Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2014 06:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yaz Kur’an Kursları Bugün Başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca okulların tatile girmesiyle birlikte düzenlenen yaz kursları  bugün yapılacak açılış programlarıyla başlayacak ve 22 Ağustos'ta sona erecek. İl Müftüsü Halil Bektaş yaptığı açıklamada; “Bu yıl "Camiye Koşalım, Kur'anla Buluşalım"  sloganıyla yaz kurslarını başlatıyoruz. Bütün mahalle ve köy camileri ile Kuran Kurslarında açılacak yaz kurslarına katılmak isteyen öğrencilerde yaş sınırı aranmamaktadır. Yaz kursları haftada beş gün ve günde üç saat olarak gerçekleştirilecek. Yaz Kuran Kurslarında, Kuranı Kerim okuma, namaz sureleri ve duaları ile anlamları, inanç, ibadet ve ahlakla ilgili temel dini bilgiler öğretilmektedir.  Öğrencilerin yaz tatilinde olduklarını dikkate alınarak, kurslarımızda çeşitli kurum ve kuruluşlarla yaptığımız protokoller çerçevesinde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de yer verilmektedir. Kurslarda okutulan Elifba, ders kitapları ve Kuranı Kerimler bütün öğrencilere Müftülüğümüzce ücretsiz olarak verilmektedir. Öğrencilerin bilgi ve yaş seviyeleri dikkate alınarak kendilerine uygun sınıflar oluşturulmaktadır. Temel dini bilgilerin öğrenilmesinde camilerde açılan yaz kursları çok büyük önem arz etmektedir. Bu vesile ile gençler ve çocuklar aynı zamanda cami ile tanışmakta ve buluşmaktadırlar. Bu kurslardan beklenen verimin alınabilmesi için velilerin teşvik edici ve ödüllendirici olmaları büyük öneme sahiptir. Peygamber Efendimizin "Sizin en hayırlılarınız Kuranı öğrenen ve öğretenlerdir"  hadisi şerifinin kapsamına girmek için öğrencileri, aileleri ve velileri "Camiye Koşalım, Kuranla Buluşalım" seferberliğine davet ediyoruz” dedi.
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Süleyman Soylu’nun acı günü

Eski İçişleri Bakanı, TBMM İçişleri Komisyonu Lideri ve İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun vefat eden dayısı, Samsun’un Bafra ilçesinde toprağa verildi.
TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu’nun vefat eden dayısı Halit Reis (80) için Samsun’un Bafra ilçesi Darboğaz Mahallesi’nde cenaze namazı kılındı. Kılınan namaz sonrası Reis’in cenazesi tıpkı mahalledeki mezarlıkta toprağa verildi. Cenazeye Soylu’nun yanı sıra Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Soylu, cenazede taziyeleri kabul etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.