Karabük, bu yıl bir kez daha bilimin ve keşfin heyecanını yaşadı. Karabük Valiliği'nin koordinesinde düzenlenen 2. Karabük Bilim Şenliği, Yenimahalle Spor Salonunda kapılarını ziyaretçilere açtı.
Deneyler, projeler, bilimsel atölyeler, interaktif sunumlar ve uygulamalı çalışmaların yer aldığı şenlikte genç mucitlerin projeleri göz kamaştırdı
Karabük, bu yıl ikinci kez düzenlenen Bilim Şenliği ile bilimin ve teknolojinin heyecanını bir kez daha yaşadı. Karabük Valiliği'nin koordinasyonunda Karabük Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve çeşitli kamu kurumlarının katkılarıyla gerçekleştirilen 2. Karabük Bilim Şenliği, Yenimahalle Spor Salonu’nda kapılarını ziyaretçilere açtı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Safranbolu Borsa İstanbul Güzel Sanatlar Lisesi Korosu'nun müzik dinletisiyle başlayan etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte deneyler, bilimsel atölyeler, interaktif sunumlar ve uygulamalı çalışmalar yer aldı. Özellikle genç mucitlerin hazırladığı özgün projeler, katılımcılardan tam not aldı.
Karabük Valisi Yavuz şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin ve öğretmenlerin uzun süren bir hazırlık sürecinin ardından ortaya koyduğu projelerin takdire şayan olduğunu belirtti.
Yavuz, "Bugün iki yüz öğrencinin, 60 öğretmenimizle birlikte hazırladığı 65 özgün projeyi hep birlikte inceleyeceğiz. Gerçekten uzun bir yolculuğun emeği var bu projelerde. Karabük'ü eğitimde marka şehir haline getirme hedefimiz doğrultusunda önemli bir adım atıyoruz. Bu bilim şenliği, ‘Eğitim Kenti Karabük' projesi kapsamında düzenlendi. Hepinize emekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da yaptığı konuşmada, Bilim Şenliği'nin sadece projelerin sunulduğu bir etkinlik olmadığını, aynı zamanda gençlere duyulan güvenin ve geleceğe yönelik vizyonun bir göstergesi olduğunu söyledi.
Çetinkaya, "Bugün burada, sadece deney tüplerinin ya da devre tahtalarının sergilendiği stantların önünde değil; bir inancın, bir geleceğin ayak seslerinde buluşuyoruz. Türkiye artık sadece seyirci kalan bir ülke değil; kendi uydusunu uzaya gönderen, İHA'sını, SİHA'sını üreten, yerli otomobili Togg'u geliştiren bir ülke. Bu hamleler, Türkiye Yüzyılı'nın kararlılığını ve milli duruşunu temsil ediyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından açılışı yapılan programda protokol üyeleri ve katılımcılar öğrencilerin projelerini inceledi.
Yoğun ilgi gören şenlikte Deneyler, projeler, bilimsel atölyeler, interaktif sunumlar ve uygulamalı çalışmalar yer alırken, genç mucitlerin projeleri katılımcılardan tam not aldı. Bilim Şenliği’nde tüm ilçelerden öğrencilerin katılımıyla 65 proje sergilendi. Bilim Şenliğinde Merkez, Yenice, Safranbolu, Eflani, Ovacık ve Eskipazar ilçelerinden yaklaşık 200 öğrenci öğretmenlerinin koordinesinde hazırladığı projeleri katılımcılara sunma imkanı yakaladı.