Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
23 Ekim, 2024 10:05

KARABÜK BELEDİYESİ’NDEN TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ

KARABÜK BELEDİYESİ’NDEN TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ
A+ A-

Karabük Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik düzenlediği ücretsiz sünnet operasyonlarının ardından, 25 Ekim Cuma günü çocuklar ve aileleri için unutulmaz bir toplu sünnet şöleni gerçekleştirecek.

Etkinlik, saat 19.00’da Kanyon Park Düğün Salonu’nda yapılacak.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada, sünnet operasyonlarının modern cerrahi yöntemlerle, hastane koşullarında yapıldığını belirterek, "İhtiyaç sahibi ailelerimizin evlatlarının hem sağlığı hem de mutluluğu bizim için önemli. Bu nedenle sünnet operasyonlarının ardından toplu sünnet şölenimizle onların heyecanını ve sevincini paylaşıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu güzel akşama davet ediyoruz” dedi.

Şölende, çocuklar ve aileleri için eğlenceli aktiviteler düzenlenerek keyifli anlar yaşatılması planlanıyor.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 Ekim, 2024 11:41

KARDEMİR’de Kalifiye Eleman Krizi..!

KARDEMİR’de Kalifiye Eleman Krizi..!
A+ A-

2025 Yılı’nda emekli olanların yüzde 30 daha az maaş alacağının açıklanmasının ardından KARDEMİR'de çalışan bir çok işçinin emeklilik dilekçesi vermesi, işletmesi kalifiye eleman sıkıntısına sokarken, KARDEMİR yetkilerinin yeni bir formül üzerinde çalıştığı öğrenildi.

2025 Yılı’nda yürürlüğe girecek emeklilik düzenlemesi, Türkiye’de birçok sektörde kalifiye eleman sıkıntısını gündeme taşırken, Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri de  (KARDEMİR) bu krizden en çok etkilenen işletmelerin başında geliyor. Yeni düzenlemeye göre, 2025 Yılı’nda emekli olan işçilerin maaşlarında %30 oranında kesinti yapılacak. Bu açıklamanın ardından KARDEMİR’de çalışan pek çok tecrübeli işçi, emeklilik dilekçesini verdi.

KALİFİYE ELEMAN EKSİKLİĞİ KARDEMİR'İ İLERLEYEN DÖNEMDE SIKINTI YARATABİLİR

Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşlarından biri olan KARDEMİR'de kalifiye elemanların kaybı, işletmenin üretim kapasitesinde ve kalite kontrol süreçlerinde önemli sıkıntılara yol açabileceği ifade ediliyor.  

KARDEMİR YÖNETİMİ ALTERNATİF ÇÖZÜM ARAYIŞINDA

KARDEMİR yetkililerinin yaşanan bu gelişme üzerine harekete geçtiği öğrenilirken, Şirket yönetiminin hem üretimdeki aksamaların önüne geçmek hem de kalifiye eleman eksikliğini gidermek amacıyla yeni bir formül üzerinde çalıştığı belirtiliyor.  Edinilen bilgilere göre, emekli olan işçilerle, tazminatlarının içeride kalması şartıyla yeni bir sözleşme yapılması planlanıyor. Bu yolla, emekli olduktan sonra işten ayrılan nitelikli işçilerin bir kısmının yeniden sözleşmeli olarak çalışmaya devam etmesi hedefleniyor.  KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun Cuma günü gerçekleştireceği toplantıda bu konunun detaylı olarak ele alınacağı ve çözüm önerilerinin tartışılacağı ifade ediliyor. Ancak, emekli olan işçilerin sözleşmeli olarak tekrar çalışıp çalışmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

SEKTÖR GENELİNDE BENZER SORUNLAR

Öte yandan kalifiye elemanların yüzde 30 daha az maaş alma endişesiyle emekli olması KARDEMİR ile birlikte sanayi sektöründe faaliyet gösteren diğer işletmelerde de sıkıntılara yol açtığı belirtilirken, kalifiye iş gücü eksikliğinin üretim maliyetlerini artırdığı, nitelikli işçilerin yerini doldurmanın zorluğunun  sektörde genel bir krizin yaşanmasına yol açacağı ifade ediliyor.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Uygar Eczanesi
Uygar Eczanesi
Adres

Besbınevler 75. Yıl Mahallesi 31 Nolu Sokak No:4/B Karabük

Telefon

(370) 433-6969

Birsen Eczanesi
Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Kaya Eczanesi
Kaya Eczanesi
Adres

İnönü Mahallesi Eski Baglar Sokak No:23/A Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-4232

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500