Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

ABD Büyükelçisi Bass Karabük’te 

Gündem Yayın: 17.05.2016 14:08
Yazar:
ABD Büyükelçisi Bass Karabük’te 

Büyükelçi John Bass Vali ve Belediye Başkanını ziyaret etti. Büyükelçi Bass Başkan Vergili’ye Muhalefet Belediyelerinin kaynak konusunda serzenişde bulunduğunu, aynı sorunun kendilerinde olup olmadığını sordu. Başkan Vergili ise “Onlar hikaye yazıyor” cevabı ile Büyükelçi’yi şaşırttı

Karabük Üniversitesinde yapılacak sosyal aktive programı için Karabük’e gelen ABD Büyükelçisi Bass, ilk olarak Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’na makamında nezaket ziyaretinde bulundu.
Büyükelçi Bass daha sonra Karabük belediyesine geçerek Başkan Rafet Vergili’yi makamında ziyaret etti.

Valilik ziyaretinde Valilik Şeref Defterini imzalayan Büyükelçi Baas; “Bugün aslında burada olma amacımızın bir tanesi de Karabük Üniversitesi’nde yaptığımız kültürel program ve bizim bi amacımızda Türkiye’de sadece bize yakın illerde değil Türkiye’nin her tarafında çeşitli illerde olmak, oralarda ortak programlar geliştirmek, üniversitelerle çalışmak. Bende burada olduğum için çok mutluyum arada birde olsa bir büyükelçi olarak dışarı çıkma fırsatı elde etmek gerçekten çok güzel oluyor. Sıcak karşılama için çok teşekkür ederim” dedi

Karabük’ün sakin, huzurlu ve düzenli bir il olduğunu ifade eden Vali Orhan Alimoğlu; “İlimiz gördüğünüz gibi Ankara’ya da yakın, yolumuzda güzel, tabiatımızda güzel. İşlerimizin her gün daha iyi olması için gayret ediyoruz. Üniversitemiz genç bir üniversite olmasına rağmen, kuruluşu daha on yıl olmasına rağmen canlı bir üniversite, öğrenci mevcudu da epey iyi ve eğitim seviyesi de iyi. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim” dedi

BÜYÜKELÇİ BASS’IN BELEDİYE ZİYARETİ

Büyükelçi Bass daha sonra Karabük belediyesine geçerek Başkan Rafet Vergili’yi makamında ziyaret etti.
Kendisi için dışarı çıkabildiği günün çok iyi gün olduğunu ifade eden Bass, “Ama özellikle Ankara dışına çıkabildiğim günler çok çok iyi günler oluyor. Bana bu fırsatı tanıdığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Sanırım bütün başkentlerin ortak özelliği kendi gündemleriyle kendi içinde yoğunluklarıyla daha ziyade politik işlerle çok meşgul oluyorlar dolayısıyla dışarı çıkmak önemli” diye konuştu.
“ONLARIN HEPSİ HİKAYE YAZIYOR”
Bass, “Kaynaklar konusunda başka illerde muhalefet partisinden olan belediye başkanlarından zaman zaman serzenişler duyuyoruz. Yeteri kadar kaynaklar ulaştırılmadıkları bağlamında. Merak ediyoruz sizin için sorun oluyor mu?” sorusuna Vergili, şöyle cevap verdi: “Onların hepsi hikaye yazıyor. Ben de muhalefet bir belediyesi olduğum dönemden buya hiçbir kaynak sıkıntısı yaşamadım. Kaynağı en iyi şekilde kullanıyoruz. Rüşvet konusu dünyanın her yerinde var. Amerika’da ve Avrupa da bile var. Ben ayrıca Avrupa Yerel Yönetimler meclis üyesiyim. Gündemimizdeki en fazla konu rüşvet sorunu oluyor. Ben bu belediyenin kapısından içeriye girdiğim günden itibaren rüşvet kelimesi girmemiştir. Elinizdeki kaynakları düzgün kullandığınız zaman bir sıkıntı olmuyor. Bizler belediye bütçesi ile Karabük’te büyük projeler yapıyoruz” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’un köyünden 50 ülkeye meyveli soda ihraç ediyorlar

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 00:24
İhlas Haber Ajansı
Giresun’un köyünden 50 ülkeye meyveli soda ihraç ediyorlar

Giresun’un 200 nüfuslu İnişdibi köyü meyve aromalı maden suyu üretimi ile dikkat çekerken, yöredeki fabrikada işlenen meyveli sodalar dünyanın 50 ülkesine ihraç ediliyor.

Giresun’un İnişdibi köyünde şifalı olarak bilinen kaynak suyun ekonomiye kazandırılmasıyla başlayan hikayeyi anlatan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Freşa Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bugün 200 nüfuslu bir köyden 50 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi.

Gıda toptancılığı yaparken, markalarının doğuşunun bir sohbet ortamında başladığını anlatan Hasan Çakırmelikoğlu, “Bizim asıl işimiz gıda toptancılığı yapmaktı. 1997 yılında bir sohbet ortamında konuşurken yöremizde bir şifalı su olarak bilinen İnişdibi maden suyunu satın alma fikri ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde mineral bakımında İnişdibi maden suyu dünyanın en kaliteli maden suları arasında olduğu tespit edildi. Biz de bu işe ilk olarak maden suyu olarak başladık. Daha sonra meyve aromalı maden suyuna geçiş yaptık. Tabi bunu pazarda kabul ettirmek hiç de kolay olmadı. Bir sektör çıkıyor ortaya ve kimse bilmiyor, gazoz desen gazoz değil, kola desen kola değil, herhangi bir konsepte ürünü yerleştiremiyorlar. Ancak, bugün meyve aromalı maden suyu olarak içecek sektöründe bir konsept oluştu. Hangi iş yapılırsa yapılsın gelişim olmadığı sürece yenilik sağlanamıyor. Ar-Ge çalışmalarımızla çeşitlerimizi artırmaya devam ediyoruz” dedi.

Bugün 200 haneli bir köyden yurt içinin yanı sıra 50 ülkeye ihracat yaptıklarını da anlatan Çakırmelikoğlu, “Firmamız yöre insanına istihdam imkanı sağlamasının yanı sıra hem yöre hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bugün 200 haneli bir köyde üretim yapan firmamızın Bursa’da da bir kolu vardır. Grup olarak bünyemizde 300 kişiye istihdam sağlamaktadır. Önceliğimiz yöre insanımızı istihdam etmektir. Giresun’da 200 haneli bir köyde doğan ürünlerimiz yurt içinde pazar lideri olmamızın yanı sıra içerisinde Avrupa Birliği, Uzak Doğu ve Orta Doğu ülkelerin yer aldığı 50’ye yakın ülkeye ihracat yapılmaktadır” diye konuştu.

Başarılı olmanın sırrını da açıklayan Çakırmelikoğlu, ”Her şeyden önce bu işin sırrı sadece kaliteli ürün üretmekten geçmiyor. Ürettiğin bu ürünleri talepler doğrultusunda iyi bir pazarlama ağıyla müşteriye ulaştırmak da gerekiyor. İstediğin kadar kaliteli ürün üret eğer bunun dağıtımında sorun yaşıyorsa başarılı olamazsın. Tabi bizim kaliteli ürün üretmemizin başında ise maden suyumuzun dünyanın en kaliteli maden suları arasında yer aldığını da belirtmek gerekiyor” dedi.