Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Baro’dan Meslek İçi Eğitim Semineri

Gündem Yayın: 22.02.2016 07:26
Yazar:
Baro’dan Meslek İçi Eğitim Semineri

Türkiye Barolar Birliği ve Karabük Barosu iş birliği ile “Türk Ticaret Kanunu ve Getirilen Yenilikler” konulu meslek içi eğitim semineri gerçekleştirildi.
Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından yürütülen, meslek içi eğitim semineri kapsamında Karabük Adliyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel ve çok sayıda avukat katıldı.
“Türk Ticaret Kanunu ve Getirilen Yenilikler” konulu seminerde Avukat Ayhan Candan, Hakim Hakan Akgül, Yrd. Doç. Dr. Nurdan Orbay Ortaç, Yrd. Doç. Dr. Cafer Eminoğlu ve Arş. Gör. Emre Kalender ise konuşmacı olarak katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan, Karabük Baro Başkanı Avukat Rıdvan Erdoğan, meslek içi eğitimlerinden devam edeceğini söyleyerek, “Bu kapsamda da barolar birliğinin önemli görevlerinden biri olan Meslek İçi Eğitim Seminerleri düzenlemeye devam edeceğiz. Türkiye Barolar Birliği İşbirliği halinde bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çalışmamız mesleğimize ve meslek taşlarımıza hizmet içindir” dedi.
Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ise, “İnsan kavramı günümüzde de üstünde çok durmaya çalıştığımız bir kavram. İnsani değerler, insan hakları, insana yakışır, yakışmaz meselesi çok bulunması gereken bir nokta. Malum kainatın merkezi insan. Ama benim ‘insan’ denildiği zaman ilk aklıma gelen ‘İnsan Hakkı – hukuku’ oluyor. Hakkı – hukuku bilen, edep ve ahlakı bilen ve buna riayet eden, bunlar olmazsa insanlık çok eksik olur. İnsanı değerlerin başında sanıyorum, hakka hukuka riayet gelir. Bu bakımdan dolayı hukuk üstünde, hukuk hakkında ne kadar anlamak niyeti ile konuşsak, iyi niyetle konuşsak azdır. Bu hususta ilimizde böyle bir toplantının tertip edilmesi münasebetiyle baromuza teşekkür ederim” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu TSO heyetinden hayırlı olsun ziyaretleri

İlçe Haberleri Yayın: 02.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Safranbolu TSO heyetinden hayırlı olsun ziyaretleri

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal beraberindeki heyetle belediye başkanları Özkan Çetinkaya ve Elif Köse ile İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal ve Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe 31 Mart’ta Karabük Belediye Başkanlığına seçilen Özkan Çetinkaya’yı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Çetinkaya, nazik ziyaret ve iyi dileklerinden dolayı TSO heyetine teşekkürlerini sundu.

Ziyaret, Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe’nin, Çetinkaya’ya Atatürk tablosu hediye takdimi ile son buldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Hayri Boyacı, yönetim kurulu üyeleri Fehmi Erdoğan, Eyüp Öztürk, Meclis Başkan Yardımcısı Rıfat Aynacı, meclis üyeleri Hasan Cemal Şahin, Emrah Tufan ve Hacı Mehmet Gençer Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Heyet Başkan Köse’ye çalışmalarında başarılar dilerken, Köse de nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Heyet daha sonra İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Ahmet Sözen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.