Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İnkumu’na Teleferik Yapılacak

Bartın Yayın: 25.07.2015 07:34
Yazar:
İnkumu’na Teleferik Yapılacak

BARTIN Valisi Seyfettin Azizoğlu, İnkumu tatil yöresine tünel yapımını uygun bulmadıklarını, ulaşımı teleferik ile rahatlatmayı planladıklarını açıkladı.
Vali Azizoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tünel projesi İnkumu’na ulaşımı rahatlatacak bir çözümdür. Ancak gerçek ve doğru bir çözüm müdür bu tartışılır. Burası bir turizm cenneti. Kimsenin hayal etmediği bir güzelliğe sahip. Bu tünelin hakikatten ne kadar fayda sağlayacağını ben epey bir düşündüm. Maliyeti de yüksek. 25 milyonu buluyor. İşe başladığımızda bir takım problemler de çıkacağını tahmin ediyorum. Kamulaştırmalar çıkacak. Çevresinde bulunan evler sıkıntı yaşayacak. Amaç hasıl olacak mı? Ben bundan şüpheliyim.
Burası için başka projelerimiz de var. Teleferik sistemi düşünülebilir. Çok nostaljik ve amaca uygun olur. Çok da ucuz olur. Yukarıda bir alan oluşturup, araçların parkı buralara sağlanabilir. Araçlarını yukarıda bırakan vatandaşlar teleferikle aşağı inecekler.
Bununla ilgili arkadaşlar çalışma yapıyor. Bir işi yaparken 3 kural var. Emniyetli, estetik ve ekonomik olacak. Biz üçünü aynı anda bulmak zorundayız. Biz bunu başaracağız. Çok daha güzel olacak” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ahşap ev alevlere teslim oldu

Gündem Yayın: 06.05.2024 12:36
İhlas Haber Ajansı

Karabük’ün Eflani ilçesinde çıkan yangında 2 katlı ahşap ev alevlere teslim olarak küle döndü. Eflani Orman İşletme ekiplerinin hızlı müdahalesi ile alevler diğer evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

İlçeye bağlı Ovaçalış köyünde İlyas Can’a (52) ait evin ahır kısmın da elektrik aksamından kaynaklı yangın çıktı. Dumanların yükseldiğini gören köylülerin ihbarı üzerine Eflani Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözlerin yanı sıra Eflani ve Safranbolu belediyeleri ait itfaiye ekipleri ile jandarma ekipleri sevk edildi.

Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesi ile alevler diğer evlere sıçramadan kontrol altına alınırken, itfaiye ekiplerinin de bölgeye ulaşması sonrası alev topuna dönen 2 katlı ev yanarak kullanılmaz hale geldi. Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla alevler diğer ahşap evlere sıçramadan söndürüldüğü yangın sonra Jandarma ekipleri inceleme başlattı.

Paylaş: