Murzioğlu: “Amacımız ihracatımızı daha yukarılara taşımak”

Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, iş dünyasının temsilcilerine yönelik "Dış Ticaret ve Gümrük Mevzuatı" eğitimi düzenlendi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, "Oda olarak en kıymetli gördüğümüz çalışma başlığımız ihracatımızı daha üst düzeylere çekmek" dedi.
Samsun TSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, oda üyelerine yönelik eğitimler devam ediyor. Program kapsamında, "Küresel Pazarda Rekabet İçin Hakikat Bilgiye Yatırım Yapın" başlığı altında, "Dış Ticaret ve Gümrük Mevzuatı" eğitimi düzenlendi. Yılın ikinci eğitim programında, iş dünyasının temsilcileriyle buluşan Eğitmen Hakan Akın, ‘Dış Ticaret Süreçleri-İhracat ve İthalat Adımları Nelerdir?’, ‘Lojistik ve Sigorta İşlemleri-Güvenli ve Verimli Taşıma Nasıl Sağlanır’, ‘Serbest Ticaret Anlaşmaları-Avantajları Nasıl Kullanabilirsiniz’ ve ‘Gümrük Vergileri, Tarifeler ve Kotalar-Maliyetleri Nasıl Optimize Edersiniz’ başlıklarında sunum yaptı.

"Amacımız ihracatımızı daha üstlere taşımak"
Samsun TSO Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, işletmelerin rekabet gücünü geliştirmeye dayanak vermek ismine oda üyelerine yönelik eğitimlere aralıksız devam ettiklerini belirtti. Düzenlenen eğitimin değerine işaret eden Murzioğlu, "Bilindiği üzere odamız, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütmekte. Proje kapsamında da sık sık eğitimler düzenleyerek, üyelerimizle bir ortaya geliyoruz. Yılın ikinci eğitimi de bunlardan biri. Oda olarak en kıymetli gördüğümüz çalışma başlığımız ihracatımızı daha üst düzeylere çekmek. İhracatta daha şuurlu adımlar atmak isteyen üyelerimiz için bu eğitimi organize ettik. Gayemiz, ihracat yapan ya da ihracat potansiyeli taşıyan üyelerimizin global pazarda rakiplerinin bir adım önde olmasını sağlamak. Gerçek bilgiye yatırım yaparak, ihracat süreçlerinde riskleri azaltmalarını ve en güzel fırsatları yakalamalarını sağlamak. Hedeflediğimiz maksatlar doğrultusunda, değişik başlıklarda düzenleyeceğimiz eğitimlerle üyelerimizle bir ortaya gelmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karda kayak keyfi hastanede bitti… Genç kızın duvara çarpma anı kamerada

Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da tesirli olan kar yağışında tepsi ile kayan genç kız, duvara çarptı. Meydana gelen olayda ağır yaralan genç kız hastaneye kaldırıldı.
Bartın’da şiddetli kar yağışı nedeniyle Demirciler Mahallesi Kürtyaması Sokak’ta tepsi ile kayan Ş.S., duvara çarptı. Olayın akabinde hareketsiz yerde yatan genç kıza olay yerine çağrılan sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapıldı. Hastaneye kaldırılan genç kızın sıhhat durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Öte yandan genç kızın duvara çarptığı anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.