Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
09 Ekim, 2015 15:06

Fotoğraf Sanatçılarından Aksoy’a Ziyaret

A+ A-

16. sı düzenlenecek olan Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında festivale destek veren TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı ) Genel Sekreteri Dusen Kaseinov, üye ülkelerden gelen 17 fotoğraf sanatçısı ile birlikte Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u makamında ziyaret etti. Böylesi önemli bir topluluğu Safranbolu’da konuk etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Aksoy, Safranbolu’nun kültürü ve mimarisi ile ilgili bilgiler verirken, 1500’e yakın eserin koruma altında olduğunu söyledi. Safranbolu’nun Osmanlı tarihinde çok önemli bir yer teşkil ettiğini kaydeden Başkan Aksoy konuşmasına şöyle devam etti; “Safranbolu’da Osmanlı tarihinde önemli görevler almış olan Sadrazamların yaşadığı şehir olarak bilinir. Buna örnek olarak Osmanlı tarihinde en uzun dönem Sadrazamlık yapmış olan Köprülü Mehmet Paşayı verebiliriz. Osmanlıdan gelen kültür ile gelecek nesillere Safranbolu’nun Kültür mirasını yaşatmayı, korumayı anlatmayı kendilerine görev bilmişlerdir. Bu gün bir hala yakın izleri görmekteyiz. Bu nedenle bizlerde geçmişimizden aldığımız bu önemli görevi layığı ile devam ettirmek için var gücümüz ile çalışmaktayız. Ben yeniden misafirlerimize Osmanlının parmak İzi Safranbolu’muza hoş geldiniz diyorum.” Kaseniov ise Safranbolu’nun çok büyük bir şehir olmamasına karşın, kültürü ve tarihi ile dünyanın en önemli kentleri arasında yerini aldığını söyledi. Başkan Aksoy’un Safranbolu’nun tarihini böylesi derinlemesine bilmesinden Safranbolu’yu çok sevdiğini anladığını belirten Kaseniov; “ Sayın Aksoy gerçekleştirdiği çalışmalar ile de bunu göstermekte. Bununla birlikte Safranbolu’da olmaktan ve bizleri misafir etmenizden büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim “ dedi. Konuşmaların ardından Başkan Aksoy Konuklarına Safranbolu Araştırmalar merkezinde basımı gerçekleştirilen eserlerden ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 Ekim, 2024 04:52
blank
İhlas Haber A.

Uyuşturucu tacirleri yolcu otobüsünde yakalandı

A+ A-

Düzce’de Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda iller arasında uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şahıs, yolcu otobüsünden indiği esnada yakalandı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu kullananlara ve ticaretini yapanlarla mücadele bütün hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan risk analizi çalışmalarında B.F. ve T.Y. isimli şahısların iller arasında uyuşturucu madde taşıyarak ticareti yaptığı belirlendi. Şahısları takibe alan ekipler, otobüs terminalinde yolcu otobüsünden iner inmez şahısları göz altına aldı. Şahısların yapılan üst ve valiz aramasında toplam 2675 adet sentetik ecza maddesi, 1 parça halinde 35 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.
Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan hakkında işlem yapılan şahıslardan B.F. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, T.Y. isimli şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Uygar Eczanesi
Uygar Eczanesi
Adres

Besbınevler 75. Yıl Mahallesi 31 Nolu Sokak No:4/B Karabük

Telefon

(370) 433-6969

Birsen Eczanesi
Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Kaya Eczanesi
Kaya Eczanesi
Adres

İnönü Mahallesi Eski Baglar Sokak No:23/A Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-4232

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500