Ramazan Öztürk tarafından
13 Kasım, 2024 10:49 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük İl Genel Meclisi’nde Bütçe Görüşmeleri Sürüyor

Karabük İl Genel Meclisi Kasım Ayı bütçe görüşmeleri, 12. oturumu İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığı’nda yapıldı.

Toplantıda, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, 2024 Yılı’nda sürdürülen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra spor, gençlik, yurt hizmetleri ve tesisler hakkında İl Genel Meclis Üyeleri’ne kapsamlı bir sunum yaptı. Güven, aynı zamanda 2025 Yılı Bütçesi ile ilgili taleplerini ileterek kurumun geleceğe dönük hedeflerini paylaştı.

Toplantı sırasında soru ve cevap şeklinde ilerleyen görüşmelerde, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün çocuklar ve gençlerin gelişimine ve sportif başarılara sağladığı katkılara dikkat çekti. Sözen, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, çocuklarımızı spora yönlendirme ve üniversite yurt hizmetleri gibi geniş bir alanda önemli çalışmalar yürütüyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlanmasıyla iş yükleri artmış olsa da, İl Müdürümüz ve Ekibi büyük bir özveriyle başarılı işler gerçekleştiriyor. İlimizin sporuna verdiğiniz destek ve hizmetler için İl Genel Meclisimiz adına teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca Eflani İlçe Özel İdare Müdürü Hüseyin Acar da söz alarak, 2024 Yılı için ayrılan ödenekler, yapılan harcamalar ve 2025 Yılı Bütçe talepleri hakkında İl Genel Meclis Üyeleri’ne detaylı bilgi sundu. Karabük İl Genel Meclisi'nde bütçe görüşmeleri yoğun bir tempoyla devam ederken, toplantı bütçe değerlendirmelerinin ardından sona erdi.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Kürşad Bekar: “Kelkit Depremi gerekli uyarıyı yapmıştır”

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Kürşad Bekar, Gümüşhane Kelkit merkezli bugün sabah saat 06.09’da yaşanan 4.1 büyüklüğündeki sarsıntının bölge için ikaz niteliğinde bir zelzele olduğunu söyledi.
5 km derinlikte gerçekleşen sarsıntının Erzincan ve dolayısı ile Kuzey Anadolu Fay (KAF) çizgisine çok yakın bir lokasyonda gerçekleştiğini kaydeden Kürşad Bekar "Bu sarsıntı, beklenen ‘Büyük bir KAF sarsıntısına ne kadar hazırız?’ sorusunu da beraberinde getirmektedir. Maalesef bölgemizdeki kaçak ve eski yapıların fazlalığı, kırsalda her arazinin ortasına bir mesken yapılması, buna bağlı olarak yüksek eğimli yerlerde açılan yolların tabanların hassaslığını düşürmesi, kıyı şeritlerinin dolgu yapılarak insan varlığına açılması ileride yaşanacak büyük maddi ve manevi kayıpların önünü açmaktadır. Trabzon özelinde Karadeniz bölgesinin coğrafik, yağış ve topoğrafya kaideleri bu sarsıntının dolaylı tesirlerini epeyce yıkıcı hale getirmektedir. Ülkemizde olduğu üzere bölgemizde de birçok ilçe belediyemizde yer bilimci meslektaşlarımızın (jeofizik ve jeoloji) bulunmaması bu bölgelerde yapılan birçok inşaatın (mesken yahut endüstriyel yapı) yer etüt raporlarının sağlıklı denetim edilmediği gerçeğini bizlere hatırlatmaktadır. Bu mevzuda bilhassa ilçe belediyelerinin sorumluluklarını tekrar hatırlatmak isteriz. Bölgemizde yalnızca oluşacak bir sarsıntı sonrası eğime bağlı heyelanlar kelam konusu olmayıp bilhassa eski ve kalitesiz yapıların temel donatılarının su yürümesi nedeniyle paslanma ve korozyona maruz kalması ve buna bağlı olarak binaların ayakta kalabilirliğinin düşük olduğunu biliyoruz. Tüm bu binaların temel ve temele yakın kolon ve kirişlerinin ehil ve işinin ehli firmaların yapacağı jeofizik etütlerle hasarsız yapı kontrolünün kesinlikle yapılması gereklidir" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.