Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ekim, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Denetimler sonuç verdi, okul servis araçları trafik kazasına karışmadı

Ordu’da polis ekipleri tarafından, ‘Okul yolunda her şey yolunda’ mottosu ile okul servislerine yönelik 2024 yılının ilk 9 ayında 5 bin 828 servis sürücüsü denetlendi, okul servislerinin karıştığı ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası yaşanmadı.
İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince ile genelinde sıklıkla sürdürülen denetimler devam ediyor. Ekiplerin yaptıkların denetimlerin başında gelen okul servis araçlarına yönelik denetimler ise 2023 yılına oranla yüzde 78.4 arttı. Ekiplerin öğrencilere yönelik verdiği eğitimler ise 2024 yılının ilk 9 ayında 24 bin öğrenciye ulaşıldı. Yapılan denetim ve bilgilendirme faaliyetleri ile 2024 yılının ilk 9 ayında il genelinde okul servis araçlarının karıştığı ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazasının yaşanmadığı belirtildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Ekipler Amiri Bünyamin Demir, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılı boyunca ‘okul yolunda her şey yolunda’ mottosu kapsamında il genelinde okul servis sürücüleri ile rehber personellere yönelik eğitimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Öğrencilere yönelik yapılan eğitimlerin okullarda, trafik pakında ve servis araçlarında devam ettiğini kaydeden Demir, “Eğitimlerde önemsediğimiz 4 konu var. Emniyet kemeri kullanımı, okul önlerinde ve kavşaklarda araç sürücüleri ile göz teması kurmaları, okul servis araçlarına binerken biniş ve iniş kurallarına riayet etmeleri ve sürücüyü konuşturmama konularında il genelinde faaliyetlerimiz devam etmektedir” dedi.

“Denetimler geçen yıla oranlar yüzde 78.3 arttı”
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Ekipler Amiri Bünyamin Demir, 2023 yılının ilk 9 ayında yaklaşık 22 bin öğrenciye bu kapsamda eğitim verildiğini, 2024 yılının aynı döneminde ise yaklaşık 24 bin öğrenciye ulaşıldığını belirterek, “Denetim faaliyetlerini değerlendirdiğimizde ise 2023 yılının ilk 9 ayında okul servis araçları ve sürücülerine yönelik yaklaşık 3 bin 269 servis ve sürücüsü denetlenmiş iken, 2024 yılında bu oran yüzde 78.3 artış ile 5 bin 828 okul servis ve sürücüsü denetlenmiştir. Bu denetimlerde trafik güvenliğini tehlikeye düşüren maddelerin başında hız denetimi, kavşak kurallarına uyma, kırmızı ışık ihlali ve en önemsediğimiz konuların başında da cep telefonu kullanımı hususları ön plana çıkartılmıştır” ifadelerine yer verdi.

“Denetimlerin sayesinde okul servis araçları trafik kazasına karışmadı”
Demir, yapılan denetimlerin sayesinde il genelinde okul servis araçlarının karışmış olduğu can kayıplı, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazasının yaşanmadığına dikkat çekerek, “Bu denetimler vasıtası ile 2024 yılında memnuniyetle ifade etmeliyiz ki okul servis araçlarının karışmış olduğu can kayıplı, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmemiştir, bu da bizim için büyük bir sevinçtir. Aynı şekilde İl Emniyet Müdürümüzün talimatı doğrultusunda yoğun olan okul ve kavşaklarımıza trafik ekiplerimiz ve yay personellerimiz görevlendirilmiş, bu görevliler vasıtası ile okula giriş ve çıkışlarda öğrencilerimizin güvenli bir şekilde okuluna intikal etmeleri konusunda yardımcı olunmaktadır. ‘Söz konusu insansa trafikte bir can kaybı bile fazladır’ mottosu kapsamında il genelinde öğrencilerimizin güvenliği için yine aynı şekilde denetim ve bilgilendirme faaliyetlerimiz aralıksız devam edecektir” şeklinde konuştu.
Sürekli olarak kendilerinin denetlendiğini ve bunun faydalı olduğunu söyleyen öğrenci ve personel taşımacılığı yapan Yaşar Ongun ise “23 yıldır bu işi yapıyorum, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ediyoruz, bizleri sürekli olarak denetliyorlar, araçlarımızda bir sorun yok, öğrencilerin emniyet kemeleri takılı. Denetimler bizler ve öğrenciler için çok faydalı” dedi.

blank
İsmail AKCA tarafından
10 Nisan, 2025 01:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BİZE 3 NİSAN YETER..!

