Karabük Postası tarafından
10 Eylül, 2015 07:16 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çankırı’da Binlerce Kişi Terörü Lanetledi

ÇANKIRI ’da son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek için teröre lanet yürüyüşü düzenlendi. Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği başkanlığında düzenlenen yürüyüşe Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları ve yaklaşık 7 bin vatandaş katıldı. Kucaklama taşından başlayıp anıt alanında son bulan yürüyüşte konuşan Şehit Aileleri Dernek Başkanı Gazi Emekli Astsubay Yüksel Teke, ülkenin her zamankinden daha çok birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. HDP'li vekillerin açıkça terör örgütü PKK'ya destek verdiğini dile getiren Teke, dokunmazlığın terör suçlarını kapsamaması gerektiğini vurguladı. Dağlıca’daki operasyonlara da değinen Teke, “Dağlıca yolunun ulaşıma açılması maksadı ile yürütülen operasyonda daha önceden bölücü, hain, PKK'lı teröristler tarafından yol kenarına yerleştirilen 400 kilo patlayıcı nedir bunların amacı, nereden geldi bu patlayıcı, nasıl girdi? Türkiye’ye iki zırhlı araç ağır hasar görmüş araçlarda bulunan 16 asker hayatını kaybetmiş. Ne pahasına olursa olsun terörün üzerine gidilmeli, son terörist kalıncaya kadar mücadele edilmeli." diye konuştu. Açıklamaların ardından bir süre slogan atan grup, duaların ardından olaysız şekilde dağıldı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ta üretilen narenciye üzümü fideleri 35 ile gönderiliyor

Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Çarıksız köyünde üretilen narenciye üzümü fideleri 35 ile gönderiliyor.
Turhal ilçesine bağlı Çarıksız köyünde, dededen kalma fide üretimi sürdürülüyor. Köyde uzun yıllardır meyve fidanı üretimi yapan Osman Şavkın ve ailesi, bu yıl da kente mahsus narenciye üzümünün fidan aşılama çalışmalarına başladı. Toplam 300 bin fidan kapasitesine sahip tesiste, Amerikan anacı üzerine Tokat narenciye üzümü aşılanıyor. Aşılama süreçleri özel makinelerde gerçekleştirilirken, fidanlar daha sonra talaşla kaplanarak 27 derece sıcaklık ve yüzde 80 nem oranına sahip özel olarak ayarlanan depolarda 21 gün bekletiliyor. Bu süreçlerin akabinde satışa hazır hale gelen fidanlar, Türkiye genelinde 35 farklı ile gönderiliyor. Toprakla buluşan fidanlardaki yapraklar kasım ayında sökümüne başlanıyor.

"Ailecek yıllardır bu işle uğraşıyoruz"
1963 yılından bu yana ailece meyve fidanı üretimi yaptıklarını belirten Osman Şavkın, "Dedemizden gelen bu mesleği yaşatmaya devam ediyoruz. Babam, amcam, kardeşim ve ben yıllardır bu işin içindeyiz. Şu anda 15 bireye istihdam sağlıyoruz. Narenciye üzümü aşılamasında Omega aşı tekniğini 15 yıldır uyguluyoruz" dedi.
Şavkın, kaliteli ve yerli üretimi desteklemek emeliyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Tokat narenciye üzümünü yurt dışına da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.