Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Zincirler Yok Sattı

Gündem Yayın: 02.01.2016 14:10
Yazar:
Zincirler Yok Sattı

Karabük’te etkili olan kar yağışı sonrası ise yollarda ilerlemekte güçlük çeken sürücüler lastikçilere akın etti. Şehir merkezinde kar kalınlığının 10 santimetreye ulaşmasının ardından yolda ilerlemekte güçlük çeken sürücüler çareyi araçlarına zincir takarak çözdü. Kar yağışı nedeniyle ellerindeki zincirlerin adeta yok sattığını söyleyen Ali Osman Şahin, “Kar yağışının aniden bastırması sürücüleri üzerken bizleri ise sevindiriyor. Sezonun ilk karının düşmesiyle birlikte zincir satışlarımız aniden arttı. Normal zincir, takmatik ve kelepçe olmak üzere üç çeşit zincir 80 ile 150 TL arasında değişen fiyatlarla satıyoruz. Sürücüler genellikle kolay olduğundan takmatik ve kelepçe zincirleri tercih ediyor dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 12:00
İhlas Haber Ajansı
Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu

Türkiye’de bin 600 kadar endüstriyel balıkçı teknesi bulunurken bu tekneler yurt içi ve yurt dışı sularda avcılık yapıyor. Ülkemizde denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından bazı balıkçı tekneleri ağırlıklı olarak Atlas ve Hint Okyanusu’na yönelerek avcılık yapıyor.

Türkiye, Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaparken, 15 ülke ile de antlaşma yapmak üzere müzakereler sürüyor.

Türkiye’den yapılan uluslararası anlaşmalar kapsamında Türk balıkçı gemileri ağırlıklı olarak Atlas Okyanusu’nun Batı Afrika sahilleri olmak üzere Fas, Moritanya, Fildişi Sahili, Somali gibi ülkelerin sularında tıpkı Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz’de olduğu gibi farklı balık çeşitlerini avlıyor.

Uluslararası sularda avlanan gemilerin çoğunluğunu Doğu Karadeniz’den giden balıkçı gemileri oluştururken, Türkiye şu ana kadar Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaptı. 15 ülke ile anlaşma yapmak üzere müzakereler devam ediyor.

Türkiye karasuları dışında onlarca balıkçı teknesi, 2 binin üzerindeki tayfası ile avlanma yaparken, son yıllarda ülkemizde gerek iklimsel değişiklik gerekse çevresel faktörlerden dolayı su ürünleri avcılığı üretiminde yaşanan dalgalanmalar endüstriyel balıkçılık yapan balıkçı teknelerinin zor duruma düşmesine neden oluyor. Hem balıkçıların avlanma miktarını nispi olarak artırmak hem yeni ürün alanları bulmak için son yıllarda Türkiye su ürünleri üretiminin olduğu ülkelerle beraber ikili balıkçılık antlaşmaları yaparak bu doğrultuda Atlas ve Hint Okyanusu’nun yolunu tuttu.