KBÜ’den kısa kısa – Karabük Haber Postası
Karabük Haber Postası

Karabük Haber Postası

KBÜ’den kısa kısa

Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Lideri Prof. Dr. İsmail Demir ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmede, üniversite ve sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi, bölgesel kalkınma ve endüstriye yönelik akademik çalışmaların artırılması mevzularında fikir alışverişinde bulunuldu.
Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversite olarak KARDEMİR ile birçok alanda iş birliği yürüttüklerini belirterek bu tıp iş birliklerinin yeni projelerle güçleneceğini söyledi. Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin, KARDEMİR ile sürdürdüğü projelerle bölgedeki endüstriye akademik katkı sağlamayı amaçladığını da kelamlarına ekledi.
Suudi Arabistan Büyükelçisiyle görüşme
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Fahad bin Assaad Abu Al-Nasr ile de bir ortaya geldi.
Al-Nasr’ın makamında gerçekleşen görüşmede, Suudi Arabistan Kültür Ataşesi Doç. Dr. Faisal Abdulrahman Osra ve Karabük Üniversitesi Milletlerarası Bağlantılar Koordinatörü Öğretim Vazifelisi Adnan Ucur da yer aldı.
Görüşmede, Rektör Kırışık üniversitenin akademik alandaki muvaffakiyetleri, projeleri ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan SOSYALFEST 2025 hakkında bilgi aktardı. Üniversitesinin milletlerarası alandaki çalışmalarına dikkat çeken Kırışık, global ölçekte iş birliklerini güçlendirmeye yönelik adımların ehemmiyetini vurguladı.
Ziyaret, tarafların gelecekteki iş birliği imkanlarını değerlendirmesiyle sona erdi.
Rektör Prof. Dr. Kırışık, Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Doç. Dr. Faisal Abdulrahman Osra ile de görüşme gerçekleştirdi.
Diyanet’e ziyaret
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Diyanet İşleri Lider Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun ile bir ortaya gelerek SOSYALFEST 2025 projeleri ve iş birliği fırsatlarını görüştü.
Görüşmede akademik iş birlikleri, din eğitimi ve toplumsal bilimler alanındaki projeler ele alındı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan SOSYALFEST 2025 hakkında bilgi vererek, bilhassa İlahiyat Kategorisi’nin değerine değindi. Rektör Kırışık, SOSYALFEST 2025 kapsamında İlahiyat Kategorisi’nde düzenlenecek altı farklı müsabakanın, toplumsal bilimler ve ilahiyat alanında yenilikçi model dizaynlarını teşvik etmeyi ve toplumsal yarar sağlamayı amaçladığını söz etti.
Rektör Kırışık, Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım’ı ziyaret etti.
Görüşmede, üniversitenin lokal esnafla iş birliğini geliştirme ve Karabük’ün ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak alanlarda yapılabilecek çalışmalar ele alındı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eğitim Öğretim değerlendirme toplantısı yapıldı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında "Eğitim Öğretim Kıymetlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.
Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya; merkez ilçe ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşan Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş,eğitim alanında yürütülen çalışmaların kıymetlendirilmesi ve gelecek periyot maksatlarının belirlenmesi üzerinde durdu. Akbaş, şu sözlere yer verdi:
"Birlik ve beraberlik içerisinde tüm iş ve süreçlerimizi idame ettirmeye devam ettirmeliyiz. Güçlü bir yönetici takımımız bulunmaktadır. Bu takımlarımızla her daim yaptığımız işler bizi muvaffakiyete sevk edecektir. Ortamıza yeni katılan yöneticilerimiz bulunmaktadır. Onlara da yeni misyonlarının güzel olmasını diliyorum. Sizlerle eğitimin her alanına dokunuşlar sağlıyoruz. Bir iş yapıyorsak kesinlikle mevzuat ve yönetmelik çerçevesinde yapmalıyız. Bu anlayışla çalışırsak her taraftan güçlü oluruz. Maarif davamıza daima birlikte sahip çıkmalıyız. Maarif davamıza vermiş olduğunuz dayanaklardan dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum."
Toplantıda, eğitim öğretim faaliyetlerinin daha aktif bir halde yürütülmesi, yeni projeler ve iş birliği imkanları ele alındı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.