blank
Haber Merkezi tarafından
28 Mart, 2025 11:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Sokak Hayvanları İçin Barınak Kapasitesi Artırılıyor

Karabük Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında, sahipsiz hayvanların bakımı, korunması ve rehabilitasyon süreçleriyle ilgili çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.

. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Ahmet Işık ile ilgili paydaş kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, sahipsiz hayvanların barınma, bakım ve rehabilitasyon süreçlerine yönelik mevcut uygulamalar ele alındı. Vali Mustafa Yavuz yaptığı açıklamada, sahipsiz hayvanların korunması, bakımı ve rehabilitasyonunun yerel yönetimlerin öncelikli görevleri arasında olduğunu belirterek, “Bu konuda iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak bizim için büyük önem taşıyor. Karabük, Safranbolu ve Eflani’de belediyelere ait toplam 382 kapasiteli üç hayvan barınağımız mevcut. Mevcut kapasitemizi artırarak, sahipsiz hayvanların barınaklara alınması, yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi adına kararlılıkla çalışıyoruz.” dedi.

HAYVAN BAKIM EVLERİNDE KAPASİTE ARTIŞI

Vali Mustafa Yavuz, Karabük Belediyesi Hayvan Bakım Evi’nde 36.000 metrekarelik kapasite artışı çalışmalarının devam ettiğini ve bu çalışmaların Nisan ayı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Kapasite artışıyla birlikte Karabük Belediyesi bakım evinin kapasitesinin en az 2.250’ye çıkarılmasının planlandığını ifade etti.

Safranbolu’daki bakım evinde ise 12.000 metrekarelik kapasite artışı ile toplam en az 1.250 kapasiteye ulaşılması için proje ve çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Vali Yavuz, Eflani ilçesinde de 3.000 metrekarelik kapasite artışıyla toplamda 300 kapasiteye ulaşılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Bu üç projenin de Nisan ayı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını vurguladı.

YENİ BARINAK PROJELERİ GÜNDEMDE

Vali Mustafa Yavuz, Eskipazar ve Yenice Belediyelerinin de yeni barınak projeleri üzerinde çalıştığını belirterek, “Eskipazar ve Yenice Belediyelerimiz, yeni barınak projeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Bu projelerin en kısa sürede tamamlanmasını hedefliyoruz.” dedi.

Toplantıda ayrıca sahipsiz hayvanların korunması, beslenmesi ve rehabilitasyonu konularında kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışmaların hız kesmeden devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2025 11:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Paflagonya Rotasında Doğa ile Uyum Bildirisi ITTD25’te Yoğun İlgi Gördü

Kastamonu'da hazırlanan Paflagonya Rotasında Doğa ile Uyum Bildirisi, ITTD25'te yoğun ilgi gördü.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde, Karabağ Üniversitesi, Azerbaycan Turizm ve Yönetim Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İncesanat Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 6. International Travel & Tourism Dynamics Kongresi (ITTD25), 16-17 Mayıs tarihlerinde, turizm alanında önemli bir bilimsel buluşmaya ev sahipliği yaptı. Sürdürülebilir turizm, kültürel mirasın korunması ve dijitalleşmenin sektöre etkileri gibi temel temalarda birçok güncel başlığa odaklanan kongreye, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden bildiri katkı sağladı.
Kongrede, Kastamonu Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal ve Turizm Rehberliği Öğrencisi Ahmet Emir Erdemir’in yazarlığını yaptığı "Paflagonya Rotasında Doğa ile Uyum" başlıklı bildiri hem kongrenin akademik hem de sektörel katılımcıları tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. Bartın, Kastamonu, Karabük ve Zonguldak illerinden başlayarak Paflagonya’nın doğal ve kültürel mirasının korunmasını merkeze alan bildirdi, bölgenin turizm potansiyelini, doğa ile uyumlu sürdürülebilir kalkınma ekseninde irdeliyor. Çalışmada, Paflagonya’nın benzersiz tabiatı, biyolojik çeşitliliği ve geleneksel yaşam biçimlerinin, sürdürülebilir turizmin başarısındaki rolü detaylı biçimde analiz ediliyor. Bildidir, ekoturizm ve kültür turizmi alanında bölgeye özel stratejiler geliştirilmesinin gerekliliği, yerel halkın ekonomik ve sosyal refahına katkı sunacak yeni modellerle örneklendiriliyor.
Bölenin Zonguldak’tan başlayarak Samsun ve Amasya’ya kadar uzanan geniş bir turizm güzergahı haline getirmenin hedeflendiği bildiri, Kuzey Anadolu’yu boydan boya kateden kapsamlı bir turizm rotası oluşturması yönüyle dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin