Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KGF Başkanlar Kurulu toplantısı Ordu’da yapıldı

Gündem Yayın: 04.12.2017 14:35
Yazar:
KGF Başkanlar Kurulu toplantısı Ordu’da yapıldı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim ve Başkanlar Kurulu Toplantısı Ordu’da yapıldı.

Karabük Gazeteciler Cemiyeti’nin de bağlı olduğu Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Kurulu ve Yönetim Kurulu Toplantısı için bölgedeki Gazeteci Cemiyet Başkanları Ordu’da buluştu. Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanları toplantı öncesi Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Meclisi ve Yönetim Kurulu’nu makamında kabul eden Vali Balkanlıoğlu, kendilerini ağırlamaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi.

“Basını en yakın çalışma arkadaşlarımız olarak görüyoruz” diye konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’daki gazetecilerin genelde sorumluluk sahibi olduğunu, olumsuz intiba veren, gazeteciliğin itibarını düşüren, sansasyonel, şantaj amaçlı haberlere prim vermediklerini söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, ”Sizler meselelerinize sahip çıktıkça, basın meslek ilkelerini oluşturup ve bunu müeyyide altına alacak yasal bir statüye kavuştukça, daha da iyi olacaktır. Basın hak ettiği güvenirliliğe kavuşacaktır. Geçmişte basına çok itibar edilirdi, ama zaman içinde yapılan tekzipler, yalanlamalar aslının öyle olmadığını vatandaşların öğrenmesiyle biraz itibar kaybetti. Bu kaybedilen itibar, prestij sizler sayesinde kısa sürede toparlanacaktır. Bu konuda önemli mesafe alındı” diye konuştu.

“MESLEĞİN KİMLİĞİ YOK”

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı konuşmasında, ”8 Federasyon’dan oluşan bir Konfederasyon kurduk. Bu Konfederasyona 80 meslek örgütü üye. Amacımız, mesleğimizin yerlerde sürünen itibarını, tekrar itibarlı hale getirmek. Mesleğimizin sorunlarını aşmak içim mücadele edeceğiz. En büyük sorunlarımızdan birisi mesleğimizin kimliği yok. Kimliksiz bir mesleğiz. Bu anlamda büyük çaba içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen ise, Ordu’da önemli bir etkinliğin yapılacağını belirterek, toplantıda gazetecilerin sorunlarının da ele alınacağını ifade etti.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Eskipazar Yayın: 08.05.2024 20:49
İhlas Haber Ajansı
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Eskipazar ilçesinde icra edilen faaliyette 1 şahsın aracında ve ikametinde arama yapıldı. Aramada hassas terazi, 109,56 gram kenevir bitkisi tohumu, 9,26 gram toz esrar, 5 parça halinde alüminyum folyo içerisinde 10,77 gra metamfetamin, 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı, sigara sarma kağıdı ve ambalajlama paketirulo halinde alüminyum folyo ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.