Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
16 Haziran, 2016 12:40

Akçasu’da Ramazan Bereketi

A+ A-

Safranbolu Belediyesi Mahalle İftarları yoğun katılımla Akçasu Mahallesi ile devam etti. Ezanın okunmasından sonra açılan oruçların ardından bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Akçasu mahallesinin Safranbolu’nun içerisinde tertemiz bir suyun aktığı en güzel mahallelerinden birisi olduğunu ifade etti. Mahallenin daha da güzelleşmesi için Akçasu Dere Islah Projesinin  Koruma Kuruluna sunmaya hazır hale geldiğini söyleyen Başkan Aksoy, “İnşallah bir kazaya belaya uğramadan koruma kurulundan geçer ve bizlerde bir an evvel projemize başlarız. Malumunuz geçtiğimiz iki yıl Hasan Dede tepesi ile uğraştık otopark yapacağız diye. Maalesef koruma kurulu bunu engellemişti. Şimdi yeniden otopark projesini yeniden sunduk. Akçasu deresi ile ilgili projemizi de sunacağız” dedi. Akçasu Deresini bir gezi parkı haline getirmek için çalıştıklarını belirten Aksoy,  “Etrafını güzelleştirip, suyun kademeli bir şekilde yukarıdan akması ve 4 tane tezhip parkı yapılması hususunda DSİ ihalesini yaptı. Müteahitimiz yakında çalışmaya başlıyor. Suyu kontrol altına alacağız ve dolayısı ile artık sel tehlikesi de olmayacak. Yani kısaca projemiz ile birlikte bu bölge Safranbolu’muzun en güzel bölgelerinden birisi haline gelecek” dedi. Mahalle sakinlerine geçtiğimiz günlerde Üniversite Öğrencileri ile birlikte yapılan dere temizlik çalışmalarında dere yatağından çıkan çöpleri hatırlatan Başkan Aksoy, mahalle sakinlerinden çöplerin dereye atılmamasını isteyerek, yeni alınan çöp taksinin artık her köşeye ulaştığını ve çöplerin düzenli bir şekilde toplandığını söyledi.  

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

21 Ekim, 2024 16:22
blank
İhlas Haber A.

Doğada mantar zamanı: Dev mantarlar şaşırttı

Doğada mantar zamanı: Dev mantarlar şaşırttı
A+ A-

Tabiatta kendiliğinden yetişen içi kızıl mantarlar, 20 santimi aşan büyüklüğü ile görenleri şaşırtıyor.
Samsun’un kırsal mahallelerinde bu sonbaharda mantar bereketi yaşanıyor. Kavak ilçesi Saraykent Mahallesi’nde kendiliğinden çıkan mantarlar, bu sene büyüklüğü ile dikkat çekiyor. Kültür mantarının doğalı olan “içi kızıl mantarı”, bir vatandaşa ait bahçede büyük boyutlara ulaştı. Çapı 20 santim olarak ölçülen bazı mantarlar, görenleri hayretler içinde bıraktı.
Bahçenin sahibi, “Bahçemizde, ilkbahar ve sonbaharda aynı bölgede içi kızıl mantarı oluyor. Kültür mantarının doğalı bu. Her yıl buradan mantar topluyoruz. Bu yıl ilkbaharda kuraklık nedeniyle mantar olmadı. Sonbahar yağışlı geçince mantar bereketi yaşanıyor. Son çıkan mantarlar çok büyük oldu. Bazılarının çapı 20 santimi aştı. Herhangi bir besin vermeden tamamen doğal olarak yetiştiler” dedi.
Uzmanlar, zehirlenme ihtimaline karşı vatandaşları bilmedikleri mantarları tüketmemeleri konusunda uyardı.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Bayır Mahalle Fevzi Çakmak Caddesi No:9 Karabük

Telefon

(370) 415-3027

Murat Eczanesi
Murat Eczanesi
Adres

Bağlarbaşı Mahallesi, Sadi Yaver Ataman Meydanı No:26 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-3420

Betül Eczanesi
Betül Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, İnönü Caddesi, No:7/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3737