Berkay Doğan tarafından
30 Nisan, 2025 12:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Ovacuma’da Silvikültür Tatbikatı Yapıldı

Karabük’ün Ovacuma Orman İşletme Şefliği sahasında;  Karabük, Safranbolu, Ulus, Eskipazar, Bartın ve Eflani Orman İşletme Müdürlüklerinin katılımıyla silvikültürel tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta konuşan Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, gelişim çağında olan meşcerelerde sıklık bakımı ve ilk aralama çalışmalarının zamanında yapılmasının önemine dikkat çekti.

Keskin; Bütün bu işlemler yapılırken ağaç türlerinin biyolojileri ve ekolojik istekleri göz önünde bulunduruluyor. Yabanıl meyveli ağaç türlerini de sahada tutarak bunlardan beslenen hayvanlara da yaşama şansı verilmesi gerektiğini, orman mühendisliğinin ekosistem yöneticiliği olduğunu yapılan çalışmalarda ekolojik dengeyi bozmadan müdahale edilmesini diğer ormancılık faaliyetlerinde olduğu gibi sıklık bakım çalışmalarında da iş sağlığı ve güvenliğinden kesinlikle taviz verilmemesi gerekmektedir.” dedi.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak, arazide uygulamalı olarak silvikültürel faaliyetler hakkında bilgiler verildi; her bir müdahale için uyulması gereken teknik esas ve usuller, müdahalelerin zamanı ve dozu üzerinde önemli uyarılarda bulundu. Silvikültürel işlemlerden önce müdahale yapılacak sahanın coğrafi konumu, toprağın, yağışın, topoğrafik yapının, bonitetin nasıl tespit edileceğini ve sonrasında ağaçların kök, gövde ve dal büyüme özelliklerini tanımlayarak, uygulamaya yönelik konulara açıklık getirdi.

Orman İdaresi Planlama Şube Müdürü Handan Sertel ise tatbikatta, etanın meşcereden çıkartılması esasları, genç meşcerelerde uygulanması gereken bakım tedbirleri, işletme sınıfı değişiklikleri, olağanüstü hâsılat etası raporlarının tanzim edilmesi konularında eğitim verdi.

Tatbikata; Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Deniz’in koordinesinde, Silvikültür ve Ağaçlandırma ile Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürleri, Safranbolu, Ulus İşletme Müdürü ile Eskipazar İşletme Müdür Vekili, Karabük, Eflani, Bartın İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, serbest orman mühendisleri, kooperatif başkanları ve çalışanları, üretimde çalışan orman köylüleri katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Cep telefonu bataryası tamir sırasında alev aldı

Giresun’un Piraziz ilçesinde bataryası şişen bir cep telefonu tamircide süreç sırasında patlayarak alev alırken, o anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Giresun’un Piraziz ilçesinde cep telefon tamircisi Hasan Usta, müşterisinin bataryası şişmiş halde getirdiği telefonu onarmak isterken, aygıt bir anda patladı. Alev alan telefona birinci müdahaleyi yapan Usta, yaşadığı anları anlatarak "Bataryayı çıkarmak için evvel hafif ısıtmamız gerekiyordu. Bu süreci yaparken birden patlama sesi duydum. Refleksle kapıya yöneldim lakin çabucak akabinde alev alan telefona müdahale ettim" dedi.
Hasan Usta, batarya değişimlerinde yepyeni ve kaliteli eser kullanımının hayati değerde olduğunu vurguladı. Yan sanayi eserlerin tehlikelerine dikkat çeken Usta, "Bu patlama telefon müşterimizin cebindeyken ya da meskende şarjdayken de olabilirdi. Tablet ya da telefonlarda batarya değişimi yapılırken yepyeni ya da sağlam markalar tercih edilmeli. Aksi halde batarya şişmesi, patlama ve yangın üzere riskler ortaya çıkıyor" diye konuştu.
Olay sonrası müşterinin mağdur olmaması için yeni bir telefon verdiklerini belirten Hasan Usta, "Meydana gelen olay sonrasında müşteriyi mağdur etmemek ismine tıpkı modelde bir telefon verdik. Müşterimiz olayı anlayışla karşıladı. Cana gelen, mala gelsin demesine karşın biz de işyeri olarak müşterimizi mağdur etmemek ismine birebir marka ve modelde bir telefon kendisine verdik" tabirlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.