Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“Safranbolu Hatırası” Projesi İçin Geldiler

Safranbolu Yayın: 07.09.2015 14:07
Yazar:
“Safranbolu Hatırası” Projesi İçin Geldiler

Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile yürütülmekte olan ve 252 proje arasından seçilen 3 projeden biri olan ‘Safranbolu Hatırası’ için bir şirketin yöneticileri Safranbolu ziyareti yaptı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile yürütülmekte olan ‘Gelecek Turizmde’ projesine 2014 yılında başvuran 252 projeden seçilen 3 projeden biri olan ‘Safranbolu Hatırası’ için bir şirketin yöneticileri Safranbolu’ya geldi. Şirket yöneticilerine Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Proje Yöneticisi Büşra Çelik, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İletişim Uzmanı Deniz Tapan, Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muammer Dumaner, Proje Danışmanı Okan Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Sühendan Kumcu ve Proje Yürütücüsü Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Türker de eşlik etti.
Proje ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Türker, “Gelecek Turizmde tarafından desteklenen üniversitemiz Safranbolu Meslek Yüksekokulu, Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Odası ortaklığında yürütülen ‘Safranbolu Hatırası’ projesinin amacı, geleneksel kültüre uygun yeni hediyelik eşyalar tasarlamaktır. Yeni ürünlerin tasarlanmasıyla hem geleneksel kültürün korunarak yok olmaya yüz tutmuş sanatların gün yüzüne çıkartılması hem turistlere otantik ve yeni hediyelik ürünler sunmak, hediyelik eşya çeşitliliğini artırmak, hem de hediyelik eşya satışı yapan esnafın gelirlerini artırmak amacıyla yola çıktık. Proje kapsamında Safranbolu’yu ziyaret eden turistlere uygulanan anket çalışması ve hediyelik eşya satıcıları ile yapılan röportajlarla turistlerin hediyelik eşya tercihleri ve satın alma davranışları belirlenmiştir. Ayrıca açılan hediyelik eşya tasarım yarışması ile yeni ürünlerin ortaya çıkması sağlanacaktır. Bu proje ile Safranbolu’nun yöresel kültürünü, geleneksel malzemeleri ve zanaatları kullanarak yeni hediyelik eşyalar tasarlanacak, esnaf tarafından üretilmesi ve satışı sağlanarak, yöresel zanaatlar ve ürünlerin bir araya getirildiği hediyelik eşyalar tasarlanıp üretilecektir” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Yayın: 04.05.2024 13:15
KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında savunma sanayii alanında “İnsansız Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazanan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette, “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi” hakkında Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludoğan’dan bilgi alan Rektör Kırışık, yapılan çalışmalardan ötürü firma çalışanlarını tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Karabük Teknokent’te bulunan Prototip Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, daha sonra göreve yeni atanan Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ile görüşerek yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Kırışık, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararası ölçekteki konumunu daha da güçlendirmek için bünyesindeki firmaların projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel olarak girişimcilere AR-GE başvurularında bulunmalarına imkân tanıyan, dijital dönüşüm, inovasyon ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında faaliyet gösteren Karabük Teknokent, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla katkı sağlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaların neticesinde Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayii alanında AR-GE projesi gerçekleştirecek. İnsansız Nano Helikopter projesi, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama kurtarma gözlem faaliyetlerinde kullanılabilecek askeri ve sivil kullanıma uygun bir teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanındaki yeteneklerini daha da artıracak ve ulusal güvenliğimize katkı sağlayacaktır. Savunma sanayi alanında yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını daha da güçlendirmeyi istiyoruz” dedi. Rektör Kırışık, göreve gelen Karabük Teknokent Genel Müdürü Nohutçu’yu tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret eden Rektör Kırışık’a, Genel Sekreter Lütfü Köm, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve Karabük Teknokent çalışanları eşlik etti.