Karabük’te jandarma gruplarınca düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 3 kişi yakalandı.
İl Jandarma Komutanlığı takımları Karabük’te uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışmalarına sürdürüyor. 6-7 Mayıs tarihlerinde merkez ve Safranbolu ilçesinde düzenlenen 3 başka operasyonda 17,91 gram metamfetamin, 185,83 gram bonzai, 12 adet uyuşturucu hap, kuru sıkı tabanca ve şarjör, 5 adet uyuşturucu kullanma aparatı ile 3 adet telefon ele geçirildi.
Operasyonda gözaltına alınan 3 kuşkulu süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi.
Zonguldak Ereğli Devlet Hastanesi, Sıhhat Bakanlığı’nın "Normal Doğum Aksiyon Planı" kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda "Anne Dostu Hastane" unvanı aldı.
Sağlık Bakanlığı Anne Dostu Hastane yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda verilen unvan, doğum sürecinin anne odaklı ve daha konforlu hale getirilmesini hedefliyor. Zonguldak Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, "Doğal olan olağan doğum" sloganıyla hareket ettiklerini belirterek, annelerin daha inançlı ve rahat ortamlarda doğum yapmasının kıymetine dikkat çekti. Güner, "Anne Dostu Hastane unvanı, bu anlayışın kıymetli bir adımıdır" dedi.
Zonguldak Bayan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde de misal çalışmaların sürdüğü, 6 ay içinde bu unvanın alınmasının planlandığı bildirildi. Vilayet Sıhhat Müdürü Güner, Türkiye’deki sezaryen oranlarının yüksekliğine dikkat çekerek, bu mevzuda kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Güner, hamile okullarında olağan doğum konusunda eğitimler verildiğini, ayrıyeten bayan doğum uzmanlarına ve ebelere bu süreçte değerli vazifeler düştüğünü belirtti.