Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te Konut satışında artış

Gündem Yayın: 19.07.2018 14:24
Yazar:
Karabük’te Konut satışında artış

2017 yılı Haziran ayında Karabük’te 354 konut satılırken, bu rakam 2018 yılı Haziran ayında 378’e çıktı. Haziran ayında satılan 378 konuttan 187’si ilk satış, 191’i ise ikinci el satışı olarak gerçekleştirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Karabük’te 2018 yılının Haziran ayında 378 konut satışı yapılırken, 2017 yılı Haziran ayında konut satışı ise 354 olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, 2018 yılı Haziran ayına ait konut satış istatistiklerini açıkladı.
Açıklanan rakamlara göre, Karabük’te Haziran ayında 378 konut satıldı. Haziran ayında satılan 378 konuttan 187’si ilk satış, 191’i ise ikinci el satışı olarak gerçekleştirildi.
Öte yandan Karabük’te 2018 Ocak-Haziran ayını kapsayan 6 aylık dilimde bin 1’i ilk satış, bin 98’i ise ikinci el satış olmak üzere toplam 2 bin 99 konut satışı gerçekleştirildi. Aynı dönemlere ait 2017 yılında ise Karabük’te ilk ve ikinci el olmak üzere 2 bin 206 konut satışı gerçekleştirilmişti.
Bartın’da 2018 yılı Haziran ayında 393 konut satıldı. Haziran ayında satılan 393 konuttan 253’ü ilk satış, 140’ı ise ikinci el satışı olarak gerçekleştirildi.
Bartın’da 2018 Ocak-Haziran ayını kapsayan 6 aylık dilimde 960’ı ilk satış, 682’si ise ikinci el satış olmak üzere toplam bin 642 konut satışı gerçekleştirildi. Aynı dönemlere ait 2017 yılında ise ilk ve ikinci el olmak üzere bin 446 konut satışı yapılmıştı.
Zonguldak’ta ise 2018 yılı Haziran ayında 612 konut satıldı. Haziran ayında satılan 335 konuttan 335’i ilk satış, 277’si ise ikinci el satışı olarak gerçekleştirildi.
Bartın’da 2018 Ocak-Haziran ayını kapsayan 6 aylık dilimde ise bin 437’si ilk satış, bin 625’i ikinci el satış olmak üzere toplam 3 bin 62 konut satışı gerçekleştirildi. Aynı dönemlere ait 2017 yılında ise ilk ve ikinci el olmak üzere 3 bin 34 konut satışı gerçekleştirilmişti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni Zigana Tüneli 4 mevsim sürücülere kesintisiz ulaşım sağlıyor

Dünya Yayın: 03.05.2024 20:12
İhlas Haber Ajansı
Yeni Zigana Tüneli 4 mevsim sürücülere kesintisiz ulaşım sağlıyor

Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli hizmete girmesinin üzerinden geçen 1 yılda kesintisiz ulaşım imkanı sağlarken, 15 binin üzerinde araç tüneli kullanarak geçiş yaptı. Yapımına Nisan 2016’da başlanan tünel, 3 Mayıs 2023’te hizmete girmişti.

Sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Zigana Geçidi’nde keskin virajlar ve rampaların yanı sıra kar, sis, taş düşmeleri gibi risklerin bulunduğu Trabzon-Gümüşhane karayolu Zigana Tüneli’nin hizmete girmesiyle sorunları ortadan kaldırmış oldu.

Doğu Karadeniz ve Kafkasları, Ortadoğu ve İran’a bağlayan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Tarihi İpek Yolu güzergahındaki Yeni Zigana Tüneli açılışının ilk senesinde 15 binden fazla aracın geçişine ev sahipliği yaptı. Gümüşhane’nin Torul ilçesi Köstere köyü mevkisi ile Trabzon’un Maçka ilçesi Başarköy köyü arasında her biri 14,5 kilometre uzunluğunda inşa edilen çift tünelle Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Yeni Zigana Tüneli ile Trabzon-Gümüşhane arasında mesafe yaklaşık 30 dakika azaldı. Zamandan 60 milyon TL’ye yakın, akaryakıttan 150 milyon TL’ye yakın olmak üzere 200 milyonun üzerinde tasarruf da sağlayan tünel, ayrıca karbon salınımının da azaltılmasına katkı verdi.

Keskin virajlar ve rampalar projeyle ortadan kalktı

Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olan Zigana Tüneli hizmete girmesiyle Gümüşhane, Trabzon Limanı’na daha da yaklaştı ve yolun geometrik standardı daha da yükselmiş oldu. 100 kilometre olan güzergah 10 kilometre kısaltarak 90 kilometreye düşürülürken, özellikle kış aylarında yağışın ve karın yoğun olduğu geçitte keskin virajlar ve rampalar da bu projeyle ortadan kalktı. Zigana Tüneli ile birlikte sürücülere konforlu, güvenli ve ekonomik bir ulaşım imkanı sağlanırken, dik yamaçlardan taş düşmesi gibi olayların da yaşandığı Trabzon-Gümüşhane karayolunda yeni Zigana Tüneli ile bu problemler tarih oldu. Yeni Zigana Tüneli’nin hizmete açılmasıyla binlerce aracın geçiş sağladığı Zigana Geçidi artık sessizliğe bürünürken, sürücüler Zigana Tüneli ile 4 mevsim rahat ve konforlu ulaşım yaşamaya başladı.

“Çok çilemiz vardı”

Zigana Tüneli ile artık rahat bir ulaşım sağladıklarını belirten Okay Reis, “Güzel bir tünel oldu. Önceden Zigana Dağını kullanıyorduk. Zorlu bir yoldu. Şimdi ise duble yolda gidiyoruz” derken, Yunus Ayar ise Trabzon-Gümüşhane karayolunun tünel ile kısaldığını kaydederek “Zaman zaman tüneli kullanıyoruz. Yolumuz kısaldı. Daha rahat bir yolculuk yapıyoruz. Zorluk kalmadı. Eski Zigana yolunda zorlu çekiyorduk. kardan dolayı buz oluyordu. Sürekli inip çıkamıyorduk. Şimdi çift şeritli yok. Hem biz hem araçlarımız rahatladı” şeklinde konuştu.

Özellikle kış aylarında zorluk yaşadıklarını vurgulayan Erkan Yılmaz da “Çok güzel bir yol oldu. Hem yolumuz kısaldı hem de kış aylarında zorluk çekiyorduk. Araçlarımız kardan dolayı kayıyordu. Artık tünele giriyorsun 10 dakikada Torul’dan çıkıyorsun” diye konuştu.

Zigana Geçidi’nde kış aylarında araçlarına zincir bağlayarak yola çıktıklarını dile getiren Abdurrahman Köprü ise “Gümüşhane Zigana dağı yolunu çok kez kullandım. Artık çok rahat. Önceden zincir bağlayıp yola çıkıyorduk. Yapanlardan Allah razı olsun. Önceden çok çilemiz vardı” ifadelerini kullandı.