Haber Merkezi tarafından
28 Mart, 2025 10:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ABD’den Yemen’e 4 Hava Saldırısı

Yemen'in başkenti Sana'ya ABD savaş uçakları tarafından 4 hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. İran destekli Husiler, saldırıların Sana’nın Senhan ilçesine bağlı Cerban bölgesini hedef aldığını duyurdu. Olayda ölü veya yaralı sayısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Husilere ait el-Mesire televizyonunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, saldırıların detayları paylaşılırken, ABD cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Saldırılar Günlerdir Devam Ediyor

Husiler, 7 Mart'ta yaptıkları açıklamada, İsrail’e Gazze'ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre tanımış, aksi takdirde deniz operasyonlarını yeniden başlatacaklarını duyurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump ise 15 Mart'ta Truth Social platformunda yaptığı açıklamada, Yemen'deki Husilere karşı "büyük bir saldırı" başlatma talimatı verdiğini belirtmişti.

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, ABD'ye ait uçak ve savaş gemilerinin hedef alınacağını belirterek, deniz seferlerindeki engellemelerin Washington'ı da kapsayacağını ifade etmişti.

Husiler, daha önceki açıklamalarında, ABD ve İngiltere’nin bazı Yemen kentlerine düzenlediği hava saldırılarında 79 kişinin öldüğünü, 107 kişinin yaralandığını iddia etmişti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da müzelerde bayram yoğunluğu

Samsun’da kültür turizmine ilgi her geçen gün artarken Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki müzelerde bayram yoğunluğu yaşanıyor.
Bayram tatilini fırsat bilenler birbirinden farklı temalardaki müzeleri ziyaret ederek kentin tarihine ve kültürüne tanıklık ediyor.
Doğal hoşluklarının yanında kültürel mirasıyla da ön plana çıkan Samsun, müze zenginliği ile de dikkat çekiyor. Birbirinden farklı temalardaki müzelerin 6’sı Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunuyor. Her yıl ziyaretçi sayısını artıran Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki müzeler Ramazan Bayramı tatilinde de binlerce kişinin tercihi oldu. Kentin hafızasını yansıtan müzeleri ziyaret edenler kentin tarihini, kültürünü ve sanatını tanıma fırsatı buluyor. Her müze farklı bir tema. Atatürk’ün 1919’da Samsun’a geldiği süreci yaşamak isteyenlerin tercihi Canik ilçesinde bulunan Bandırma Vapuru’nun teğe bir replikası olan Bandırma Gemi Müzesi oluyor. Amazon bayanların hayatına tanıklık etmek isteyenler Amazon Köyü Müzesi’ni, kurtuluşa giden süreci yaşamak isteyenler Havza’daki Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyor. Türkiye’nin birinci tütün müzesi olma özelliği taşıyan Bafra Tütün Müzesi ile Türkiye’nin birinci tematik mübadele müzesi olma özelliği taşıyan Alaçam Mübadele Müzesi de ilgililerini ağırlıyor. Bayram yoğunluğunun yaşandığı müzelerden biri de İlkadım ilçesinde bulunan Avrupa’nın en itibarlı müzelerinden biri mükafatına sahip Samsun Kent Müzesi oluyor.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Çok sayıda müzeye konut sahipliği yapan Samsun’umuz kültür turizminin en hoş örneklerini yansıtıyor. Kültür turizminin değerli argümanlarından biri olan müzelerimize ilgi de giderek artıyor" dedi.
Samsun’da kültür turizmine ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Lider Halit Doğan, "Müzelerimiz kentimizin ve insanımızın kültürel mirasını, tarihini ve sanatını koruyan yerler. Çok sayıda müzeye konut sahipliği yapan Samsun’umuz kültür turizminin en hoş örneklerini yansıtıyor. Kültür turizminin kıymetli argümanlarından biri olan müzelerimize ilgi de giderek artıyor. Bu bayram tatilinde de müzelerimiz çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Kültür turizminin can damarı müzelerimizin korunması, geliştirilmesi ve daha geniş kitlelerle buluşturulabilmesi ismine bizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.