Karabük Postası tarafından
21 Eylül, 2016 07:26 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kırtasiyeler doldu, taştı

ÇANKIRI 'da yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılama telaşına kapılan veliler soluğu mağazalarda aldı. Kentteki mağazalarda yoğunluk oluşurken, kırtasiyeler adeta dolup taştı. Çankırı'da 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 28 bin 65 öğrenci ders başı yaptı. Okula başlayan çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılama telaşına kapılan veliler soluğu mağazalarda aldı. Defterden kitaba, giyimden ayakkabıya kadar birçok ihtiyacı karşılayan aileler kentteki mağazalarda bir yoğunluk oluştururken, kırtasiyeler dolup taştı. Çocuklarıyla okul alışverişine çıkan Öğrenci Velisi Erdem Çağırkan, okullar açılırken çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını belirtti. İmkanların geçmişe oranla daha fazla olduğunu vurgulayan Çağırkan, "Eskiden biz kara önlük, kara lastiklerle okula giderdik. Şimdi ki çocuklar istedikleri şekilde gidebiliyor. Kitapları devletimiz veriyor. Bizim eskiden böyle bir şansımız yoktu. Böyle bir imkanımız olsaydı belki biz de bir yerlerde okurduk" ifadelerini kullandı. Kentteki kırtasiyeci esnaflarından Musa Çağlar da dükkanlarındaki yoğunluk nedeniyle personel sayısını artırdıklarını ifade ederek, "Yoğunluğumuz var. Bu yoğunluğumuzda da eş, dost ve arkadaşlarımız bize yardımcı oluyorlar. Yoğunluğun 10 -15 gün daha devam etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. İhtiyaçları karşılanan öğrenciler ise hallerinden memnun.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun İçin Mavi Ekonomi Vizyonu: Hedef 1 milyar dolar ihracat, 2 milyon turist

Samsun’da mavi iktisat kapsamında hazırlanan 10 yıllık gelişim vizyonu doğrultusunda su eserleri ihracatında 1 milyar dolarlık gaye belirlenirken, kruvaziyer turizmiyle birlikte yıllık turist sayısının 2 milyonun üzerine çıkarılması planlanıyor.
Samsun Valiliği koordinesinde yürütülen mavi iktisat çalışmaları; Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Sinop Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, ilgili ilçe belediyeleri, Samsun Bölge Liman Başkanlığı, kamu kurumları ve dal temsilcilerinin iştirakiyle devam ediyor.

Bölgesel Merkez Gayesi: Türk somonu ve turizmde atılım
Projelerle birlikte Samsun’un Türk somonu üretiminde bölgesel merkez pozisyonuna gelmesi hedeflenirken, kruvaziyer turizmi altyapısı güçlendirilerek yılda 100 bin kruvaziyer turistin kentte ağırlanması amaçlanıyor. Planlamalara nazaran genel turizm kapasitesi ise 2 milyon turist seviyesine çıkarılacak. Bu amaçlar doğrultusunda hayata geçirilmesi planlanan projeler şunlar: "Türk Somonu Yetiştiriciliğinde Balık Sıhhati Biyoteknoloji Merkezi.
Kurvaziyer Turizmi ve Akıllı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi.
Kapalı RAS Sistemleri Suramı Balık Yetiştirme.
Balık Sürece Atıklarının Sıvı Stimülant Olarak Kıymetlendirilmesi.
Mersin Balığı Havyar Yetiştirme Model Tesisleri.
Limanda Kruvaziyer Altyapısı için Ek Yatırımlar.
Deniz Tarımı ve Karbon Yakalama Merkezi.
Denizde Yosun, İstiridye, Midye Yetiştiriciliği İle Karbon Emilimi ve Su Kalitesini Artıran Projeler.
Deniz ve İç Su Ekosistemleri İzleme ve Müdafaa Projesi.
İç Sularda Tabiata Uygun Konaklama Yatırımlarının Hayata Geçirilmesi.
Ayvacık Barajı Rekreasyonel Gelişim Projesi.
Lâdik Gölü Rekreasyonel Gelişim Projesi Fizibilite Raporu.
Vezirköprü-Bafra Temasının Tarihi Tomruk Rotası İle Yine Canlandırılması Projesi.
Samsun Akvaryumu Projesi.
Denizde Aktivite Çeşitliliğine Yönelik Yatırımlar.
Potansiyel Yelken Bağlama Yerlerinin Geliştirilmesi ve Yüzer İskele Uygulama."

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.