Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

TOSFED’den, Gözetmen Eğitimi Semineri

Gündem Yayın: 07.03.2016 07:59
Yazar:
TOSFED’den, Gözetmen Eğitimi Semineri

Karabük Üniversitesi (KBÜ)Taşıt Teknolojileri Öğrenci Kulübü tarafından Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Eğitim Kurumu Üyesi Mesut Şafak Doğan’ın sunumuyla “TOSFED Gözetmen Lisans Eğitimi” semineri gerçekleştirildi.
İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu´nda gerçekleşen etkinliğe KARDOF Başkanı Ahmet Demir, TOSFED Spor Komiserleri Coşkun Şen ve Turan Tunay ile gözcü gözetmen adayları katıldı.
TOSFED Eğitim Kurumu Üyesi Mesut Şafak Doğan, Karabük Gözetmen Kurulu’na yeni katılacaklar için otomotiv sporları hakkında genel bilgi vermek ve hali hazırda Federasyon adına gönüllü olarak gözetmenlik yapanları da terfi ettirmek amacıyla seminerin düzenlendiğini belirtti.
Doğan “Karabük’te arkadaşlarımız yaklaşık 3-4 yıldır hem bölgedeki yarışları hem de ulusal ve uluslararası diğer yarışları katılım göstererek görev alıyorlar, onların eğitimlerini bu sayede devam ettirmiş ve bilgilerini güncellemiş oluyoruz.” dedi.
Mesut Şafak Doğan söz konusu seminerle 60 kişilik yeni görevlinin ekibe dahil olacağını ve hali hazırda devam eden kişilerinde lisanslarını terfi ettireceklerini kaydetti.
Doğan sunumunda Ralli, Off-Road, Tırmanma, Karting, Pist, Otokros, Drift ve Drag yarışları hakkında da detaylı bilgiler verdi.
Karabük Üniversitesi Taşıt Teknolojileri Öğrenci Kulübü Başkanı ve Karabük Gözetmen Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karakoç da açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Bu seminerdeki amacımız yeni gözetmen arkadaşlara otomobil sporlarını tanıtmak, öğrencilerin bu şehirde boş vakitlerini daha iyi geçirmesini sağlamaktır. Ayrıca amacımız otomobil sporlarını sevenler olarak bu sporların hayatımızda büyük bir öneme sahip olduğunu anlatmaktır.Yarışlarda dışarıdan izleyici olarak değil bizzat yarışların içerisinde görev alarak ve gözetmen hakemlik yaparak bu işi daha ileriye taşımayı hedefliyoruz.”
Gözcü gözetmen adaylarına programın ilk oturumunda yeni gözetmen eğitimi verilirken, ikinci oturumunda ise gözetmen terfi eğitimi verildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İş dünyasından Başkan Çetinkaya’ya ziyaret

Manşet Yayın: 03.05.2024 14:45
İhlas Haber Ajansı
İş dünyasından Başkan Çetinkaya’ya ziyaret

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal ve yönetimi, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yi ziyaret ederek hayırlı dileklerinde bulundu.

Ziyarette MÜSİAD Şube Başkanı Cengiz Ünal ve yönetiminin yanı sıra Kadın Kolları Şube Başkanı Kübra Ekmekci ve yönetimi, Genç MÜSİAD Karabük Başkanı Yunus Emre Akın da hazır bulundu.
Başkan Ünal 2024 yerel seçimleri sonucunda Karabük Belediye Başkanlığı’na seçilen Özkan Çetinkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak çalışmalarında başarılar dileyerek, iş dünyası olarak her türlü desteğe hazır oldukları ifade ettiler.
Ziyarette ayrıca, ekonomik faaliyetler, iş dünyası ve MÜSİAD’ın Karabük çalışmaları hakkında istişarede bulunan Ünal ve yönetimi daha sonra Çeyinkaya’ya plaket takdiminde bulundu.

AW195940 03 jpg AW195940 01 jpg