Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te Doğalgaz Kullanımı Yaygınlaştı

Gündem Yayın: 01.08.2014 15:05
Yazar:
Karabük’te Doğalgaz Kullanımı Yaygınlaştı

Kargaz, Karabük İşletme Müdürü Cengiz Mancoğlu; Karabük’e doğal gazın kullanıldığı ilk günleri ile bugünler karşılaştırdığında farkın hemen ortaya çıktığını söyledi.

Doğalgazın Karabük’te yaygınlaştığını ve Karabük’ün Doğalgazla birlikte nefes aldığını belirten Mancoğlu; “Karabük’te doğal gaz kullanımının birkaç yıl içerisinde bu kadar yaygınlaşacağına inananların sayısı çok azdı diyen Mancoğlu “ Kentini seven herkes kollarını sıvadı. Bu aslında bizim değil, Karabük halkının başarısıdır. Şu anki abone sayımız Karabük’te 38 bin 657, Safranbolu’da 18 bin 750’tür. Karabük ilinde bu yıla kadar yapılan şebeke hattı 310.101 m. Safranbolu’da ise 187.628 m. olmak üzere toplamda 497.729 m. dir.

Karabük’te doğalgaz kullanan aileler, ekonomik anlamda büyük bir kazanç elde etmişlerdir. Doğal gaz ile sadece ısınmada ayda 100 TL, yılda 1.200 TL tasarruf sağlayarak, nerdeyse 30 yılda emeklilik ikramiyesi gibi bir bedel kazanma şansına sahip olmuşlardır. Bizler Karabük ili genelinde bilinçli Karabük halkı ile kısa zamanda hedeflerimizi tamamlama aşamasına geldik. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane dağlarına 3 kızıl geyik daha salındı

Dünya Yayın: 04.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
Gümüşhane dağlarına 3 kızıl geyik daha salındı

Coğrafyasının yüzde 60’ını dağların oluşturduğu Gümüşhane’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından “Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi” kapsamında 3 kızıl geyik daha doğaya salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’dan Gümüşhane’ye nakledilen 3 adet erkek kızıl geyik Gümüşhane’de yeni yaşam alanına bırakıldı.

Gümüşhane’de daha önce bölgeye salınan ve doğaya uyum sağlayan geyiklerin artan sayılarının dişi ağırlıklı olduğu ve erkek birey sayısının geride kaldığının gözlemlenmesinin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Kızıl Geyik Üretme İstasyonu’ndan alınan 3 adet erkek kızıl geyik nakli gerçekleştirildikten sonra araç gelir gelmez daha önce bırakıldığı ormanlık alana bırakıldı.

Türkiye’nin en büyük kara memelerinden birisi olan Kızıl Geyikler Gümüşhane’ye ilk olarak 2013 yılında bırakılmış, yapılan takip ve izlemeler sonucunda bölgeye uyum sağlayarak yaşamlarına devam ettiklerinin belirlenmesinin ardından sayıları artırılmıştı.

Projeyle kızıl geyiklerin varlıklarını devam ettirmesi, bölgede yaşayıp çoğalması, biyolojik ve tabii çeşitliliğin korunmasının sağlanması amaçlanıyor.