Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları Başladı

Gündem Yayın: 02.05.2016 14:49
Yazar:
İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları Başladı

İl Genel Meclisinin Mayıs  ayı ilk toplantısı dün Meclis Başkanı Ahmet Sözen  Başkanlığında İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis Üyelerinin tamamının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen;  “Bilindiği üzere 1 Nisan 2016 Cuma günü 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun ve ilgili yönetmelikler uyarınca  Meclis Başkanlığı, Meclis Başkan Vekillikleri, Katip Üyelikler ve İhtisas Komisyonlarımızın seçimlerini, tamamlamıştık. Her seçimde olduğu gibi Milli İradenin sandığa tecellisi  bazı değişiklikleri de beraberinde getirmiştir.  İl Genel Meclisimizin ağır manevi şahsiyeti İlimizin tamamını, İlçe, Belde ve Köylerimizle beraber temsil kabiliyetinden kaynaklanmaktadır.  İlimizin  tamamının temsil edildiği tek meclis İl Genel Meclisidir. İl Özel İdareleri o İlçe için kamu yatırımları ve hizmet anlamında lokomotif görevi icra etmektedirler. Bu nedenle İl Genel Meclisimiz İl Özel İdaresinin karar organıdır. İl Genel Meclis Üyelerimiz bir taraftan İlimizin tamamındaki ve İlçelerdeki kamu yatırımlarının takipçisi olurken, diğer taraftan ilçemiz köylerindeki alt yapı problemlerinin çözümü noktasında olağan üstü gayret sarf etmektedirler.  Çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı kendilerini, İl Genel Meclis Üyelerimizi, İl Özel İdaresi Kurum Müdürlerimizi ve İl Özel İdaresi çalışanlarını ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

İl Genel  Meclisi Başkanı Ahmet Sözen’in konuşmasının ardından gündemde yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlandı. Diğer gündem maddeleri ise hafta boyunca görüşülerek karara bağlanacak.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Arazi anlaşmazlığından 74 yaşındaki komşusunu bıçakladı

Gündem Yayın: 08.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı

Samsun’da bir kişi arazi anlaşmazlığı tartışmasında 74 yaşındaki komşusunu bıçaklayarak yaraladı.

Olay, Samsun’un Atakum ilçesinin kırsal mahallesi Kabadüz’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Resul D. (55) aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan komşusu Ahmet K.’yi (75) karnından bıçakladı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralı Ahmet K., tedavi altına alındı. Resul D. ise Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Paylaş: