Haber Merkezi tarafından
14 Nisan, 2025 15:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te  Zarar Tespit Çalışmaları Başladı

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, son günlerde etkisini gösteren soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle tarım alanlarında don olayı yaşandığını belirterek, özellikle meyve ve bağ alanlarının zarar gördüğünü açıkladı.

Müdür Ayvalık, yaptığı açıklamada, "Ülkemiz genelinde olduğu gibi, soğuk ve kar yağışlı hava etkisiyle tarım alanlarımızı etkileyen don olayı meydana gelmiştir. Özellikle meyve ve bağ alanlarımız etkilenmiş olup, zarar tespit çalışmalarına başlamış bulunmaktayız" dedi.

Ayvalık, üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, tarım sigortasının önemine bir kez daha dikkat çekti. Ayvalık,  "TARSİM’in (Tarım Sigortaları Havuzu) önemini bir kez daha hatırlatmak isterim. Tüm üreticilerimizin bu tür doğal afetlere karşı önlem alması büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Ekiplerin sahada çalışmalara başladığını belirten İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zarar gören alanların en kısa sürede tespit edilerek ilgili mercilere bildirileceğini ifade etti.

Üreticiler ise meydana gelen zararın verim ve gelir kaybı açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirterek, destek ve çözüm beklediklerini dile getirdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Asuman Doğan tarafından
14 Nisan, 2025 15:16 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 5dk
Yorum Sayısı: 0

İçişleri Bakan Yardımcısından AK Parti’ye Ziyaret

Bir dizi ziyaret ve program kapsamında Karabük'e  gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan AK Parti Karabük İl Başkanlığını ziyaret etti.

"TÜRKİYE’MİZ GELDİĞİ YERDE BİR DESTAN YAZIYOR"

Bakan Yardımcısı Turan burada yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin bugün geldiği yerde bir destan yazdığını belirterek Türkiye’miz geldiği yerde bir destan yazıyor. Bir yürüyüş içerisinde, omuz omuza büyük bir yürüyüşün içerisinde. Bu hikayenin çok farklı başlıkları var. Tabii ki hikayenin esas kahramanı, ilk kahramanı, ömrünü bu millete vakfetmiş, adamış Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dır.Tabii, Cumhurbaşkanımızın tek başına bu işleri yapma imkanı, ihtimali insani olarak, sosyolojik olarak mümkün değil. İliyle, ilçesiyle, belediyesiyle, vekiliyle, bakanıyla hep beraber bir yürüyüş içerisindeyiz. Yoksa çok güçlü bir lider, çok zayıf bir teşkilat başarılı olabilir mi? Çok güçlü bir teşkilat, zayıf bir lider başarılı olabilir mi? Olmaz. Hep beraber başarılı olmak, hep beraber destan yazmak durumundayız.

Bugün hem zamanında siyaset yapmış birisi olarak, bugün devletimizin önemli kurumlarında görev yapan bir kardeşiniz olarak ifade etmek isterim ki: Cumhurbaşkanımızın yürüdüğü bu yolda bir çakıl taşı bile olarak görev yapmak çok kıymetli. Bakınız, dünyanın en üst noktası neresi? Everest. Peki niye Everest derler? Niye falanca dağ, niye Ağrı Dağı, niye başka dağ değil de Everest en üst zirve derler? Everest’in en zirve olmasının, en büyük olmasının temel sebebi, Everest kendi sırtını Himalayalara bağlıyor. Her bir çakıl taşı, o sıradağları Himalaya'yı oluşturuyor. Sonra Everest, en zirvede olarak kendisini dünyanın en üst zirvesi olarak değerlendiriyor. Himalaya'nın taşı olmasa, Himalaya olmasa Everest’in en büyük olma ihtimali var mı? O yüzden diyoruz, bu taş içerisinde, bu dağ içerisinde her bir çakıl taşının çok kıymeti var.

İddiayla söylüyorum: Bir meclis üyemizin görevi, Cumhurbaşkanımız kadar bu teşkilatta kıymetlidir. Bir mahalle başkanımızın değeri, kıymeti bir bakanımız kadar kıymetlidir.

Bir zincir, en zayıf halkası kadar sağlamdır. Yoksa her halka sağlam olmasa o zincirin yük çekme, görev yapma imkanı, ihtimali var mı? O yüzden söylüyorum: Görevimiz ne olursa olsun, bu ülkenin bir vatandaşıyız. Sayın Erdoğan’la yol arkadaşlarıyız. Karabük’te, başka illerimizde bu konuda kıymetli bir zincir görevi görmeye devam edeceğiz.

Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanımız zirvede kaldıkça biz o zirvenin etrafında, yanında Himalaya’daki taşlar gibi olmaya, ona omuz vermeye devam edeceğiz.

Allah ömür versin, sağlık versin. Daha uzun yıllar bu ülkenin gelişimine, ülkemizin büyümesine hep beraber katkı sağlayalım. Bakın, Türkiye’deki en büyük sorunlardan bir tanesi, bizim bu rüyamızı, ülkemizi büyütme, çevremizde iddialı bir siyasi yürüyüş haline getirme iddiası varken, hep ayağımızdan çeken, bizi yoran, muhalefetten öte düşmanlık yapan, söylemiyle, tarzıyla, eylemiyle ülkenin enerjisini harcayan bir dönem yaşıyoruz.

Bundan muzdarip bir halimiz var. Bakın, bakanlık olarak bir korkumuz yok. Ama 85 milyon ferdi olarak üzülüyorum. Zaman kaybediyoruz, polemik yapıyoruz, patinaj yapıyoruz.

Bu haksızlık. Adam dün demiş ki: "Savaşa hazır mısınız?" Bu laf edilir mi Allah aşkına? Miting yapıyor, "Savaşacağız" diyor gerekirse. Düşman toprağında mısın? Kimle savaşıyorsun? Çıkar kravatı o zaman, üniforma giy derler adama. Böyle bir şey olabilir mi? Bunun adı muhalefet mi? Bunun adı siyasal bilinç mi? Bu yapılabilir mi? Bunun Türkiye'nin demokrasisine, Türkiye'nin siyasetine, Türkiye'nin gelişimine katkısı var mı Allah aşkına?

Böyle bir muhalefet anlayışı olabilir mi? Siyasi polemik olur, rekabet olur, tartışma olur. Ama savaş ne demek? Sokağa çağırmak ne demek? Sokak acziyettir, beceriksizliktir. Grup başkanvekili niçin var? Grup toplantısı niçin var? Mitingler niçin var? Meclis kürsüsü niçin var? Ne demek sokağa çağırmak? O yüzden bir daha söylüyorum: Sağduyuyu elden bırakmayacağız. Sorumluluğumuzu elden bırakmayacağız.

Biz neler gördük, neler geçirdik. Bir korkumuz yok. Ama ülkeye yazık, zamanımıza yazık, yürüyeceğimiz yola yazık.

Öyle bir şey olabilir mi? Adam tutmuş, sokağa çıkacakmış. Hatırlayın, zamanında Sayın Erdoğan hapse atıldığında "sokak" mı dedi? "Sabredin" dedi, "aşarız" dedi, "beraber yürüyeceğiz" dedi.

Erbakan Hoca rahmetli, partisi kapatıldı. "Sokağa çıkın" mı dedi? Aksine, "tarihte bir hatıradır, gelir geçer" dedi. Adnan Menderes asıldı, başbakan bu ülkede  idam edildi. Menderes, "sokağa çıkın" mı dedi? "Vatan sağ olsun" dedi. Varsa yanlış, hukuk zemininde düzeltilir. Ama her hukukun karşısında, her mahkeme kararının karşısında "sokağa çıkın" denebilir mi? Ben de çıksam ne olacak? Böyle bir anlayış olur mu? Özgür Bey’i en iyi tanıyanlardan bir tanesi benim. Beraber 10 yıl görev yaptık. Israrla söylüyorum: Özgür Bey’in şu an kendi siyasi pozisyonunu sağlamaya çalışmaktan başka bir iddiası yok. Ne Ekrem Bey derdi var, ne CHP derdi var. Sadece kendi koltuğunu sağlamlaştırmak, kendi tabanına şirin gözükmek için yaptığı bir iş var. Kendi tabanından, marjinal dar bir grup mutlu olabilir.

Atatürk’ün kurduğu, Türkiye’yi büyüten parti bu olabilir mi? O yüzden söylüyorum: Şu anki yapılan iş, Özgür Bey’in kendi koltuğunu sağlamlaştırma iddiasından başka bir şey değildir.

Dün kampanya yapmışlar: "Ekrem Bey’i bırakma kampanyası." Arkadaş, ne zamandan beri bu ülkede imza ile mahkeme kararı belirleniyor? Bir daha diyorum: İtirazını yap, savcıya git, hakime git, avukatlarınla toplantılarını yap. İmza kampanyasıyla adam mı salınır Allah aşkına? Tersten bakalım: Biz de kampanya yapalım, "CHP kapatılsın" kampanyası yapalım. Olur mu? Kayyım atansın CHP’ye imza kampanyası verelim. Olur mu? Her şeyin bir adabı var, usulü var. Yok savaşmış, yok imzaymış. Arkadaş, partiler, makamlar, mevkiler, görevler; hepsi gelir geçer.

Mesele bu memlekete hizmet etmek. Biz bir ilimize, ilçemize, beldemize hangi partiden diye bakarak mı adım atıyoruz? Nasıl iş yaptığını değerlendirirken, başarısına bakarken bakıyoruz. Bakın, az önce toplantımız vardı. AK Partili Karabük Belediye Başkanımız yanımızdaydı. CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı hanımefendiyle beraber toplantı yaptık. Aynı şeyleri söyledik. Bu ülkenin büyümesi için, 85 milyon Anadolu’da kim varsa, eşit, hür, beraber olması için elimizden geldiğince gayret edeceğiz.

