blank
Ramazan Akca tarafından
01 Ağustos, 2014 08:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çaycuma’da Yeni İmar Yolları Açıldı

ZONGULDAK ’ın Çaycuma ilçesinde, yedi ayrı bölgede toplam bin 210 metre yeni imar yolu açıldı. Çaycuma Belediyesi Çaycuma’da Atatürk Bulvarı ile Metin Sokak bağlantısı için, Hayrı-Burhan Köktürk’ün arsasından 12 metre genişliğinde 290 metre yeni bağlantı yolu açıldı. Beyler Sokak ile Oktay Olcay Yurtbay Caddesi bağlantısı için, 7 metre genişliğinde 60 metre yeni bağlantı yolu açıldı. Cihan Caddesi ile Yalı Caddesi bağlantı yolu için, 15 metre genişliğinde 215 metre yeni bağlantı yolu açıldı. Atatürk Bulvarına 10 metre genişliğinde 125 metre bağlantı yolu açıldı. İstasyon Tandoğan Caddesi ile Yaşar Doğu Caddesi bağlantısı için 10 metre genişliğinde 240 metre yeni bağlantı yolu açıldı. Üstün Sokak’ta (Bedaş depo yanı) 155 metre yeni yol açıldı. Erdem Sokak ile Mimar Sinan Caddesi bağlantısı için 125 metre yeni yol açıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Seçim döneminde söz verdiğimiz üzere Çaycuma’da yeni imar yolları açmaya başladık. Çalışmalar devam etmektedir. Yeni yollar açarken vatandaşlarımız da Belediyemize zorluk çıkarmadıkları gibi destek de olmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımıza da gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Uzun süre yüksek ses maruziyeti işitme kaybına yol açıyor
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ocak, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Uzun süre yüksek ses maruziyeti işitme kaybına yol açıyor

BEÜN Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Erdem, yüksek sese maruz kalmanın işitme kayıplarına neden olabileceği konusunda ikazda bulundu.
Doç. Dr. Erdem, özellikle çocukluk çağında artan kulaklık kullanımının gelecekte önemli işitme sıkıntılarına yol açabileceğini belirtti. İç kulaktaki tüylü hudut hücrelerinin sese hassasiyetinin yüksek olduğunu tabir eden Fazilet, "Kulağa yüksek ölçüde ses gelmesi bizim hiç istemediğimiz bir şey. Zira iç kulaktaki hudut hücreleri, bunlara tüylü hücreler diyoruz, sese çok hassastır. Bunlar da sonuçta hudut hücresidir. Yüksek sese maruz kalma durumuna bağlı hudut hücresinin hasar alması ve maalesef geriye dönüşü olmuyor. Bu sese uzun mühlet ve fazla maruz kalırsak harabiyet o kadar fazla oluyor. Münasebetiyle günümüzde çocukluk çağında bile artık kulaklıkların sık kullanımı ilerleyen yıllarda işitme kayıplarının artmasına sebep oldu. Günümüzde sebep oldu ilerde daha fazla sebep olacak. Hiç bizim önerdiğimiz bir şey değil kulaklıkla uzun mühlet müzik dinlenmesi üzere yüksek sese maruz kalma."
Doç. Dr. Erdem, özellikle kulaklıkla uzun mühlet müzik dinlenmesi üzere alışkanlıkların, ilerleyen yıllarda işitme kayıplarının artmasına yol açacağını vurguladı ve yüksek sese maruz kalmaktan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.