Sinop’ta ormanlara girişler 31 Ekim’e kadar yasaklandı

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, orman yangınlarının yüzde 87’sinin insan kaynaklı olduğuna dikkat çekerek, 1 Haziran-31 Ekim tarihleri ortasında ormanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.
İl Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Özarslan, 2025 yılının birinci dört ayında vilayet genelinde 2 bin 239 olayın meydana geldiğini, bu olayların yüzde 98’inin aydınlatıldığını belirtti. Şahıslara ve mal varlığına karşı işlenen cürümlerde yüzde 17 azalma yaşandığını vurgulayan Özarslan, "Suç oluşmadan önlemeye öncelik veriyoruz" dedi.

Uyuşturucuya geçit yok
Uyuşturucu ile çabada kararlılık bildirisi veren Vali Özarslan, yılın birinci dört ayında jandarma ve emniyet ünitelerince 93 operasyon gerçekleştirildiğini, bu operasyonlarda 194 şüphelinin yakalandığını, 41 zehir tacirinin cezaevine gönderildiğini söyledi. Operasyonlarda 1 kilo 484 gram bonzai, 634 gram metamfetamin, 1 kilo 900 gram esrar ve yüzlerce sentetik hap ele geçirildiğini belirtti.

Trafikte sıkı denetim
Trafik güvenliği çalışmalarına da değinen Vali Özarslan, 2025’in birinci dört ayında 257 bin aracın denetlendiğini, 16 bin araca ceza uygulandığını, 220 şoförün ehliyetine el konulduğunu ve 866 aracın trafikten men edildiğini söyledi. Özarslan, motosiklet kullanıcılarına yönelik kontrollerin de artırıldığını tabir ederek, "13 bin motosiklet denetim edildi, 1962’sine ceza uygulandı, 63 motosiklet trafikten men edildi" diye konuştu.
Çocukların güvenliği için yapılan çalışmalara da değinen Vali Özarslan, Nisan ayında 283 okul servisi ve 198 iş yeri ile 102 metruk binanın denetlendiğini söyledi.

Sahipsiz hayvanlar için protokol
Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında çalışmaların sürdüğünü aktaran Vali Özarslan, Sinop merkez ile Boyabat, Ayancık ve Türkeli Belediyeleri ile yapılan protokoller doğrultusunda doğal ömür alanlarının kapasitesinin artırıldığını, sahipsiz hayvanların bu alanlara alınacağını ve mikroçip uygulamasının sürdüğünü bildirdi.

Ormanlara girişler yasaklandı
Orman yangınlarının yüzde 87’sinin insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Özarslan, 1 Haziran-31 Ekim tarihleri ortasında ormanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu. Tabiat parkları ve mesire alanlarının bu yasaktan muaf olduğunu belirtti.

Boğulma olaylarına karşı tedbirler
Geçen yıl Sinop’ta boğulma olayı yaşanmadığını hatırlatan Özarslan, bu yıl da benzeri önlemlerin uygulanacağını belirterek, "Limanlar, barınaklar, dere yatakları üzere yüzme alanı dışındaki yerlerde suya girmek katiyen yasaktır" biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

OMÜ’ye “Spor Dostu Kampüs” ünvanı

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yerleşke hayatında spor kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarıyla "Spor Dostu Kampüs" unvanı aldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında düzenlenen Spor Dostu Yerleşke Sertifika Takdim Merasimi, Rize’de yapıldı. Merasimde 47 üniversitenin 48 yerleşkesine "Spor Dostu Kampüs" sertifikası takdim edildi. OMÜ ismine sertifikayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten teslim aldı.
Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’de spor alanında büyük bir tesis ihtilali yaşandığını belirterek, "Sporun düzgünleştirici ve birleştirici gücü gençlerimiz için çok kıymetli. Üniversitelerimizin bu dinamizmi yakalaması bizi memnun ediyor" dedi.
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar ise bu yıl projeye 208 üniversiteden müracaat geldiğini belirtti. Özvar, "83 üniversiteden gelen müracaatlar değerlendirildi. Belirlenen 45 kriter doğrultusunda yapılan puanlama sonucu 47 üniversitenin 48 yerleşkesi Spor Dostu Yerleşke unvanını almaya hak kazandı" diye konuştu.
Dünya Etnospor Birliği Lideri Bilal Erdoğan da "Üniversitelerimizin bu istikamette rekabete girmesi çok değerli. Sporun her alanda yaygınlaşmasını diliyorum" sözlerini kullandı.
Sertifika; yerleşkede fizikî aktivitenin teşvik edilmesi, sağlıklı hayat alışkanlıklarının kazandırılması, toplumsal etkileşimin arttırılması ve sürdürülebilir spor kültürünün oluşturulması üzere kriterlerin muvaffakiyetle sağlandığını belgeliyor. Projenin lansmanı geçen yıl OMÜ’de 35 branşta yaklaşık 100 ulusal atletin iştirakiyle yapılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.