Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Yeşilay, Belediye Önünde Stant Açtı

Gündem Yayın: 14.03.2016 08:02
Yazar:
Yeşilay,  Belediye Önünde Stant Açtı

Karacan: “Sigara Tiryakileri Her 6 Ayda Bir Akciğer Filmi Çektirsin”
Karabük Yeşilay Derneği ve Karabük Üniversitesi Yeşilay Kulübü, zararlı alışkanlıklarla karşı kurduğu statlarla halkı bilinçlendiriyor.
Yeşilay Derneğ i Üniversite Yeşilay Kulübü öğrencileri ile birlikte Karabük Belediyesi önünde stat kurarak broşür dağıttı. Dernek Başkanı Doç. Dr. İsmail Karacan burada Gazetecilere yaptığı açıklamada, sigara tiryakileri her 6 ayda bir Akciğer Filmi çektirmesi gerektiğinin altını çizerek şu açıklamayı yaptı.
“Vatandaşları uyuşturucudan, sigaradan, teknoloji bağımlılığından alkolden uzaklaştırmak için vatandaşlarımıza çeşitli dokümanları dağıtıyoruz. İsteyenlere bilgi veriyoruz, vereceğimiz konferanslara onları davet ediyoruz. Sigaranın ve diğer bağımlılık yapan maddelerin insanlığın düşmanı olduğunu, rahat ve kaliteli hayat yaşamanın önünde en büyük engel olduğunu, alkolden binlerce yuvaların yıkıldığını, insanların hastanelerde perişan olduğunu, gençliği, gençliğini eğelenmekle geçirenlerin ihtiyarlığını ağlamakla geçireceğini, dolayısıyla zamanında gençlerin uyarılması için hep beraber çalışıyoruz. Yeşilay’ın zaten misyonu da bu 100 yıl önce kurulmuş, zararlı alışkanlıklardan Türk Gençliğini korumamız lazım. Bütün öğretmenlere görev düşüyor, anne babalara görev düşüyor, herkese görev düşüyor insanlarımızı bu zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmamız lazım, sigaran uzaklaşan tabi uyuşturucuya hiç yaklaşmaz, alkole hiç yaklaşamaz ilkokullarda bile sigara alışkanlığı başladı, bu Türkiye için büyük bir felaket. Sigara Tiryakileri her 6 ayda bir Akciğer filmi çektirsinler, çünkü Akciğer kanserinin başladığını hissetmiyorlar. Sigaranın hem içene hem de ülke ekonomisine zararı var. Türkiye’den sigaradan dolayı yıllık zararı 25 Milyar Dolar. 13 Milyar Dolar Sigaraya para yatırılıyor, 12 milyar dolar da tedavi gideri. Devletimiz bununla ilgili kanunlar çıkartıyor, Yeşilay’ı destekliyor Bu sene 4 Milyon insan sigaradan uzaklaştı. Türkiye’de 30 milyondan fazla insan sigara içiyor. Bizler vatandaşlarımızın bilinçlenmesi için gayret ediyoruz. Bizler Yeşilay olarak yıl boyunca faaliyet içindeyiz. Bir kişiyi dahi sigaradan uzaklaştırabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz. Bizler tamamen gönüllük esasına dayalı olarak, vatandaşların hayrına bu faaliyetleri yürüyoruz. Zaten yeteri kadar zehirleniyoruz bir de sigara ile kendimizi zehirlemeyelim. Aklımızı başımıza alalım”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KARÇEV Seçimli Meclis Toplantısı Yapıldı

Manşet Yayın: 01.05.2024 15:21
KARÇEV Seçimli Meclis Toplantısı Yapıldı

Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV) Nisan ayı Meclis Toplantısı, Vali  Mustafa Yavuz Başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Mustafa Yavuz, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, Birlik Meclis üyeleri ile Birlik Müdürü Ahmet Işık katıldı.

Başkanlığını Vali Mustafa Yavuz’un yaptığı Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV)’ Meclis Başkan Vekilliği seçimlerinde; 1. Başkan Vekilliğine Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 2.Başkan Vekilliğine Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Birlik Encümen üyeliklerine; Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa ve Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki Katip Üyeliklere ise; Birlik Meclis üyeleri Cihat Çelik ve Ceyhan Dereli seçildi.

Seçimlerin ardından Birliğin 2023 yılını kapsayan Faaliyet Raporu ve 2023 yılı Birlik Kesin Hesabının görüşülerek kabul edilmesinden sonra diğer gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

ust6 manset1KARCEV Secimli Meclis Toplantisi Yapildi2 2 jpg