blank
Berkay Doğan tarafından
07 Mayıs, 2025 11:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesinde Anadolu Ezgileri Yankılandı

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri, geleneksel hâle gelen Türk Halk Müziği konserlerinin dokuzuncusunda sanatseverlerle buluştu.

“Anadolu Ezgileri IX: Yıldızlar Geçidi” başlığıyla düzenlenen konser, Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans Salonu’nda yoğun ilgiyle izlendi.

Anadolu’nun dört bir yanından derlenen türkülerin seslendirildiği gecede, izleyiciler kimi zaman neşeyle tempo tuttu, kimi zaman duygusal anlar yaşadı. Genç müzisyenlerin performansı büyük beğeni topladı.

Konser programına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Altun ile beraber çok sayıda akademisyen ve sanatsever katıldı. Etkinliğin sonunda sahne alan öğrencilere teşekkür belgeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karaş tarafından takdim edildi. Karabük Üniversitesi, her yıl düzenlediği bu konserlerle hem Türk Halk Müziği’nin yaşatılmasına hem de genç yeteneklerin sahne deneyimi kazanmasına katkı sunmayı amaçlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunlu minik ressam dünya birincisi oldu

Samsun’un İlkadım İlkokulu 3. öğrencisi Saliha Zeren Üsen, "36. Memleketler arası Çocuk Fotoğrafları Yarışması"nda dünya birincisi oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ve bir sanat merkezi iş birliğiyle düzenlenen yarışa 27 ülkeden 4 bin 100 eser katıldı. Müsabakada Saliha Zeren Üsen’in hayal gücü ve sanat sevgisiyle hazırladığı eser, heyet üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. Üsen, müsabakada birincilik mükafatına layık görüldü.
Okul Müdürü Aydın Peker, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okullarında oluşturulan açık hava sınıfı ve ömür marifetleri atölyesinin, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için kıymetli bir fırsat sunduğunu belirtti. Peker, "Öğrencilerimizin gerek akademik gerek ömür marifetlerini geliştirmelerine dayanak oluyoruz" dedi.
Peker, bu büyük başarıda emeği geçen başta sınıf öğretmeni olmak üzere, Üsen’in ailesine teşekkür ederek, "Öğrencimiz Saliha Zeren Üsen’i yürekten kutluyoruz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.