Karabük Postası tarafından
16 Mart, 2016 14:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Sosyal Ben Derneği Karabük Temsilcileri Başkan Aksoy’u Ziyaret Etti

Dezavantajlı bölgelerde yaş aralığı 7 ila 13 olan çocukların kendi sosyal becerilerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini hedefleyen bir sosyal sorumluluk projeleri derneği olan Sosyal Ben Derneği Karabük Temsilcileri Selda Kondakçı, Lale Yahşi ve Hatice Özcan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Derneğin çalışmaları hakkında Başkan Aksoy’a bilgiler veren Leyla Yahşi Derneğin misyonunu şöyle özetledi. “Bir kişinin daha lise çağında inanarak başlattığı maceramızda şu anda neredeyse tüm dünyada tamamı üniversite öğrencilerinden oluşan 300’ü aşkın gönüllümüzle birlikte, çocuklarımızın kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlayarak daha mutlu ve özgüvenli bireyler olarak yetişmesi için çalışıyoruz. Bu bilinçle gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımızda misyonumuz çocuklarımızın; kişisel gelişimlerini desteklemek, kendilerine güven kazanmalarını sağlayarak daha mutlu bireyler yaratmak, paylaşımcılık ve toplumsal yaşam bilincini kazandırmak, ufuklarını genişletmek ve tüm bunların sürekliliğini sağlamaktır. Bu kapsamda Karabük ilçelerinde de çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Bizler Sayın belediye Başkanımızdan da destek istemeye geldik. Çünkü biliyoruz ki Belediye Başkanımız özellikle çocukların bölgedeki en büyük destekçisi. Gerçekleştirdiği projelere bakmak bunun için yeterli” Başkan Aksoy ise “Öncelikle gençlerimizin böylesi önemli bir misyonu yüklenmiş olmaları beni ziyadesi ile mutlu etmiştir. Konu bir de dezavantajlı çocuklarımız olunca bizim için daha da önem kazanıyor” dedi. Safranbolu Belediyesinin de dezavantajlılar ile ilgili oldukça önemli projeler gerçekleştirdiğini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; Belediye olarak dezavantajlı kardeşlerimize, çocuklarımıza yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini, yeni projeler ürettiklerini, bunları inşallah yakında vatandaşlarla paylaşacaklarını ifade ederken, engelli vatandaşların Safranbolu sokaklarında rahatça dolaşabilmesi, huzur içerisinde aktivitelerini gerçekleştirebilmeleri ve topluma kazandırılmaları adına elinden geleninin en iyisini yapma gayreti içerisinde olacağını söyledi. Aksoy ziyaretlerinden dolayı Sosyal Ben Derneği Karabük Temsilcilerine teşekkür ederken kendilerine destek vermekten büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti. Sosyal Ben Karabük Temsilcileri ziyaret sonunda Başkan Aksoy’a Derneğin hediyesi olan bir şemsiye armağan ettiler.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde 4 lisans programı daha akredite edildi

Kastamonu Üniversitesi’nde Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 4 lisans programı daha akredite edildi.
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesindeki Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Toplumsal Bilgiler Öğretmenliği lisans programları, Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 3+2 yıl mühletle akredite edildi. Kelam konusu akreditasyon, 1 Mayıs 2028 tarihine kadar geçerliliğini koruyacak. EPDAD tarafından verilen akreditasyon ile Eğitim Fakültesi’nin öğretmenlik alanındaki nitelikli ve esaslı eğitim anlayışı bir kere daha tescillenmiş oldu.
Dört programın tıpkı anda akreditasyon kazanmasının büyük bir memnunluk ve gurur kaynağı olduğunu söz eden Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, bu muvaffakiyetin güçlü akademik takım, öğrenci odaklı yaklaşım ve daima uygunlaştırma anlayışının bir sonucu olduğunu vurguladı.
Akreditasyon sürecinde katkı sunan öğretim üyeleri, öğretim vazifelileri, araştırma vazifelileri ile sürece takviye veren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür eden Prof. Dr. Kaçar, "Bu süreç, sadece mevcut durumu değerlendirmekle kalmayıp, programlarımızın ulusal ve milletlerarası seviyede sürdürülebilir kaliteye ulaşmasını da hedeflemektedir. Yapılan çalışmalar, mezunlarımızın mesleksel yeterliliklerinin ve istihdam imkanlarının artmasına da değerli katkılar sunacaktır" dedi.
Fakültedeki akreditasyon çalışmalarının, 2025 yılı içinde müracaatları kabul edilen Türkçe Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programlarıyla sürdürüleceğini belirten Prof. Dr. Kaçar, bu durumun Kastamonu Üniversitesi’nin ve fakültenin eğitim kalitesine verdiği ehemmiyetin bir göstergesi olduğunu tabir etti.
Prof. Dr. Kaçar, öğretmen yetiştirme alanındaki akademik standartların daima olarak güzelleştirilmesi için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini de kelamlarına ekledi.
Konuya ait değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, EPDAD tarafından tescillenen bu muvaffakiyet nedeniyle tüm akademik ve idari işçiye teşekkür etti.
Bu muvaffakiyetin, özverili çalışmalarla mümkün olduğunu belirten Rektör Topal, sürece katkı sunan öğrenci ve mezunların da takviyelerinin son derece kıymetli olduğuna dikkat çekti.
"Akreditasyon sırf bir evrak değil; tıpkı vakitte kalite garantisi, daima gelişim ve ulusal/uluslararası seviyede tanınırlığın bir göstergesidir" diyen Rektör Topal, öğretmen adaylarının daha donanımlı yetişmesine katkı sunan bu sürecin, eğitim dünyasında fark oluşturan bireylerin yetişmesine imkan sağlayacağını belirtti.
Akademik standartların daima güzelleştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Rektör Topal, bu süreçte verdikleri dayanaklardan ötürü herkese teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.