blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

İlhan Palut: “Her şeyi sil baştan yapabileceğimiz bir takımımız yok”

Çaykur Rizespor Teknik Yöneticisi İlhan Palut, grubun mevcut durumu ve maç performansına nazaran değişiklikler yaptıklarını söyleyerek, “Her şeyi de sil baştan yapabileceğimiz bir kadromuz yok. Elimizdeki oyuncular ve özellikleri belli” dedi.
Çaykur Rizespor Trendyol Üstün Lig’in 22. haftasında deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Teknik Yöneticisi İlhan Palut, “Hafta sonu da tekrar bir deplasman, güç bir deplasman. Fenerbahçe maçına gideceğiz. Hafta içi hazırlanacağız, çalışmalarımızı yapacağız ve çıkıp oynayacağız. Taraftara da söyleyeceğim birebir, hafta içi çalışacağız, hafta sonu Fenerbahçe maçında alana çıkıp oynayacağız” sözlerini kullandı.

"Elimizdeki oyuncular ve özellikleri belli"
Takımda çok değişiklik yapma talihlerinin olmadığına dikkat çeken İlhan Palut, “Tabii ki grubun mevcut durumuna nazaran, son maç performanslarına nazaran birtakım değişiklikler düşünüyoruz. Bu yalnızca oyuncu manasında olmuyor, idman biçimleri manasında, idman yoğunluğu manasında, defansif ezalar yaşadığımız anlarda daha çok defansif idmanlar, gol bölgesinde kısırlık hissettiğimiz anlarda tahminen yoğunlaştığımız yerler orası olabiliyor. Ancak her şeyi de sil baştan yapabileceğimiz bir grubumuz yok. Elimizdeki oyuncular ve özellikleri aşikâr. ‘Burası makûs gidiyor, haydi her şeyi yine yapalım. Siz geride kalın hepiniz, yeni arkadaşların hepsi girsin içeriye’ üzere bir lüksümüz de yok. Özetle; berbat giden dönemlerde saptamalarımız neyse biz buna yönelik çalışmalar yapıyoruz. Periyot devir teknik adamın da idman içerisindeki hali duruma nazaran değişebiliyor. Bazen daha sert oluyorsunuz, bazen oyuncuların tahminen zati ağır baskı altındalar onlara daha yakın, daha ikili alakaları yükselterek devam ediyorsunuz. Çalışmalarımızda mod değişebiliyor” biçiminde konuştu.

"Aramızdan ayrılacak oyuncular bizim beklediğimiz sayıdan daha fazla olabilir"
Transfer noktasında kanat oyuncusu arayışı içerisinde olduklarını lisana getiren Palut, “Samet’i transfer ettik. Bir de hamle bölgesine transfer yapmak istiyoruz. Daha çok atağın neresi diye soracak olursanız; kanat oynayabilecek, tahminen devir devirde 10 numarada misyon yapabilecek bir oyuncu profili arıyoruz. Bir ofansif oyuncu aldığımız vakit hamlesi değişik lokasyonlarda şekillendirebileceğiz. Şu an için ana amacımız bir kanat oyuncusuyla grubumuzu desteklemek. Alışılmış ki transfer bir süreç, gereksinimlerimiz belirebilir tekrar. Gereksinimlerimizi biliyoruz lakin bu transfer periyodu varken, bunu da halledelim diyebiliriz. Tahminen de ortamızdan ayrılacak oyuncular bizim beklediğimiz sayıdan daha fazla olabilir ve bu noktada da burayı telafi etme ismine transfer yapabiliriz” diyekonuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde iklim değişikliliğin etkileri konululdu.

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, iklim değişikliğinin tesirleriyle ilgili kıymetli bilgiler verdi.
Kastamonu Üniversitesi tarafından Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üniversite Konferansları kapsamında, İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı "İklime Dirençli ve Suya Hassas Kent Vizyonu" konferansı, Merkez Kütüphane Cemil Meriç Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük ve kamu kurumlarının temsilcileri, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Konferansta konuşan Prof. Dr. Öztürk, Türkiye’de bulunan farklı su havzalarında gelecek yıllarda yaşanacak su gerilimi hakkında bilgi verdi. Ülkenin güneyinde bulunan Akdeniz, Ege ve Güneydoğu havzalarındaki suyun ve su kaynaklarının 2040 yılına kadar yaklaşık yüzde 30 oranında azalacağına dikkat çeken Öztürk, iklim ve su kullanımının bu oranı etkileyeceğini tabir etti. Karadeniz’de bulunana su havzalarının yağışlı iklimi nedeniyle daha ulu olduğunun bu oranın yüzde 15-20 oranında olacağını söyleyen Prof. Dr. Öztürk, yaşanacak su geriliminin gelecekte su idaresinin değerli olacağına dikkat çekti. Kastamonu bölgesinde 4 yıl üst üste kuraklık yaşandığını söz eden Prof. Dr. Öztürk, iklim değişikliği nedeniyle gelecek yıllarda önemli bir sorun olabileceğine dikkat çekti.
Geleceğin kentlerini şekillendirecek stratejilerin bilimsel bir perspektifle ele alındığını tabir eden Prof. Dr. Öztürk, İstanbul’un su planına yönelik açıklamalarda bulundu. İstanbul’daki su kaynaklardaki buharlaşmanın güneye nazaran az olduğuna işaret eden Öztürk, başta İstanbul olmak üzere nüfusa nazaran ağır kentlerde çok su kullanımı nedeniyle azalan su kaynaklarının yönetimli kullanılması gerektiğinin altını çizdi. İstanbul’un yanı sıra pek çok kentte su idaresinin kıymetli olduğunu vurgulayan Öztürk, global ölçekte yaşanan iklim krizi ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği üzere hayati mevzuların, artık yalnızca etraf mühendislerinin değil, tüm insanlığın ortak gündemi olduğunu söyledi.
İklime dirençli suya hassas şehircilik anlayışının benimsenmesi ve buna yönelik yatırımların yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk, yağmur sularının biriktirilmesi ve bu suların kent gereksiniminin karşılanmasında kullanılması gerektiğinin altını çizdi.
Konferans sonunda Rektör Topal tarafından Öztürk’e armağan takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.