Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tosya’ya Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Trap Atış Poligonu yapılıyor

Kastamonu Yayın: 07.03.2017 09:11
Yazar:
Tosya’ya Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Trap Atış Poligonu yapılıyor

KASTAMONU ’nun Tosya ilçesinde avcılık ve atıcılık sporlarında gelen başarılar sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Tosya Trap Atış Poligonu yapılması kararlaştırıldı. Avcılık ve Atıcılık İl Temsilciliğinin Tosya ilçesine alınması sonrasında ilçede kulüp ve sporcu sayısında önemli artış yaşandı. Şuan itibariyle Tosya’da faaliyet gösteren kulüplere bağlı sporcular ile ferdi lisanslı sporcu sayısı 250’ye ulaştı. Bu sporcuların kişisel gayretleri sonucu Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonunun faaliyet programı çerçevesinde düzenlemiş olduğu 2010-2016 yılları arasında 19 müsabakada toplam 5 Türkiye şampiyonluğu, 6 Türkiye ikinciliği, 9 Türkiye üçüncülüğü, 7 Türkiye dördüncülüğü elde edildi. Takım olarak ta 1 Türkiye üçüncülüğü, 1 Türkiye dördüncülüğü kazanıldı. Avcılık ve Atıcılık Federasyonuna bağlı Tosya’da ki sporcuların başarıları ve talepleri sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Tosya Trap Atış Poligonu yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Bakanlık tarafından ilçeye gönderiler heyet, Tosya’da yer tespiti yaparak projesinin yapım ve ihale aşamasına geçildiği öğrenildi. Tosya’da Açıkavak Mevkisinde yüz ölçümü 32 bin 968 metrekare arazi üzerine yapılacak olan Tosya Trap Atış Poligonu için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bilgilendirme yapıldı. Poligon için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te öğrenciler Filistin için yürüdü

Manşet Yayın: 06.05.2024 15:07
İhlas Haber Ajansı
Karabük’te öğrenciler Filistin için yürüdü

AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı (ÜNİAK), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla Karabük Üniversitesinde (KBÜ) yürüyüş gerçekleştirdi.

KBÜ İslami Bilimler Fakültesi önünden başlayan yürüyüşte öğrenciler, tekbir getirerek “Katil İsrail” sloganı attı. Öğrenciler ellerinde “Su yok, elektrik yok, vicdan yok”, “Ey dünya daha kaç çocuk ölmeli”, “Dünyanın gözü önünde binlerce çocuk öldürüldü”, “Her yer Filistin her yer Gazze”, “Çocuklardan ve adaletten tarafız” yazılı pankartlarla Teknoloji Fakültesi önüne kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan Reşat Aliyev, bugüne kadar milyonlarca masum ve mazlum Filistinliyi göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığının, 7 Ekim 2023 itibariyle tarihin akışı içerisinde insanlığın utanç tablosu olarak değerlendirileceği bir soykırım halini aldığını belirtti. 209 gündür çocuk, kadın, erkek, yaşlı, genç ve engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiği, binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşandığını ifade eden Aliyev, “İnsanlığın yaşadığı acıları, canı yananın rengini, dini ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine paye bilen, iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise, vahşeti yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmiştir. Egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirine farklı olan ancak vicdanı, Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekleri insanlar tarafından protesto edilmeye başlamıştır. Özellikle geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentinde Kolombiya Üniversitesinde ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail aleyhine gösteriler, dünya genelinde onurlu duruşun, başkaldırışın dilini ateşlemiştir” dedi.

AW197836 04 jpg
ABD genelindeki onlarca üniversiteye yayınlan ve bu asil duruşun dersleri iptal edilmek, disiplin soruşturması açılmak pahasına sürdürmelerinden dolayı kendilerine yürekten teşekkür ettiklerini aktaran Aliyev, eylemlere, boykot çağrılarına ve yardım faaliyetlerine ara vermeksizin devam edeceklerini kaybetti.

AW197836 01 jpg