Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karda Mahsur Kalan Köylüyü KARDOFF Kurtardı

Gündem Yayın: 25.01.2016 15:25
Yazar:

Karabük-Safranbolu Otomobil ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARDOFF), Karabük’te Offroad yarışmaları yapmanın yanı sıra çeşitli sosyal projelerde imza atıyor.
KARDOFF, sadece ulusal ve yerel otomobil spor müsabakaları yapmanın yanı sıra çeşitli sosyal projelere de katılıyor.
Dernek, Sarıçiçek Öküz yaylası mevkiinde köyüne giderken yoğun kar yağışı nedeniyle traktörü ile mahsur kalan vatandaşı paletli kar aracı ile ulaşarak kurtardı.
Köye giderken traktörü ile mahsur kaldığını belirten Ali Kalas, dernek temsilcilerine teşekkür ederek, “Köye gitmek için yola çıkmıştım ama traktör ile kara saplandım. Gelip beni kurtardılar.” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat depreminin yaraları sarılıyor

Gündem Yayın: 02.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerde evi ağır hasar alan vatandaşlara konteyner dağıtılmaya başlandı.

Sulusaray ilçesinde 18 Nisan’da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede çalışmalar sürüyor. Deprem nedeniyle evi hasar alan ailelere konteyner nakliyesi yapılıyor. Evlerine giremeyen vatandaşlar için konteynır ve hayvanları için çadır dağıtımları tüm hızıyla devam ediyor.

“Konteyner kurulumları başladı”

Sulusaray Kaymakamı Ömer Burak Bozkurt, “Sulusaray ilçemizde meydana gelen depremlerle ilgili çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda hasar tespit çalışmalarımız tamamlanmış olup akabinde ağır hasarı olan vatandaşlarımıza konteyner temin etmeye başladık. İlk etapta 81 vatandaşımızın ağır hasar almış olan evlerde yaşamış olduğunu tespit ettik. Bunlar 39 tanesine de hızlı şekilde konteyner kurulum çalışmaları tamamlanmıştır. Hali hazırda bekleyen konteynırlarımız da bulunmaktadır. Bunların da hızlı şekilde bu hafta içinde tüm ağır hasarlı vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Bu kapsamda gerçekleştirilen faaliyetlerde AFAD ve kaymakamlığımız gerekli her türlü kolaylığı sağlamaktadır. Hızlı bir şekilde vatandaşların konteynırlarına kavuşması için koordineli bir şekilde faaliyetler yürütülmektedir” dedi.

Konteynıra kavuşan vatandaşlar ise yetkililere teşekkür etti.