Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Beyaz Bayraklar Teslim Edildi

Gündem Yayın: 17.07.2017 14:27
Yazar:
Beyaz Bayraklar Teslim Edildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Beslenme Dostu Okullar Programı’ ve ‘Beyaz Bayrak Projesi’ kapsamında ilimiz genelinde yapılan denetimler sonucunda sertifika almaya hak kazanan okullarımıza sertifika ve beyaz bayrakları törenle verildi.

Karabük Öğretmenevinde düzenlenen törene Vali Kemal Çeber, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Defterdar Osman Koçlaş, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, şube müdürleri, denetim komisyonu üyeleri ile okul müdürleri katıldı.

Sertifika almaya hak kazanan okullarımıza sertifika ve beyaz bayraklarını vermek üzere kürsüye gelen Vali Çeber “Eğitim ve öğretim denilince hepimize ne kadar büyük görevler düştüğünü bir kez daha hatırlatmak isterim. Eğitim ve öğretim başarısının kümülatif bir olay olduğu kanaatindeyim. Sabah kalktığında evinde sağlıklı bir kahvaltı yapamayan öğrenci eğitimde başarılı olamaz, aile bundan sorumludur. Bindiği servis aracında okuluna güvenli gidemeyen, evine güvenli dönemeyen öğrenci başarılı olamaz. Okula geldiği zaman temiz bir sınıfta, hijyenik bir lavabo’da, gülümseyen öğretmenlerin karşısında eğitim almayan bir öğrenci yine başarılı olamaz, ben böyle düşünüyorum. Herkes kendi üzerine düşen sorumluluğu bilerek hareket ettiğinde, hepsini üst üste koyduğumuzda başarılı olacağımızı düşünüyorum. Hedef kitle anlamında kabul etmemiz lazım ki bu sacayaklarının en önemli halkasından birini bizler oluşturuyoruz. Bu itibarla Karabük’ün eğitim-öğretim alanındaki istatistikleri yan yana koyduğumda bana yeterli gelmedi. Yıllardır LYS ve TEOG’da derece yapan bir il için %72 bence yükseltilmesi, yukarılara çekilmesi gereken bir istatistik. Zaten temel başarı anlamında birkaç öğrencimizin LYS’de, birkaç öğrencimiz TEOG’da çok iyi okullara girmiş olması bana kâfi gelmez, size de gelmemeli. Yine kümülatif başarı, genel başarı en alttaki dediğimiz öğrencinin başarısı önemlidir. Herkesin mimar, mühendis, doktor, avukat olmasının gerekmediğini ama hedefi ve ufku olan evlatlarımızın bu anlamda yolunu açmanın bizim en önemli görevimiz olduğunu tabi ki unutmayacağız. Bu sertifikaları alan siz değerli arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum. Kısa zamanda bu belgeleri, sertifikaları henüz almamış arkadaşlarımın da ne gerekiyorsa yaparak okullarını o düzeye getirmesini temenni ediyorum.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Çeber ve protokol üyeleri tarafından geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmeleri amacıyla yapılan denetimler sonucunda sertifika almaya hak kazanan okullarımıza sertifika ve beyaz bayrakları teslim edildi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İş dünyasından Başkan Çetinkaya’ya ziyaret

Manşet Yayın: 03.05.2024 14:45
İhlas Haber Ajansı
İş dünyasından Başkan Çetinkaya’ya ziyaret

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal ve yönetimi, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yi ziyaret ederek hayırlı dileklerinde bulundu.

Ziyarette MÜSİAD Şube Başkanı Cengiz Ünal ve yönetiminin yanı sıra Kadın Kolları Şube Başkanı Kübra Ekmekci ve yönetimi, Genç MÜSİAD Karabük Başkanı Yunus Emre Akın da hazır bulundu.
Başkan Ünal 2024 yerel seçimleri sonucunda Karabük Belediye Başkanlığı’na seçilen Özkan Çetinkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar dileyerek, iş dünyası olarak her türlü desteğe hazır oldukları ifade ettiler.
Ziyarette ayrıca, ekonomik faaliyetler, iş dünyası ve MÜSİAD’ın Karabük çalışmaları hakkında istişarede bulunan Ünal ve yönetimi daha sonra Çeyinkaya’ya plaket takdiminde bulundu.

AW195940 03 jpg AW195940 01 jpg