Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“TİP 1 Diyabet” Hastalarına Diyabet Eğitimi Verildi

Gündem Yayın: 20.11.2015 14:50
Yazar:
“TİP 1 Diyabet” Hastalarına Diyabet Eğitimi Verildi

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Dr. Ülkü Aybüke Tunç ve Diyabet Hemşiresi Fatime Şahin tarafından Dünya Diyabet Günü olması nedeniyle takipleri yapılan “TİP 1 Diyabet” hastalarını bilgilendirmek,bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için eğitim verildi.
Diyabeti ciddi hastalıklara neden olan bir rahatsızlık olarak niteleyen Endokrinoloji Uzmanı Dr. Ülkü Aybüke Tunç ve Diyabet Hemşiresi Fatime Şahin gerçekleştirdikleri eğitimlerde, “Diyabet, diğer adıyla şeker hastalığı, sık görülen bir hastalıktır ve ciddi sonuçlara yol açar. Pankreas bezinin ürettiği insülinin yetersizliği veya etkisizliğinden kaynaklanır. İnsülin olmayınca, besinlerle aldığımız şeker ve diğer besin unsurları, ihtiyaç duyan hücrelere giremez. Böylelikle, hücreler şekersizlik çekerken, kanda şeker normal değerlerin üstüne çıkar. Kanda şekerin çok artması, zehir etkisi yaratır ve vücudun tüm hücrelerini tahrip eder. Diyabetin bazı erken belirtileri vardır. Kan şekeri yüksek olan kişilerde yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık, sık idrara çıkma, susama, yara ve berelerin uzun zamanda iyileşmesi gibi belirtiler vardır. Eğer ailenizde şeker hastası varsa bu hastalığa yakalanma riskiniz daha fazladır. Bu belirtiler sizde varsa bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Uzmanlarımız yakınmalarınızı değerlendirdikten sonra açlık kan şekerinizin belirlenmesini isteyeceklerdir. Gerekirse şeker yükleme testi de yapılabilir. 45 yaş ve üzeri fazla kilosu olanlar, fiziksel olarak az hareketli kişiler, yaşı genç ancak fazla kilolu kişiler, birinci derece akrabalarında diyabet öyküsü olanlar, ağırlığı 4500 gram üzerinde bebek doğurmuş kadınlar, gebelikte şeker hastalığı olan kadınlar, iyi huylu kolesterolü (HDL kolesterol) 35 mg/dL’nin altında olan kişiler, kan yağlarından Trigliserid düzeyi 250 mg/dL’nin üzerinde olan kişiler, yüksek tansiyon hastalığı olanlar şeker hastalığı kontrolünden geçmelidir” bilgilerini verdiler

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu TSO heyetinden hayırlı olsun ziyaretleri

İlçe Haberleri Yayın: 02.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Safranbolu TSO heyetinden hayırlı olsun ziyaretleri

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal beraberindeki heyetle belediye başkanları Özkan Çetinkaya ve Elif Köse ile İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal ve Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe 31 Mart’ta Karabük Belediye Başkanlığına seçilen Özkan Çetinkaya’yı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Çetinkaya, nazik ziyaret ve iyi dileklerinden dolayı TSO heyetine teşekkürlerini sundu.

Ziyaret, Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe’nin, Çetinkaya’ya Atatürk tablosu hediye takdimi ile son buldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Hayri Boyacı, yönetim kurulu üyeleri Fehmi Erdoğan, Eyüp Öztürk, Meclis Başkan Yardımcısı Rıfat Aynacı, meclis üyeleri Hasan Cemal Şahin, Emrah Tufan ve Hacı Mehmet Gençer Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Heyet Başkan Köse’ye çalışmalarında başarılar dilerken, Köse de nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Heyet daha sonra İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Ahmet Sözen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.