Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Aralık, 2024 08:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da özel bireyler için önemli proje

Kastamonu’da, engelli ve özel bireylere yönelik hazırlanan “Mutlu Çarşamba” projesi uygulanmaya başladı. Proje ile özel bireylerin çeşitli aktivitelerle toplumsal hayata kalımları sağlanacak.
Kastamonu Valiliği’nin himayesinde hazırlanan “Mutlu Çarşamba” projesinin iş birliği protokolü Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalandı. Projeden İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu, Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim alan özel bireyler ile Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği’ne üye özel bireyler yararlanabilecek. Proje ile özel bireylerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda etkinliklere katılımlarını sağlayarak beceri, kapasite ve motivasyonlarının arttırılması amaçlanıyor.
İmzalanan protokol çerçevesinde özel bireyler için çarşamba günleri bocce, güreş, masa tenisi, voleybol, basketbol, tenis, badminton gibi sportif faaliyetler, fotoğrafçılık, resim, el sanatları, sokak oyunları gibi gençlik etkinlikleri, sinema, tiyatro, kentin tarihi yerlerine geziler düzenlenmesi gibi sosyal ve kültürel etkinlikler planlanıyor. Ayrıca özel bireylere ve ailelerine yönelik, beslenmenin önemi ile ilgili programlar, Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında eğitimler fizyoterapinin sağlık açısından önemini anlatacak eğitimler verilmesi hedefleniyor. Proje, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı süresince geçerli olacak.
Kastamonu Valiliği’nde protokolün imzalandığı programda konuşan Vali Meftun Dallı, “Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğümüz projeyi birlikte yürütecek. Hep birlikte engelli bireylerimizin ve ailelerini, Çarşamba günleri bir araya getirmek, onları sportif, gençlik, sosyal ve kültürel etkinliklerle bir de projenin eğitim boyutu da bulunuyor. Özel bireyler ile ailelerine yönelik çeşitli eğitimlerde verilecek. İnşallah bu programı hep birlikte müşterek yürüteceğiz. Projenin başarılı olacağını umuyoruz. Özel kardeşlerimizin de inşallah mutlu olacaklarını da ümit ediyoruz. Ben şimdiden projede emekleri geçen kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kendilerine de başarılar diliyorum. Projemizin adını da ‘mutlu Çarşamba’ olarak koyduk. İnşallah projeye katılacak herkeste mutlu olacak” dedi.
Vali Dallı, projenin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hayata geçirilmesinden dolayı da ayrı bir anlam kazandığını kaydetti.
Konuşmanın ardından projede yer alacak kurum müdürleri tarafından iş birliği protokolü imzalandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çinicilik kursu sayesinde hem stres atıyorlar hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar

Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan Alacahan’da açılan çini kursu sayesinde kursiyerler hem gerilim atıyorlar hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Ortalarında emekli öğretmen ve ev hanımların bulunduğu kursa ağır ilgi olurken, kursiyerlerin yaptıkları eserler adeta göz kamaştırdı.
Kursiyerlere geçmişten günümüze gelen çini sanatını öğretmeye çalıştıklarını belirten Dumlupınar Üniversitesi Seramik Kısmı mezunu, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Zuhal Aksoy, "Kursiyerlerimize geçmişten günümüze gelen klasik çini sanatını öğretmeye çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz ortasında emekli öğretmenlerin yanı sıra konut hanımları yer alıyor. Kursiyerlerimiz hem üretiyorlar hem de yaptıkları eserleri maddi manada değerlendirip aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Kursumuzda meskende kullanılabilecek bütün eserlerden ,dekorasyona varana kadar hepsini kullanıyoruz" dedi.
Çinicilik sanatının Mezopotamya periyodundan günümüze geldiğini kaydeden Aksoy, "Çinicilik sanatı Mezopotamya periyodundan günümüze kadar geliyor. Kursumuza ilgi ağır halde sürüyor çabucak hemen her yaş gurubundan iştirak var. Kursiyer sayımız 28, en yaşlı kursiyerimizin 65 yaşında. Bir şeyler ürettikçe bir nevi rehabilite oluyorlar, yıllar sonra bu türlü bir yeteneklerinin olduklarını fark ediyorlar" diye konuştu.
Kursiyerlerden emekli öğretmen Leyla Tarı, kurs sayesinde çinicilik sanatını öğrenme imkanı bulduğunu belirterek, "Eskiden beri bu sanata çok hevesim vardı. Kurs sayesinde bu sanatı öğrenme imkânı buldum. Burada dostluklar kuruyoruz bu da güzelimize gidiyor gerilime çok düzgün geliyor. İki yıldır kursa orta ara geliyorum el çalışması konusunda bayağı maharet kazandım" dedi.
Kursiyerlerden mesken hanımı Zekiye Kalman ise kursun bir nevi terapi tesiri olduğunu söz ederek, "Henüz yeni başladım hocamızın yardımıyla inşallah bir şeyler yapmaya çalışacağız. Şu anda tablo yapmaya çalışıyorum. Bir nevi gerilim atıyoruz terapi tesiri oluyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.