Karabük Postası tarafından
18 Şubat, 2017 15:16 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eskipazar Kaymakamı Serin, Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

Eskipazar Kaymakamı Samet Serin, İlçe Şube Başkanları ile birlikte Eskipazar’ın batısında kalan, rakımı oldukça yüksek ve orman içerisinde kalan köyleri ziyaret etti. Öncelikli olarak Belen Köyüne giderek köy halkının sorunlarını dinleyen Kaymakam Erol Serin, Muhtardan köyün sorunları ile ilgili bilgi aldı. Köy odası, yeni yapılan köy camii ve lojmanda incelemelerde bulunan Kaymakam Samet Serin, eksik hizmetlerin tamamlanması noktasında yardımcı olunacağını belirtti. Daha sonra Yürecik Köyüne geçen Eskipazar Kaymakamı Samet Serin, buradan da bölge ismi Yalakkuz olan Sofular ve Hasanlar Köylerini ziyaret etti. Köyün kalabalık olması sebebiyle köy meydanında muhtarlarla ve vatandaşlarla toplantı yapan Kaymakam Serin; Halkın sorunlarını ve isteklerini ayrı ayrı dinledi. Ardından yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Serin, Eksik kalan ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili yetkililere talimat verdi. KAYMAKAM SERİN SOFULAR KÖYÜNDE ASIRLIK DEDE’Yİ ZİYARET ETTİ Eskipazar Kaymakamı Samet Serin Sofular köyünü ziyarette Asırlık Çınar 105 Yaşındaki Ferhat Ülgeni’i unutmayarak ziyaret ederek elini öptü. Geçmiş anılarını aile bireylerinden dinleyen Kaymakam Samet Serin, ihtiyaç ve sorunları noktasında talep ve dileklerini aldı. Kaymakam Samet Serin, Ferhat Ülgen’in Eskipazar’ da bilinen en yaşlı kişi olduğunu, yapılabilecek ne varsa imkanlar dahilinde yerine getirileceğini belirtti. Öte yandan Kaymakam Samet Serin, beraberindeki heyetle birlikte çevresi 8,5 m. çapı 2,7 m. olan anıt meşe ağacında da incelemelerde bulundu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta üretilen acil durum tırları tüm ülkede yara saracak

Tokat’ta üretilen Acil Durum Yatakhane Tırı, düşük maliyetli ve etraf dostu yapısıyla afet bölgelerinde yara saracak.
Tokat Vilayet Özel Yönetimi Atölyesi’nde üretilen Acil Durum Yatakhane Tırı, düzenlenen merasimle hizmete sunuldu. Merasime Tokat Valisi Abdullah Esaslı, Tokat Vilayet Özel Yönetimi Genel Sekreteri Ahmet Kayhan, Tokat Vilayet Jandarma Kumandanı Kıdemli Albay Sabri Küyük, Tokat Vilayet Emniyet Müdürü Faruk Aydın ve Tokat AFAD Müdürü katıldı.
"Maliyet özele göre üçte birine düşüyor"
Türkiye’nin bir zelzele ülkesi olduğuna dikkat çeken Vali Esaslı; "İnşallah Allah sarsıntı felaketi göstermesin, ancak maalesef bunlara hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu hazırlıkların başında sarsıntı idaresi geliyor. Zelzele idaresinde ise tam kapasiteli, ani hareket edebilen işçi ve taşınabilir yerler büyük değer taşıyor. Taşınabilir olarak sarsıntı bölgelerinde hizmet verecek bu araç, hem hizmet edenler hem de yöneticiler için özel olarak tasarlanmış odalara sahip. Klima, ısıtma sistemleri, harici güç irtibatı üzere her ayrıntı düşünülmüş. Üstelik güneş gücü sistemiyle etraf dostu bir yapıya kavuşmuş. Süratli hareket edebilen, çok istikametli bir araç kazandırdık. Bu kazanımın memnunluğunu yaşıyoruz. Özel kesim maliyetleriyle bizim maliyetlerimiz ortasında büyük fark var. Bazen yarı yarıya, bazen üçte birine kadar düşebiliyor. Biz bunu devletimize hizmet ve afet bölgelerinde kullanım gayesiyle tasarladık. Değerli olan ülkemizin afetlere karşı kabiliyetini artırmak. Maliyetler bizim için teferruat; piyasanın çok altında bir fiyatla üretim yapıyoruz" dedi.
Türkiye Geneline Yayılacak Bir Proje
Projenin Türkiye geneline yayılacağı muştusunu de veren Esaslı; "İçişleri Bakanlığımızla protokolümüz var. Şu anda yaklaşık 400 adet üretim öngörülüyor. Bu sayı artabilir ya da azalabilir, lakin tüm Türkiye’ye Tokat’tan üretim yapılacak. Hem de piyasa koşullarının çok altında bir fiyata. Bu muvaffakiyet, Tokat Vilayet Özel İdaresi’nin yönetici ve işçisinin emeğiyle sağlandı. İyi olsun" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.