Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
23 Ağustos, 2016 14:40

Safranbolu Sanat Üniversitesi İçin Kollar Sıvandı 

A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'ın, Karabük'e ikinci bir üniversite fikri olan Safranbolu Sanat Üniversitesi için somut çalışmalara başlandı. “Sanat Üniversitesi” fikrinin öncüsü Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ın makamında gerçekleşen üniversitenin kurulması konusundaki istişare toplantısına Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı ve işadamı Şefik Dizdar, Kardemir Karabükspor Yöneticisi ve Safranbolu Belediyesi meclis üyesi Mehmet Ali Özer, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Eski Meclis Başkanı Ahmet Soykök ile BRTV Genel Müdürü Zafer Acar katıldı. Toplantıda, Safranbolu Sanat Üniversitesi'nin kurulması konusunda yol haritası belirlenirken, üniversitenin kuruluşu aşamasında Karabük Üniversitesi Rektörlüğü, Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediye Başkanlığı, Safranbolu TSO Başkanlığı, Esnaf Odası ile Şoförler Odası Başkanlıkları, siyasi partilerin ilçe başkanları ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı'nın yer alacağı bir ekip kurulması konusunda görüş birliğine varıldı. Safranbolu Sanat Üniversitesi'nin kampüs yerleşkesi, imar planı ve ulaşımı gibi konularının görüşüldüğü toplantıda siyasilerin de desteğiyle Üniversitenin kurulması konusunda gerekli resmi temasların yapılması hususu yapılacaklar noktasında ilk adım olarak belirlendi. HAVAALANI KONUSU DA ELE ALINDI Toplantıda ayrıca işadamı Şefik Dizdar, Karabük'e yapılması planlanan havaalanı konusunu da gündeme getirerek, Safranbolu'nun kültürü ve turizmi açısından havaalanının ne denli önem kazandığına dikkat çekerek Karabük'e yapılacak havaalanının başta sanayi sektörüne ve teknolojik gelişmelere de öncü olacağını kaydetti. Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Karabük'e kesinlikle havaalanı yapılması gerektiğini belirterek, "Özellikle 50 Bin'in üzerinde öğrencisi, bin 500'ün üzerinde de çalışanı olan bir üniversite için önemlilik arz etmektedir. Demir çelik fabrikası KARDEMİR, futbol takımı Karabükspor ve kültür mirası Safranbolu için de havaalanının olması şart. Benim açıklamalarımda hep Üniversitenin böyle bir havaalanını yapmasının imkansız olduğu yönündedir. Ne var ki, biz karşıymış gibi gösterildik. Havaalanı konusunda kurulacak bir konsorsiyumda şahsım ve üniversitem adına yer almaya hazırız. Üniversite bu işin sahibi olmasın, Safranbolu Sanat Üniversitesi için nasıl sizler bir araya geldiyseniz Karabük'te de bir bütün olarak, şehir olarak bu havaalanını yapabiliriz” dedi. Rektör Prof. Dr. Refik Polat, yapılacak yeni bir girişim için daha önce havaalanı konusunda hazırlanan dosya ve yapılan çalışmaları da paylaşabileceğini söyledi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

19 Ekim, 2024 20:52
blank
İhlas Haber A.

Mor yapraklı, kırmızı lifli safranı görmek için tarlalara akın ediyorlar

A+ A-

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen safran bitkisini yerinde görmek isteyenler safran tarlalarına akın ediyor.
Gıda, ilaç, kozmetik gibi birçok alanda kullanılan "dünyanın en pahalı baharatı" olarak safranın hasadı sürüyor.
Ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen, 80 bin çiçekten sadece yarım kilogram üretilebilensafranı görmek için isteyenler Safranbolu ilçesine geliyor.
İlçe turizminin destinasyonu haline gelen safran tarlalarında yağışa rağmen hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.
Bu yıl çiçeklenmenin erken yaşandığı safranın kilosu 320 bin liradan alıcı buluyor.
Bursa ilinden Karabük’ün Safranbolu ilçesine geziye gelen Sevda Vatan, "Şuana kadar gördüğümüz yerleri çok beğendik. Gezimiz daha devam ediyor. Hasat için geldik ama yağmurdan dolayı bu gerçekleşemedi ama onunla ilgili bütün bilgileri içeride arkadaşlar bize verdiler. Biz de onunla ilgili safran soğanını aldık. Yetiştirmeyi deneyeceğiz" dedi.
Havanın yağışlı olması dolayısıyla hasat yapamadıklarını ifade eden Serkan Vatan ise "Doğal ürünleri gösterdiler, tanıtımını yaptılar. Nasıl şartlarda ekildiğini, biçildiğini onları anlattılar. Gayet olumlu ve güzeldi. Memnun kaldık" diye konuştu.
Vatan, safranın fiyatını duyunca şaşırdığını belirterek, "Altından daha pahalı ama tabi değeri konusunda çünkü özel bir ürün olduğu için hak ediyor" şeklinde konuştu.
Safran üreticisi İsmail Yılmaz, safrana olan rağbetin çok fazla olduğunu aktardı.
Safran tarlasında yoğun bir ziyaretçi akının bulunduğunu kaydeden Yılmaz, "Bugünden sonra biraz yağmurlar kesilmeye başlayacak herhalde. Daha da çok gelecek misafirlerimiz var. Yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerimiz var" ifadelerine yer verdi.
Yılmaz safranın çiçeklenmeye başlamasından itibaren 12 bin kişinin tarla ziyareti yaptığını söyledi.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçınar Eczanesi
Gökçınar Eczanesi
Adres

100.Yıl Mahallesi 3 Nolu Cadde Bahçeşehir Sitesi A Blok No:4 Karabük

Telefon

(370) 433-7119

İrem Eczanesi
İrem Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi Sevim Apt No:2/B Merkez / Karabük

Telefon

(370) 415-5560

Levent Eczanesi
Levent Eczanesi
Adres

Bayır Mahalle Bayır Sokak No:2/B Karabük

Telefon

(370) 424-2740

Yaşam Eczanesi
Yaşam Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi Sağlık Sokak No:21 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-6059

Gözde Eczanesi
Gözde Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi Doruk Sokak No:2/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3383