Sorumsuzluk; savaş daveti gibi, imza kampanyası gibi işlerle bitmiyor ki… Boykot yapmaya kalktı ya.  Diyorlar ki: “Şu kahve dükkanını niye boykot ediyorsun?”

“Bilmiyorum,” dedi ya! Şaka yapmıyorum, “bilmiyorum” dedi. Gençler bağırıyordu, “Ben de söyledim,” dedi. Böyle bir izansızlık, böyle bir sorumsuzluk olabilir mi? Bir sürü boykotları var. Bir tane yabancı marka var mı? Türk malını boykot et! Kendi üretimini, yerli malını boykot et! Böyle bir anlayış olabilir mi? “Neden bunu yaptın?” “Aa… o yakınmış, o… vazgeç,” diyor.

Arkadaş, bu ülkede iktidar olma iddiasını ortaya koyduğunu zanneden bir partinin başkanı bu olabilir mi? Ya, ısrarla söylüyorum; ezbere boykot yapan, “Niye bunu yaptın?” dediğinde “Bilmiyorum,” diyen, “O şirket dedik ama sahibi yanlışmış, düzeltiyoruz,” diyen bir adamla bu parti yol yürüyemez. Göreceksiniz, yarın kendi kavgalarına başlayacak. Kendi iç çatışmalarından, sorunlarından zaten nefes alamıyorlar. Tabir caizse, Özgür Bey’in de siyasi ömrünü hep beraber göreceğiz. Biz her şeye rağmen bu iddialara, sorunlara, polemiklere takılmadan kendi yürüyüşümüzü büyüterek, ülkemizin yürüyüşünü büyüterek yola devam edeceğiz. Bakınız daha dün onların kavgası, gürültüsü bir yana, hepiniz gördünüz. Antalya bir foruma ev sahipliği yaptı. Dünyadan 155 ülkenin katıldığı, 21 devlet başkanının, hükümet başkanının olduğu, 6.000’den fazla katılımcının yer aldığı devasa bir yapıdan bahsediyorum. Avrupa’nın dayattığı, hâkim güçlerin dayattığı “Dünyadan başka da alternatifler olurmuş” denen bir fotoğrafı ortaya koydu. Biz ayağa kalkarsak bölge ayağa kalkar. Biz yürürsek bölgemiz yürür. Bunu gösterdik tekrar dünyaya. Sayın Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” demesinin ne kadar kıymetli bir ifade olduğunu bir daha gördük. Dünyanın kalbi, biliyorsunuz, Antalya’da attı. Yakın gelecekte Erzurum’da Ekonomi Forumu toplanacak. Yani Türkiye’nin her tarafı ayağa kalkmaya, her tarafı dünyada söz sahibi olmaya büyük gayret sarf ediyor.

Suriye’de yıllarımızı alan bir kriz yaşandı, büyük sorun yaşandı. Ama artık geride kaldı. Tabir caizse “fırsatlar dönemi” başlıyor. Siyasi olarak, ticari olarak, ilişkiler olarak, sınır güvenliği olarak bir dönem başlıyor. Bir büyük sorun geride kaldı. Yetmedi, Afrika yüzünü bize döndü. Afrika’nın tüm liderleri, Türkiye ile ilişki kurmaya, gelmeye, gitmeye büyük bir heyecan duyuyorlar. Yetmedi, terör Bizim yıllarımızı aldı. Ama terörsüz Türkiye için bir kapı aralıyoruz. Yeni bir sayfa açıyoruz.

Türkiye’de tekrar şehidimizin kanı akmasın diye, anneler ağlamasın diye çok büyük bir adım atıldı. Başta Sayın Bahçeli olmak üzere, Sayın Erdoğan olmak üzere büyük bir bedel ödediler. Tabir caizse risk aldılar. Ve geldiğimiz yerde bir iddia ortaya koydular.

Türkiye’nin ayağındaki prangalardan kurtulalım. Kendi iç bütünlüğümüzü çok iddialı şekilde sağlayalım. Ve yeni dönemde de dünyanın konjonktürü buna müsait Türkiye’nin büyümesine omuz verelim dediler. Bakın, Avrupa’nın krizleri, sorunları, Rusya-Ukrayna savaşı, biten Suriye süreci.  Bakıldığında Türkiye yeni bir sayfa açıyor. Türkiye’nin yarınları, bugünden daha güzel olacak. Biz Gabar’da petrolü bulurken, denizlerimizde doğalgazı bulurken, nükleer santralimiz faz faz açılmaya başlarken bir heyecan yaşıyoruz. Artık farklı bir ülkenin, farklı bir ekonominin, farklı bir demokrasinin iddiasını ortaya koyuyoruz. O yüzden elimizden geldiğince çalışmaya devam edeceğiz. Yok efendim, rüzgâr sert esermiş. Özgür Efendi onu yaparmış. Hiçbir korkumuz yok!

Ne demişler “Rüzgâr sert eserse, bırak söğüt ağacı düşünsün; çınara bir şey olmaz.” İnşallah" dedi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.