blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da denetimli serbestlik yükümlüleri için önemli iş birliği

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu ve İnebolu Cumhuriyet Başsavcılıkları ortasında imzalanan protokol çerçevesinde kontrollü özgürlük yükümlülerine yönelik ferdi danışmanlık, küme çalışmaları, sanat ve spor aktiflikleri üzere çeşitli faaliyetler düzenlenecek.
Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu ve İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı ortasında, kontrollü hürlük hizmetleri alanında iş birliği sağlanmasına yönelik protokol imzalandı. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın iştirakiyle gerçekleştirilen imza merasiminde, Kastamonu Kontrollü Özgürlük Müdürü İlker Öcal da hazır bulundu.
İmzalanan protokol, her iki kurum ortasındaki iş birliğini güçlendirerek, kontrollü özgürlükten yararlanan bireylerin topluma kazandırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Protokol çerçevesinde, kontrollü özgürlükten faydalanan bireylere yönelik kişisel danışmanlık, küme çalışmaları, sanat ve spor aktiflikleri üzere çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Bu faaliyetlerin, bireylerin psikososyal gelişimlerine katkı sunması ve topluma entegrasyonlarını kolaylaştırması amaçlanıyor.
Ayrıca, eski mahkumların iş gücü piyasasına adaptasyonunu desteklemek maksadıyla mesleksel yeterlilik kursları ve meslek planlama takviyesi de sağlanacak. Böylece, kontrollü özgürlük sürecindeki bireylerin toplumsal yaşama ahenk sağlamaları ve ekonomik bağımsızlık kazanmaları hedefleniyor.
Törende, her iki taraf iş birliğinin toplumsal yarar sağlayacağı ve kontrollü özgürlük hizmetlerinin aktifliğini artırma açısından büyük kıymet taşıdığına vurgu yapılarak, uzun vadede verimli sonuçların elde edilmesi temennisinde bulundu. Ayrıyeten, iş birliğinin toplumsal güzelleşmeye değerli katkılar sunacağına dikkat çekildi.
Kastamonu Üniversitesi ile İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı ortasında, kontrollü hürlük hizmetlerinin aktifliğini artırmak ve topluma yarar sağlayacak projeleri hayata geçirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
Rektörlük makamında düzenlenen imza merasiminde, protokole Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile İnebolu Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Turan imza attı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin