Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük UMKE ilk Tatbikatını yaptı

Gündem Yayın: 27.02.2018 07:16
Yazar:

KARABÜK  Ulusal Medikal Kurtarma  Ekipleri (UMKE)  2018 Yılının ilk Tatbikat ve Eğitim Kampını zorlu arazi ve hava koşullarında gerçekleştirdi.

Aladağlar mevkiinde gerçekleştirilen ve  2 gece 3 gün süren kamp süresince Karabük UMKE ailesine yeni katılan UMKE gönüllülerine teorik ve uygulama eğitimleri verildi. Eğitimlerde Temel Yaşam Desteği-Triyaj-Doğru Taşıma Teknikleri-Crush(Ezilme) Sendromunda Hastaya Yaklaşım-Multiple Travma ve Çocuklarla Afetlerde İletişim konuları işlendi. Ayrıca Karabük AFAD ile yapılan iş birliği neticesinde Temel Dağcılık Eğitimi verildi. 47 sağlık profesyoneli ile gerçekleştirilen kamp süresince 4 eğitim tatbikatı yapıldı. 3 gün sonunda tüm personele katılımcı belgeleri verildikten sonra faaliyet sonlandırıldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Müdür Akbaş İtalya ve Polonya Eğitim Sorumluları İle Birlikte

Manşet Yayın: 04.05.2024 13:02
Müdür Akbaş İtalya ve Polonya Eğitim Sorumluları İle Birlikte

75.Yıl Karabük Anadolu Lisesi’nin yürütmekte olduğu PROTECT OUR FUTURE, PLEASE başlıklı Erasmus projesinin son hareketliliği Karabük’te  yapıldı.

Bu kapsamda İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş , İtalya-Polonya-Protekiz ve Türkiye’nin ortak olduğu proje paydaşları ile bir araya geldi.

İlk olarak misafirleri ile tanışan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş  daha sonra proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Konusunun kültürel değerlerin tanınması ve iletişimdeki önemin olduğu proje kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Akbaş , ” Proje kapsamında ülkelerin  kültürel değerlerinin tanıtılması ve iletişimin güçlenmesi çok önemli. Her milletin kültürü ve değerleri farklı olabilir ancak vicdanlarımızın ortak olması gerekir. Bu bağlamda projenin amacına ve hedefine ulaşması çok kıymetli. Bu vesilleye ülkeler arası kültürel değerler tanıtılmış oldu. Arkadaşlıklar ve dostluklar kuruldu. Proje paydaşları olarak iletişiminizi kesmeyin.” diyerek proje paydaşlarına başarılar diledi.

Proje kapsamında İlimize gelen 8 öğretmen ve 13 öğrenci bir hafta boyunca Safranbolu ve Karabük’ te çeşitli etkinliklere katıldı.