Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Sağlık çalışanlarına kadın-erkek fırsat eşitliği eğitimi düzenlendi

Zonguldak Yayın: 16.12.2016 07:20
Yazar:
Sağlık çalışanlarına kadın-erkek fırsat eşitliği eğitimi düzenlendi

ZONGULDAK İl Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü tarafından Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında sağlık çalışanlarına “ Çalışma Hayatında Kadın Erkek Fırsat Eşitliği “ konulu eğitim düzenlendi.Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından çıkarılan kadın istihdamının artırılması ve fırsat eşitliğinin sağlanması konulu genelgesinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarından hizmet içi eğitim programlarında kadın- erkek fırsat eşitliği konularına yer verilmesi istenmiştir. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İnsan Kaynakları Şube Müdürü Erkan Korucu tarafından İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğünde çalışan tüm personellere, Kadınların Sosyo-ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, toplumsal yaşamda kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma amaçlarına ulaşılabilmesi için kadınların istihdamının artırılması ve eşit işe eşit ücret imkanlarının sağlanması amacıyla farkındalık oluşması için geniş kapsamlı olarak sinevizyon sunumu ile eğitimler verildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BM: “Gazze Şeridi’nin kuzeyinde tam anlamıyla açlık var”

Dünya Yayın: 05.05.2024 13:43
BM: “Gazze Şeridi’nin kuzeyinde tam anlamıyla açlık var”

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşanan insanlık dramına değinerek, “Kuzeyde açlık var, tam anlamıyla açlık var ve güneye doğru ilerliyor” dedi.

İsrail Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarıyla binlerce sivili katlederken, açlık ve susuzluk kuzey başta olmak üzere tüm bölgeye yayılıyor. Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki insanlık dramına dikkat çekerek, “Kuzeyde açlık var, tam anlamıyla açlık var ve güneye doğru ilerliyor. Bizim sürekli olarak istediğimiz tek şey ateşkes ve Gazze Şeridi’ne güvenli bir şekilde girebilmek için sınırsız erişimin sağlanmasıdır” dedi.

COGAT yalanladı

İsrail ordusuna bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT) ise McCain’in sözlerini yalanlayan bir açıklama yaptı. COGAT tarafından yapılan açıklamada, “İsrail Devleti, son aylarda Gazze Şeridi’ne gıda, tıbbi malzeme ve çadır için ekipman sağlamak üzere insani yardım çabalarını artırdı” denildi. COGAT’ın son haftalarda Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren BM kuruluşları da dahil olmak üzere uluslararası toplumla koordinasyon içinde olduğu belirtilen açıklamada, “Başta gıda olmak üzere insani yardım malzemesi taşıyan 100 kamyon her gün Gazze Şeridi’nin kuzeyine gönderilmektedir. Nüfusa oranla Gazze Şeridi’nin kuzeyine gönderilen yardım kamyonlarının sayısı, bölgenin güneyine gönderilenlerden daha fazladır” ifadeleri kullanıldı.

“Uluslararası muhataplar taşınan malların kapsamının azaltılmasını istiyorlar”

İsrail’in son haftalarda bölgenin kuzeyinde ve güneyinde insani durumu önemli ölçüde iyileştirecek çabalara öncülük etiği aktarılan açıklamada, “Uluslararası muhataplar, ‘insani durumun iyileşmekte olduğunu, kuzeydeki depolarda ve pazarlarda çeşitli malların bulunduğunu’ belirtti. İyileşen durum ışığında, gönderilen miktarlar nüfusa oranla çok yüksek olduğu için ‘Gazze Şeridi’nin kuzeyine taşınan malların kapsamının azaltılmasını’ istiyorlar” denildi.(İHA)