Uzun zamandır alışkın değildi bu şehir sazlı sözlü 3 Nisan kutlamalarına,

Yabancılaştık bu tür kutlamalara ama hatırlayacağız yeniden böyle etkinlikleri, birlikte eğlenmeyi ve bu durumu gelenek haline getirmeyi.

Şehrin sahipsizliği ve eşraf yokluğu hep konuşulur, yazılır, çizilir. Bu şehrin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını soluyan ve ben Karabüklüyüm diyen bir halkın şehir olma savaşını görmek isterdik. Lakin maalesef henüz görebilmiş değiliz o arzuyu, isteği, hevesi.

Yine de, Teşekkürler Özkan Başkan…

Türkiye’de ağır sanayinin odak noktası Karabük Demir Çelik İşletmelerinin ve şehrin kuruluşunun yıldönümünü belleğine yerleştiremeyen Karabük, Karabüklüler gününü nasıl kutlayacak anlamış değilim.

Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda Vali Mustafa Yavuz’un önerisi ile 7 Ağustos günü Karabüklüler günü olarak kabul edilmiş, çok tuhaf!

Bana kalsa özentiden başka bir şey değil…

Ağustos ayı nereden çıktı ayrı mesele, o tarihte bu şehirde kimi bulacaksında bu günü Karabüklüler günü olarak kutlayacaksın ayrı mesele.

Şunu diyorsanız belki anlarım, Karabüklüler Günü şehirde değil de sosyal medyada kutlansın, sanal kutlansın, halk katılmasa da olur, o da başka bir garabet.

3 Nisan her platformda Karabük ve Kardemir’in kuruluş günü olarak kabul edildiğine göre, ayrıca bir başka tarihte Karabüklüler gününe ne gerek var? Şayet illa Karabüklüler Günü diye bir gün kutlamak istiyorsanız buyurun 3 Nisan’da kutlayalım.

Bu plaka merakı nereden geliyor. Tuhaf..!

Bakın bizim bir Üniversitemiz var.

Bu şehrin üniversitesi ve bünyesinde binlerce öğrenci ve öğretmeni barındıran Karabük’ün bacasız fabrikası.

Bu sözüm, bu şehri ve üniversiteyi şekilden şekle sokan bir zihniyete dur demek yerine alkış tutan ve susanlaradır, bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenleredir.

Bu şehre, bu şehrin halkına, değerlerine dil uzatanlara sessiz kalanlar, bu şehrin dilsiz şeytanlarıdır.

Karabük Üniversitesi şehir merkezine bir fakülte açma kararı aldı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Rektör Fatih Kırışık inisiyatif alarak şehir merkezine fakülte ya da fakülteler kurma kararı aldı. Tartışılabilir lakin bizce güzel karar, günden güne ölüp giden şehri canlandırabilir.

Eften-püften işlerle uğraşacağınıza şehrin ağır abilerini bir araya getirip şehir merkezini canlandırın. Öğrenciyi şehir merkezine çekecek projeler üretin, şehir bambaşka bir havaya bürünsün, cıvıl cıvıl, rengarenk görüntüler ortaya çıksın.

Safranbolu önümüzde en güzel örnektir.

Bir Sağlık Meslek Yüksekokulu Üniversite kampüs alanına geri gidiyor diye ilçe ayağa kalktı, şehrine sahip çıkıyor.

Neden..?

Esnafın en önemli gelir kapısından biri kapanmasın diye.

Peki biz ne yapıyoruz..?

İpe sapa gelmez işlerle uğraşmaktan şehre faydası olacak asıl konulara değinmiyoruz, değinemiyoruz..!

Ne 3 Nisan’da, ne 23 Nisan’da, ne 19 Mayıs’ta, ne 30 Ağustos’ta, ne de 29 Ekim’de yapılan törenlerde zoraki katılan protokol ve öğrencilerin haricinde kimseler olmuyor, halkı bu tür etkinliklere çekemiyoruz.

Lütfen kendimizi kandırmayalım.

Allah aşkına boş işlerle uğraşmayalım,

Bu şehir ve bu şehrin insanı için neler yapabiliriz bunu konuşalım, buna kafa yoralım.

Yaygın basında “3 Nisan Sanayi Günü” değerlendirmesi yapılıyor,

Çok güzel, ama

Bu şehrin üniversitesini düşürdüğümüz hale bir bakmamız gerekmiyor mu?

Dün, Burhanettin Uysal vardı, Refik Polat vardı.

Bugün Fatih Kırışık var

Yarın o da gider. Karabük Üniversitesi kalır.

Bu şehrin kıymetini ve değerlerini bilmek lazım…

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.