Vali Çeber, çocuk evlerinde kalan gençlerle voleybol oynadı

Karabük Postası tarafından
22 Şubat, 2018 12:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Kemal Çeber, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Safranbolu’da bulanan Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde kalan gençlerle voleybol maçı yaptı. Soğuksu Kapalı Spor Salonunda oynanan voleybol maçına Vali Kemal Çeber yanı sıra Vali Yardımcısı Barboros Baran, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin ve Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde kalan gençler yer aldı. Aile ve Sosyal Palitikalar Gençlik Spor Kulübü bünyesinde Karabük Yıldız Erkekler Amatör Voleybol liginde mücadele eden gençlerle lig maçları öncesinde onlara moral vermek ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla organize edilen voleybol maçında ter döken Vali Kemal Çeber ve beraberindeki protokol üyeleri maç sonu sporcularla sohbet ederek ikram edilen baklava ve meyveleri yediler.  

Bizi sosyal medyadan takip edin

10 yaşındaki Ravza’dan kekik özlü biyokumaş

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

DÜZCE (İHA) – Düzce’de 10 yaşındaki Ravza Sevikoğlu, yaptığı proje ile böcekleri uzaklaştırmasının yanı sıra sıhhat alanında da yarar sağlayan kekik bitkisinin özünü kullanarak kumaş üretti. Yaptığı bu çalışma ile TÜBİTAK yarışına katılan minik kaşif, 3’üncü oldu.
Düzce Bahçeşehir Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğitim alan 10 yaşındaki Ravza Sevikoğlu, Fen Bilimleri dersinde yaptığı çalışma sırasında kekik bitkisinin antimikrobiyal özelliklerini keşfetti. Mikropları öldürme özelliği bulunan kekik bitkisinin farklı alanlarda nasıl kullanılabileceği üzerine araştırma yapan Ravza Sevikoğlu, çalışmalarına başladı.
Bahçeşehir Bilim ve Sanat Merkezi’nde danışman öğretmeni Emine Sarı’dan da takviye alan Ravza, "Kekik Özlü Biyokumaşla Yeşil Dokunuş" isimli projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, kekik bitkisinin özünden antimikrobiyal kumaş üretmeye başladı. İçeriği sayesinde hastanelerde, paketlemede ve hijyen gerektiren ortamlarda kullanılabilecek kumaş için uzun müddet çalışan 10 yaşındaki kaşif ve danışman öğretmeni Emine Sarı, projelerini tamamlayarak TÜBİTAK Bölge Yarışması’na gönderdi. Yapılan kıymetlendirme sonucunda Ravza Sevikoğlu’nun çalışması, Kimya alanında 3’üncülük mükafatına layık görüldü.

"Doğaya ziyan vermeyen ve doğal kaynaklardan elde edilen bir kumaş türü"
Ravza Sevikoğlu, yaptığı çalışma hakkında bilgiler vererek, "Proje fikrim, Fen Bilimleri dersinde biyoplastik üzerine yaptığım bir araştırmada kekik bitkisinin antimikrobiyal özelliklerini fark etmemle ortaya çıktı. Sonrasında da bu projeyi yaptık ve TÜBİTAK için denemeleri gönderdik. Kumaşlarımız tabiatta çözünebilen, tabiata ziyan vermeyen ve doğal kaynaklardan elde edilen bir kumaş tipi. Bulduğumuz kumaş her alanda kullanılabilir. Bilhassa hijyen, sıhhat alanlarında ve hastanede paketleme alanlarında kullanılmasını düşünüyoruz" dedi.

"Özgüvenli yetişmesi için çabalıyoruz"
Baba Samet Sevikoğlu ise kızının başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, her vakit ona takviye olmaya çalıştıklarını söyledi. Sevikoğlu, "Çok duygulandık, gurur duyduk. Konutta de daima bize sorular soruyor. Projeler de yapıyor, farklı fikirler ortaya çıkarmaya çalışan bir çocuk. Özgüveninin yerinde olması için gerekli takviyesi sağlamaya çalışıyoruz. Kendisini tabir etmesine müsaade veriyoruz, vakit ayırmaya, daima irtibat halinde olmaya çalışıyoruz. Bağlantı araçlarının yeterli kullanmasını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Bahçeşehir Bilim ve Sanat Merkezi ise Ravza Sevikoğlu’nun icadı olan Kekik Özlü Biyokumaş için patent başvurusu çalışmalarına başladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.