Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
23 Ekim, 2024 16:52
blank
İhlas Haber A.

Yangında mahsur kalanları komşuları kurtardı

A+ A-

Karabük’te, 4 katlı apartmanın 3.katında çıkan yangında, yürümekte güçlük çeken Süleyman Öndersev (57)’i komşuları kurtardı. Dumandan etkilenen Öndesev ile yardım etmek isterken ayağından yaralanan komşusu hastaneye kaldırıldı.
Yangın, sabah saatlerinde merkeze bağlı 5000 evler semti Cumhuriyet Mahallesi 33 Nolu Cadde’deki 4 katlı apartmanın 3.katında yalnız yaşayan Süleyman Öndersev’e ait evde çıktı. Alevleri ve dumanları fark eden apartman sakinleri 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp yardım isterken, yürümekte güçlük çeken Öndersev’in yardımına koştu. Komşularının yardımı ile Öndersev dışarıya çıkarıldı. Gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen Öndersev ile ona yardım etmek isterken ayağından yaralanan Esma Çetinoğlu’nu Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Evde maddi hasar oluştu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 Ekim, 2024 17:22

SGK İl  Müdürü Yıldırım’dan Birlik Medya’ya Ziyaret

SGK İl  Müdürü Yıldırım’dan Birlik Medya’ya Ziyaret
A+ A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Yıldırım İl Müdür Yardımcısı Fevzi Altunkaya ile birlikte Karabük Birlik Medya'yı ziyaret etti.

Misafirperverliğinden dolayı Birlik Medya Yöneticisi İhsan Ersözlü'ye teşekkür eden SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım,  İl Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.  , Kayıt Dışı istihdam konusuna dikkat çeken Yıldırım,  kayıt dışı çalışanların, emeklilik hakkı, malullük aylığı, ölüm aylığı, işsizlik sigortası hakkı, her türlü sağlık ve izin hakları, ücret ve kıdem tazminatı hakkı gibi haklardan yoksun kaldığını söyledi.

Çalışmaya başlayan herkesin  kanunen mutlaka sosyal güvenlik sistemine dahil olmak zorunda olduğunun altını çizen Yıldırım,  Çalışanlar kanunen bu hakkın yerine getirilip getirilmediğini işverenden isteme ve yerine getirilmediği takdirde yasal yollara başvurma haklarına sahiptir. İşverenler açısından da, gerek kendisini gerekse yanında çalıştırdığı kişileri sosyal güvenlik kurumuna bildirmek zorundadır” dedi.

Kayıt dışı çalışma ya da çalışanların ücretlerindeki kayıt dışılığın verdiği zararların oldukça önemsenmesi gereken bir konu olduğunun altını çizen Müdür  Yıldırım, “Kayıt dışı istihdam, kayıt dışı ekonominin istihdam piyasasındaki yansıması olarak öne çıkmaktadır.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak her yıl kayıt dışı istihdam konusunda farkındalık oluşturmak adına çalışmalar yürütülmektedir. 2024 yılı rehberlik ve bilgilendirme programı çerçevesinde kurum olarak kayıt dışı istihdamla mücadeleye yönelik uygulanan temel politikalardan biri de, denetimin yanında sosyal güvenlik konularında yapılan rehberlik ve bilgilendirme çalışmalarıyla kayıt dışı istihdama geçit verilmemesi hedeflenmektedir. İl Müdürlüğümüzde bu çerçevede iş yerleriyle ilgili STK'lar, basın-yayın kuruluşları ile toplantılar ve yüz yüze görüşmeler yapılmakta olup, bu görüşmelerde işverenlere ve çalışanlara sosyal güvenliğin önemi, kayıt dışı istihdamın olumsuz sonuçları, sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri, yabancı çalışanların sosyal güvenlik hakları ve çalışma izinleri, uygulanmakta olan sigorta prim teşvikleri, yapılandırma gibi konulara ilişkin bilgiler verilmektedir” dedi.
Yıldırım, “Çalışanlar açısından kayıt dışılık emeklilik hakkı, malullük aylığı, ölüm aylığı, işsizlik sigortası hakkı, her türlü sağlık ve izin hakları, ücret ve kıdem tazminatı hakkı gibi haklardan kayıt dışı çalışanlar yoksun kalmaktadırlar. İşverenler açısından kayıt dışı istihdam; işverenlerin olası idari para cezalarına maruz kalmasına, yararlanılan teşviklerin durdurulmasına, iş kazası durumunda ağır idari ve mali yükümlülükler ile karşılaşmalarına neden olmaktadır. Diğer taraftan kamuda vergi, prim kaybı, emekli, çalışan dengesinin bozulması, primsiz ödemelerin artması, gelir dağılımının bozulması gibi zararlara yol açmaktadır” diye konuştu.

Birlik Medya Yöneticisi İhsan Ersözlü ise SGK İl Müdürü ve İl Müdür Yardımcısı Fevzi Altunkaya'ya  hem ziyaretlerinden dolayı hem de verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek, kolaylıklar diledi.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Doğa Eczanesi
Doğa Eczanesi
Adres

100. Yıl Mahallesi, Karabük Kastamonu Yolu Üstü Sokak No:59/D Merkez / Karabük

Telefon

(370) 502-0052

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Safranbolu Eczanesi
Safranbolu Eczanesi
Adres

Yeni Mahalle Konak Çarşısı No:139/A Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-2594

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455