Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tarım Müdürlüğünden Gıda Denetimi

Gündem Yayın: 03.06.2017 14:28
Yazar:
Tarım Müdürlüğünden Gıda Denetimi

 

Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, vatandaşların sağlıklı gıda tüketebilmeleri amacıyla rutin olarak devam eden gıda denetimlerini Ramazan ayında da sürdürmeye devam ediyor.

İl Müdürlüğünce yürütülen gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin amacının, tüketici sağlığının korunması ve tüketiciye güvenli gıda arzının sağlanması olduğunu belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şahin, “5996 sayılı Kanun kapsamında; Kurumumuzca yürütülen gıda denetimleri içerisinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan ayı günlerinde de devam etmektedir.

Rutin olarak yürütülen denetim faaliyetlerinin haricinde Ramazan ayı gibi dönemlerde tüketiminde artış görülen gıdalarda; özellikle ekmek, pide, unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim/satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerine özel denetimler yapılmaktadır.  Son yaptığımız fırın denetiminde işletme ve personel hijyeni konusunda eksiklik görülen işletmelere gerekli uyarılarda bulunuldu. Denetimlerimiz bundan sonra da hız kesmeden devam edecek” dedi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çin’de otoyolun çökmesiyle ölenlerin sayısı 36’ya yükseldi

Dünya Yayın: 02.05.2024 10:39
Çin’de otoyolun çökmesiyle ölenlerin sayısı 36’ya yükseldi

Çin’in Guangdong eyaletinde bir otoyolun çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 36’ya yükseldi.

Çin’in güneyinde şiddetli yağışların etkili olduğu Guangdong eyaletine bağlı Meizhou kentindeki Meizhou-Dabu Otoyolu’nun dün çökmesiyle yaşanan facianın bilançosu artıyor. Çin devlet medyası, yolun çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 36’ya yükseldiği bildirildi. Yolun 17.9 metrelik bölümünün çöktüğü alanda şu ana kadar 23 araç bulunduğu belirtildi. Olay yerinden çekilen fotoğraflarda, hasarlı araçların dev bir vinçle çamurdan çıkarıldığı görüldü. Kurtarma ekipleri ayrıca köpeklerle ve hayat tespit cihazlarıyla da arama yapıyordu.
500’den fazla personel sahada

Öte yandan, feci olayın ardından hastaneye kaldırılan 30 kişinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edilmişti. Otoyol ise her iki yönde trafiğe kapatılırken, arama-kurtarma operasyonu için itfaiye ekipleri, maden kurtarma uzmanlarının da aralarında bulunduğu 500’den fazla personel görevlendirilmişti.(İHA)