Bin 650 rakımlı Çamlıbel Geçidi’nde sert kış şartları sürücülere zor anlar yaşatırken, Karayolları ekipleri yolları açık tutmak için yoğun çaba harcıyor.
Tokat’ı İç Anadolu ve Karadeniz’e bağlayan bin 650 rakımlı Çamlıbel Geçidi’nde etkili olan kar yağışı, sürücüler için zorlu anlar oluşturdu. Özellikle yüksek kesimlerde tipi şeklinde kendini gösteren yoğun kar, trafik akışını olumsuz etkilerken Karayolları ekipleri yolu açık tutmak için aralıksız çalışıyor. Tuzlama nedeniyle yollarda oluşan çukurlar, soğuk asfaltla yama yapılarak onarılıyor. Ekipler zorlu hava şartlarına rağmen görev yaparak hem yolu açık tutmaya hem de yol güvenliği sağlamaya özen gösteriyor.
Aralıksız çalışıyorlar
Karayolları çalışanı Osman Ceylan, mağduriyetlerin oluşmaması için her şartta çalıştıklarını söyleyip, "Karayolları devamlı çalışıyor. Tuzlama nedeniyle yollarda patlaklar oluşuyor. Onlara asfalt yaması yapıyoruz. Vatandaşlarımız mağdur kalmasın diye karda ve tipide her türlü şartlarda karayolları ekipleri çalışıyor. Görüyorsunuz tipi var ama asfalt yaması yapmaya devam ediyoruz” dedi.
Amasya Valisi, mesleki eğitim çalıştayına ilgi göstermeyen özel sektörü uyardı: “Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar”
Özel dalın nitelikli orta elemana gereksinim duyduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak gayesiyle düzenlenen Mesleksel ve Teknik Eğitim Siyaset Dokümanı Çalıştayı, davet edilen kesim temsilcilerinden beklenen ilgiyi görmedi. Özel bölüm temsilcilerine seslenen Amasya Valisi Başkan Bakan, "Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" kelamlarıyla ihtarda bulundu.
Kimlerin katıldığını sorduğu çalıştaya gelen az sayıdaki özel kesim temsilcilerini kâfi bulmayan Amasya Valisi Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi kısımların devam edeceği, hangi kısımların iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" dedi.
Emekli nüfusun çalışan sayısını geçmesi öngörülen vilayetler ortasında olup 86 bin çalışana karşılık 84 bin emeklinin bulunduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak emeliyle düzenlenen Mesleksel ve Teknik Eğitim Siyaset Evrakı Çalıştayı’na sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm üzere farklı kesimlerden iştirakin kâfi olmadığını belirten Vali Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi kısımların devam edeceği, hangi kısımların iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" diye konuştu.
Çalıştayın herkesin bir mesleği olmalı anlayışıyla gerçekleştiğini vurgulayıp kesim iş birlikleriyle mesleksel eğitime erişimi ve kaliteyi artırarak öğrencilerin hayata ve istihdama hazırlanmalarına katkı sunmayı amaçladığına işaret eden Bakan, "Buradaki meslek okullarından gereksiz kimi kısımları tutup hem öğrencilerimizi atıl ve işe yaramaz konumda yetiştirmemiş olacağız hem de oradaki öğretmenlerimizi de atıl olarak hayatından bezgin bir halde sevemediği bir alanda iş yapar konuma getirmemiş olacağız. Hepsini yanlışsız bir yerde meç etmemiz gerekecek" şeklinde konuştu.
Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ise kentte orta eleman bulma konusunda bölümlerin önemli problemler yaşadığını söz ederek, "Bu çalıştayla birlikte orta eleman eksikliğiyle ilgili sıkıntıları çözmeyi umut ediyoruz" sözlerini kullandı.
Amasya Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği çalıştaya, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yalçın, Amasya Esnaf Odaları Birliği Lideri İsa Köse, SGK Vilayet Müdürü Nurcan Yurt Şenel ve daire amirleri de katıldı.