Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı

Gündem Yayın: 24.10.2015 15:00
Yazar:
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde açılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) hizmet vermeye başladı.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kara; Toplum Ruh Sağlığı Merkezine bilişsel, yönetsel ve sosyal beceri alanlarında yıkıcı etkisi olan, kronik bir şekilde devam eden ve yeti yitimi ile giden şizofreni ve benzeri psikotik bozuklukların , duygu durum bozuklukları olan hastaların başvurabileceğini,toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psiko sosyal destek hizmeti verilmesi, hastaların takip ve tedavilerinin yapılması, gerektiğinde evde takip, tedavi ve hasta-aile eğitimi hizmetlerinin yürütüleceğini,hastaların mesleki toplumsal ve ailesel işlevselliklerini geliştirileceğini ve üretkenliklerini artırılacağını, beceri kaybını önlenerek ve yaşam kalitesini artırılacağını, hasta yakınlarının yükünü azaltılarak, hastaları bağımsız yaşayabilir hale getirip, meslek edinmelerine yardımcı olunacağını aynı zamanda topluma ve hasta yakınlarına ağır ruhsal bozukluklar hakkında eğitimler verileceğini hastaların takip ve tedavilerinin düzenlenmesi, hastaların toplum dışına itilmesinin önüne geçilerek, topluma yeniden katılımları için destek hizmeti verileceğini söyledi.
Merkezde bir ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı, bir sosyal çalışmacı, bir psikolog, iki hemşire, bir tıbbi sekreter, bir idari ve teknik personel ve temizlik elemanı, bir güvenlik görevlisi, çeşitli el becerileri ve uğraş alanları için uğraş terapistleri ve usta öğreticilerin görev yapacağını, ifade eden Kara, merkezde; grup terapi odası, ahşap-takı gereçleri, çeşitli el işi faaliyetleri, müzik-resim çalışmaları için kullanılan uğraş terapi ve rehabilitasyon odası, okuma ve internet kullanımı için kütüphane ve okuma salonu, görevli personel ve hastaların öğlen yemeği için yemek pişirilmesi ya da dağıtımını sağlayacak, hastaların beceri eğitimleri ve aynı zamanda gönüllü hasta ailelerinin, gönüllülerin ve hastaların çalışmasına ve uğraşı eğitimine uygun mutfak, hastaların dinlenme amacı ile kullanabilecekleri çok amaçlı salon; enjeksiyon uygulaması, ilaç yan etkilerine bağlı olarak gelişen durumlar gibi tedavi ve gözlem amaçlı kullanılmak üzere tedavi ve gözlem odası, hasta muayenelerinin ve görüşmelerinin yapıldığı görüşme odası, Merkezde görevli çalışanların kullanabileceği ekip çalışma odası bulunduğunu bildirdi.
Kara, Merkeze başvuruların; bireysel, hastanelerin psikiyatri polikliniklerinden, aile hekimlerinden, birinci basamak sağlık hizmetlerinden ve sosyal bakım kurumlarından da olabileceğini söyledi.
Açılışa İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, Karabük KBÜ.Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alaadin Polat ve hastane yöneticileri katıldı. Merkezin kendileri için çok önemli olduğunu belirten KARA, burada hastaların güzel vakit geçireceklerini ve merkezin tüm Karabük halkına hayırlı uğurlu olmasını dileklerinde bulundu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çin’de otoyolun çökmesiyle ölenlerin sayısı 36’ya yükseldi

Dünya Yayın: 02.05.2024 10:39
Çin’de otoyolun çökmesiyle ölenlerin sayısı 36’ya yükseldi

Çin’in Guangdong eyaletinde bir otoyolun çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 36’ya yükseldi.

Çin’in güneyinde şiddetli yağışların etkili olduğu Guangdong eyaletine bağlı Meizhou kentindeki Meizhou-Dabu Otoyolu’nun dün çökmesiyle yaşanan facianın bilançosu artıyor. Çin devlet medyası, yolun çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 36’ya yükseldiği bildirildi. Yolun 17.9 metrelik bölümünün çöktüğü alanda şu ana kadar 23 araç bulunduğu belirtildi. Olay yerinden çekilen fotoğraflarda, hasarlı araçların dev bir vinçle çamurdan çıkarıldığı görüldü. Kurtarma ekipleri ayrıca köpeklerle ve hayat tespit cihazlarıyla da arama yapıyordu.
500’den fazla personel sahada

Öte yandan, feci olayın ardından hastaneye kaldırılan 30 kişinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edilmişti. Otoyol ise her iki yönde trafiğe kapatılırken, arama-kurtarma operasyonu için itfaiye ekipleri, maden kurtarma uzmanlarının da aralarında bulunduğu 500’den fazla personel görevlendirilmişti.(İHA)