blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sevgilisiyle tartıştı, köprüye çıktı

Düzce’de kız arkadaşı ile tartışmasının akabinde köprüye çıkan genci itfaiye takımları ikna etti.
Olay, Kervan köprü üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran, sevgilisi ile tartışan 24 yaşındaki M.C.T., D-100 karayolu Kervan Köprülü Kavşağı’na çıkarak yola atlayacağını belirtti. Durumu görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis, sıhhat ve itfaiye takımları sevk edildi. Trafik grupları yolu trafiğe kapatırken, itfaiye takımları bölgede hava yastığı açtı. İtfaiye takımları çalışmalarını sürdürdüğü esnada M.C.T. ile de görüşmeler devam etti. Yapılan müzakereler sonrasında İtfaiye takımlarının iknası ile 24 yaşındaki genç, köprüden indirilirken trafik ise olağan seyrine döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ereğli Devlet Hastanesi ‘Anne Dostu’ oldu

Zonguldak Ereğli Devlet Hastanesi, Sıhhat Bakanlığı’nın "Normal Doğum Aksiyon Planı" kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda "Anne Dostu Hastane" unvanı aldı.
Sağlık Bakanlığı Anne Dostu Hastane yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda verilen unvan, doğum sürecinin anne odaklı ve daha konforlu hale getirilmesini hedefliyor. Zonguldak Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, "Doğal olan olağan doğum" sloganıyla hareket ettiklerini belirterek, annelerin daha inançlı ve rahat ortamlarda doğum yapmasının kıymetine dikkat çekti. Güner, "Anne Dostu Hastane unvanı, bu anlayışın kıymetli bir adımıdır" dedi.
Zonguldak Bayan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde de misal çalışmaların sürdüğü, 6 ay içinde bu unvanın alınmasının planlandığı bildirildi. Vilayet Sıhhat Müdürü Güner, Türkiye’deki sezaryen oranlarının yüksekliğine dikkat çekerek, bu mevzuda kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Güner, hamile okullarında olağan doğum konusunda eğitimler verildiğini, ayrıyeten bayan doğum uzmanlarına ve ebelere bu süreçte değerli vazifeler düştüğünü belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.