BEUN Doktora Mezunu Altuntaş’ın tezine takdir ödülü
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BEUN Doktora Mezunu Altuntaş’ın tezine takdir ödülü

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Çelik danışmanlığında Nail Altuntaş’ın hazırladığı doktora tezi, Memur-Sen tarafından takdir mükafatına layık görüldü.
BEUN Toplumsal Bilimler Enstitüsü İşletme Doktora Programında tamamlanan, danışmanlığını Prof. Dr. Hakan Çelik’in yaptığı ve BEUN mezunu Nail Altuntaş’ın hazırladığı “SERVUNQUAL: Türkiye’de Faaliyet Gösteren Kamu Sendikalarının Üyelerine Verdikleri Hizmetlerin Algılanan Kalitesinin Ölçümüne Yönelik Ölçek Geliştirme Çalışması” başlıklı doktora tezine, Memur-Sen tarafından takdir mükafatı verildi.
İşletme Doktora Programında hazırlanan bu tez, kamu sendikalarının üyelerine sunulan hizmetlerin algılanan kalitesine yönelik kavramsal bir model yahut ölçeğin bulunmadığının tespiti ve bunun üzerine kamu sendikalarının üyelerine sunulan hizmetlerin algılanan kalitesini ölçen bir model ve ölçek geliştirmeyi gaye edinerek hazırlandı. Nitel ve nicel araştırma tekniklerini içeren bir ölçek geliştirme süreci izlenen doktora tezinde, görüşmeler ve müşahedelerle elde edilen bilgilerin içerik tahlili sonucunda çok boyutlu ve hiyerarşik bir kalite modeli oluşturulduğuna dikkat çekiliyor. Bununla birlikte ortaya konulan çalışmada, sendikaların hizmet kalitesini ölçebilmek gayesiyle kullanılabilecek kırk iki tabirden oluşan çok seviyeli, yedi boyuttan bir ölçüm aracı ve modeli geliştirildiği belirtilirken, elde edilen sonuçların sendikaların hizmetlerini bilimsel bir temelde değerlendirmelerine, hizmet sunumunda dikkate almaları gereken ögelere yönelik bilgi sağlamalarına ve çalışanlara katkıda bulunmalarına imkan tanıdığı söz ediliyor.
Konu hakkında açıklama yapan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Nail Altuntaş’ın takdir mükafatına layık görülen doktora tezinin üniversite ismine gurur kaynağı olduğunu belirtti. Rektör Özölçer ayrıyeten, Altuntaş’ın hazırladığı tezin kamu sendikalarının hizmet kalitesini ölçmeye yönelik geliştirdiği model ve ölçeğin alana değer arz eden bir katkı sağladığını da ifade ederek şu sözleri söyledi:
“Altuntaş’ın çalışması, yalnızca teorik alanda bir katkı sunmakla kalmayıp pratikte de sendikaların hizmet kalitesini değerlendirmelerine yardımcı olacak bilimsel bir aracı ortaya koymuştur. Bu usul çalışmalarla akademisyenlerimiz ile öğrencilerimizin ulusal ve milletlerarası toplulukta mükafatlar kazanarak Üniversitemizi muvaffakiyetle temsil etmelerinden kıvanç duyuyoruz. Üniversitenin eğitim ve araştırma misyonunun güçlü bir göstergesi olan bilimsel çalışmaları her daim teşvik ettiğimizi de belirterek bu muvaffakiyetin mimarları olan doktora mezunumuz Nail Altuntaş ve tezin danışmanı olan öğretim üyemiz Prof. Dr. Hakan Çelik’i kutluyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum."

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Fındık bahçelerinde kış bakımı başladı
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Fındık bahçelerinde kış bakımı başladı

Karadeniz Bölgesi’nin en kıymetli geçim kaynağı olan fındıkta kış bakımı başladı. Fındık bahçesinde eşleri ile birlikte yevmiye yolu çalışan bayanlar, aile iktisadına katkı sunuyor.
Karadeniz Bölgesi’nin en değerli geçim kaynağı olan fındık, üreticilerin gelirlerine büyük katkı sağlıyor. Güneşli havayı fırsat bilen bahçe sahipleri ve çalışanlar, kışlık bakımlarını gerçekleştiriyor. Yapılan bakım çalışmalarında kuruyan verimsiz kısımlar ve fındık ocaklarının etrafı yabani otlardan temizleniyor. Az alandan verimli fındık alabilmek ismine yapılması gereken bakımların, kıymetli olduğu belirtiliyor.

Kadınlar eşleri ile birlikte çalışıyor, günlük fiyat bin 500 lirayı buluyor
Ordu’daki fındık bahçelerinde yevmiye adabı çalışan çalışanlar ise hem erkek, hem de bayanlardan oluşuyor, günlük bin 500 ile bin 300 ortasında belirleniyor. Sabahın erken saatlerinde bahçeye giren emekçiler, kalabalık bir grup ile çalışma yürütüyor. Personeller, yemek molalarını ise bayanların bahçelerde yaktıkları ateşte pişirdikleri yemek ile karşılıyor.

“Verimi arttırıyor”
Özkan Huysuz, fındık bahçelerinde gerekli bakımları yaparak, bir sonraki hasat dönemine hazırladıklarını söyledi. Yapılan bakım çalışmaları ile randımanın arttığını ve bahçelerdeki karışıklığın önüne geçildiğini kaydeden Huysuz, “Şu anda 12 kişilik grup ile çalışıyoruz. Sabah saatlerinde bahçeye girip, akşam saatlerinde çıkıyoruz. Yevmiye metodu çalışıyoruz, günlük fiyat bin 300 lira” dedi.

“Bundan sonraki süreçte gübre ve ilaçlama yapılacak”
Fındık bahçesinde çalışan Mehmet Dağ, günlük bin 500 ile bin 300 lira yevmiye ile çalıştıklarını, bu günlerde kol kesme ve bahçe paklığı yaptıklarını belirtti. Dağ, “Bundan sonraki süreçte gübre ve ilaç atma, tırpan işleri başlıyor. Günlük 8 saat kadar çalışıyoruz” sözlerine yer verdi.

“Bahçeleri hasat dönemine hazırlıyoruz”
Bir müddet evvel eşi vefat eden Fatma Döndü Karahasan isimli emekçi, yapılan kışlık bakımlar ile fındık bahçelerini bir sonraki hasat dönemine hazır hale getirdiklerini aktardı. Fındık tarımının sıkıntı olduğunu söyleyen Karahasan, “Fındığı toplamak ile iş bitmiyor, sonrasında bu bakımları için yine bahçeye giriyoruz” sözlerine yer verdi.

“Bakım yapılmazsa bahçeler orman üzere oluyor”
Yıllardır fındık bahçelerinde bakım çalışmalarını yaptıklarını, eşinin de kendisine yardım ettiğini söyleyen Hakkı Topçu da “Sabahın erken saatlerinde bahçeye giriyoruz ve akşam saatlerine kadar paklık yapıyoruz. Bir müddet sonra gübre, ilaçlama ve toplama süreçleri yapılacak. Bakım yapılmadığı takdirde bahçeler orman üzere oluyor, onun için mahsul zayıf oluyor, randıman kaybı oluyor. Aslında bu vakitlerde yapılan bakım bir sonraki hasat dönemine hazırlık” halinde konuştu.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.