1-6 Eylül arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Halk Anlatıları Konferansının birinci ayağının 1 – 3 Eylül tarihlerinde Ankara’da, ikinci ayağının ise 4-5 Eylül 2015 tarihlerinde Safranbolu’nun ev sahipliğinde yapılacağı bildirildi.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy; Safranbolu’nun artık ulusal ve uluslar arası konferansların aranılan şehirleri haline geldiğini, bu nedenle büyük mutluluk duyduğunu dile getirirken, “Son olarak Uluslararası alanda dünya adına çok önemli bir toplatı olan İklim Değişikliği Konferansına ev sahipliği yaptık. Bunun hemen akabinde yine çok sayıda dünya çapında bilim adamının katılacağı böylesi önemli bir konferansa yine Safranbolu’muzun ev sahipliği yapacak olması bizleri ziyadesi ile mutlu etmektedir” dedi.
Gerçekleştirilecek olan konferans hakkında bilgi veren Başkan Aksoy şunları söyledi;
“1959 yılından beri düzenli aralıklarla, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, Çin, Kenya, Amerika gibi ülkelerin prestij sahibi üniversitelerinin ve devlet kurumlarının ev sahipliğinde gerçekleşen ISFNR ( İnternational Society For Folk Narrative Research ( Uluslararası Halk Anlatıları Araştırmaları Konferansı ) na ev sahipliği yapmak üzere ülkemiz seçilmiştir. Bu kapsamda 1. Ayağının Ankara’da yapılacağı 2. Ayağının ise Safranbolu’muz da düzenleneceği bu güzide konferansa ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Hacettepe Üniversitesi, T.C Başbakanlık Atatürk Yüksek Kurumu, Safranbolu Belediyesi ve Karabük Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan konferansın 2. ayağı 4 – 5 Eylül tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleşecek. Yine Bu önemli konferans ile UNESCO listesinde bulunan ilçemizin eşsiz kültürü, doğası ve tarihi dokusu ile hem tanıtımına katkı sağlamış olacağız hem de her zaman sözünü ettiğimiz Safranbolu’muzu bir kongreler şehri haline getirme yolundaki çalışmalarımıza yine büyük bir sempozyum ile devam edeceğiz.
Kısaca, 2 gün boyunca Safranbolu’nun ev sahipliğini yapacağı Dünya Somut Olmayan Kültürel Mirasının tartışılacağı, Uluslararası Halk Araştırmaları Topluluğu Konferansına sık sık Safranbolu’yu ziyaret etmek istediğini dile getiren UNESCO Başkanı Irina Bokova’nın da katılmasını bekliyoruz. Bununla birlikte 100’e yakın bilim adamı da konferansa katılırken ülkemiz ve bizim adımıza çok önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmış olacağız. Daha önce Safranbolu’muzda gerçekleşen ve başarı ile noktaladığımız Safranbolu Deklarasyonu olarak adlandırılan, İklim Değişikliği Kongresinin ardından böylesi büyük bir sempozyumun da Safranbolu’da gerçekleştirilecek olması bizleri gururlandırıyor. Ben şimdiden sempozyumun ülkemiz ve Safranbolu’muz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”